כוכב מלא כוכב מלא כוכב מלא כוכב מלא כוכב חצי מלא
(17) קראו עוד

להגיע מוכנים ליום המיונים לגדנ"ע - ככה זה עובד:

① הכנה אונליין למבחנים הפסיכוטכניים

המבחנים הפסיכוטכניים של יום המיונים לגדנ"ע יפגישו אתכם עם לא מעט נושאים: אנלוגיות, סדרות, הסקה כמותית, שאלות חשיבה מרחבית, מושגים מעולם הימאות ועוד. חלק מהם בטח מוכרים לכם מבית הספר, וחלק... פחות. כדי לעזור לכם להשתלט על כל הנושאים ולעמוד בהגבלת הזמן של המבחן, יצרנו את ערכת האונליין שלנו למבחנים הפסיכוטכניים.

אז איך מתכוננים למבחנים הפסיכוטכניים עם הערכה?

מתַרגלים את כל הנושאים - הערכה שלנו בנויה כך שתוכלו להגיע לרמת השליטה הנדרשת גם בנושאים שלא נתקלתם בהם בעבר. תמצאו בה יחידות תרגול בכל נושאי המבחנים, כולן מוגבלות בזמן כדי שתתחילו להיכנס לקצב המהיר של המבחן.

משתפרים מתרגול לתרגול - בסוף כל פרק תקבלו דו״ח תוצאות עם ציון ופתרונות מלאים. תוכלו לעבור שאלה-שאלה ולראות מה האסטרטגיה הכי מומלצת (ומהירה!) לפתרון. זה עוזר, מן הסתם, בשאלות שבהן טעיתם - אבל אפילו באלו שבהן הצלחתם, בטוח יהיה לכם מה ללמוד.

בונוס: מתנסים בשאלון 300 - שאלון 300 הוא אחד ממבחני האישיות שעורכים במיונים. מדובר במבחן של יותר מ-200 שאלות (מפתיע, הא?) שנועד לבדוק אם אתם מתאימים לפרופיל האישיותי שמחפשים במיונים. בערכה תוכלו להתנסות בסימולציה של השאלון, ולקבל דגשים למענה נכון ולהדגשת התכונות הנדרשות במיונים בהתבסס על התשובות שלכם.

שאלות לדוגמא

שאלה לדוגמה - מושגים מעולם הימאות

מה פירוש המילה ברווז? (רמז: לא מה שאתם חושבים!)

תשובה נכונה
תשובה לא נכונה


כן כן, "ברווז" הוא הכינוי למתקן בספינה שאליו קושרים את החבל. 

שאלה לדוגמה - סדרות

מצאו את האיבר החסר בסדרה:

? | 12 | 6 | 18 | 24 | 42

תשובה נכונה
תשובה לא נכונה


הסדרה שלפנינו היא וריאציה של סדרת פיבונאצ'י - כל איבר בסדרה שווה להפרש בין שני האיברים שקדמו לו. ככה זה עובד:

18 = 24 - 42

6 = 18 - 24

12 = 6 - 18

6- = 12 - 6

 

② הדרכה אישית למבחני האישיות והאמינות

ביום המיונים תעברו כמה מבחני אישיות, שנועדו לבחון את ההתאמה שלכם לגדנ"ע (ובהמשך - לשייטת או לחובלים) מבחינת התכונות, השקפת העולם, ניסיון החיים (כלומר, מה למדתם מחוויות שונות שעברתם) והמוטיבציה שלכם לשרת בתפקיד. כדי לעבור את המבחנים האלה בהצלחה ולא להיכנס ללחץ משאלות אישיוֹת למדי, כדאי להבין את הרציונל שעומד מאחורי סוגי השאלות שתישאלו וללמוד איך לספר על עצמכם בצורה הטובה ביותר.

איך מפצחים את מבחני האישיות בעזרת ההכנה שלנו?

ממלאים שאלוני אישיות, כמו אלה שיהיו לכם במיונים - בשלב הראשון של ההכנה תתבקשו למלא אונליין את שאלוני האישיות שיחכו לכם במיונים: שאלון 300 (אם כבר מילאתם אותו בערכת האונליין, אז כאן יש לכם פטור)

ומבחן קורות חיים ומוטיבציה.

נוסף על מילוי הפרטים האישיים שלכם (לימודים, פרטים על המשפחה וכו'), במבחן זה תישאלו על אירועים משמעותיים שעברתם, על הישגים וכישלונות שחוויתם, על המוטיבציה שלכם לשרת בתפקיד וכו'. המבחן מסייע לבוחנים להבין טוב יותר אם יש לכם את הכלים ואת הבגרות הרגשית שצריך כדי להתמודד עם האתגרים שבגדנ"ע ובתפקיד.

בהמשך, כשתגיעו למפגש, תתבקשו למלא גם

שאלון השלמת משפטים.

במבחן זה יוצגו לפניכם משפטים חסרים, ותתבקשו להשלים כל אחד מהם ב-30 שניות. הדרך שבה תבחרו להשלים את המשפט תלמד את הבוחנים על תפיסת העולם ועל התפיסה העצמית שלכם.

בסופו של דבר המטרה היא שתתנסו בכל שאלוני האישיות כדי שבמיונים עצמם השאלות לא יפתיעו אתכם, וכדי להכין את הקרקע לשלב הבא בהכנה.

משתתפים במפגש הדרכה אישי - במפגש ההדרכה מדריך או מדריכה מטעם המכון יעברו איתכם על התשובות שלכם בכל מבחני האישיות, ישקפו לכם איזה רושם אתם מותירים, ויסבירו לכם איך אפשר לשפר או לחדד את המענה שלכם בהתחשב בתפקיד שאתם רוצים. בין היתר, בהדרכה מדברים על איך כדאי להציג כישלונות וחסרונות בשאלון קורות חיים ומוטיביציה, לְמה צריך לשים לב כשמשלימים משפטים שנראים רנדומליים לחלוטין, ואיך נכון לגשת לשאלות בשאלון 300. המפגש אורך כשעה ומתקיים במכון או בזום, לבחירתכם. 

מעוניינים בהדרכה האישית? סמנו ✔ בתיבת המכירה

 שאלות נפוצות

מה זה גדנ"ע?

גדנ"ע (גדודי נוער או גדודי נוער עברי) הוא מחנה של כמה ימים שמדמה את השירות הצבאי. יש גדנ"ע "רגיל", שבחלק מבתי הספר יוצאים אליו במסגרת שכבתית, ונועד להכין את התלמידים לחוויה הצבאית: בגדנ"ע לובשים מדים, לומדים שיעורי מור"ק (מורשת קרב) ועוד. ויש גם גדנ"עות שמוכוונים ליחידה או לתפקיד ספציפיים - למשל גדנ"ע חובלים וגדנ"ע שייטת 13 של חיל הים, וגדנ"ע מזרחנות (של חיל המודיעין). גם הגדנ"עות האלה מדמים את תנאי המסלול הרלוונטי בצבא, ובמקרה של גדנ"עות חובלים ושייטת 13 - הם גם משמשים ככלי מיון של הצבא.

איך מתקבלים לגדנ"ע?

זה מה שצריך לעשות כדי להתקבל לגדנ"ע חיל הים:

1. להירשם לגדנ"ע הרלוונטי עבורכם באתר של גדנ"עות חיל הים.

2. לעמוד בתנאי הסף המינימליים לקבלה לשייטת 13 (פרופיל 82, דפ"ר 50) או לחובלים (פרופיל 82, דפ"ר 60).

3. לעבור את יום המיון, שמורכב ממבחנים פסיכוטכניים וממבחני אישיות מקוונים.

4. לעבור את הבדיקות הרפואיות הרלוונטיות.

חשוב לדעת: 

• הגדנ"ע מתקיים בחודשים יולי-אוגוסט, בחופש שבין כיתה י"א לכיתה י"ב.

• אפשר להירשם לגדנ"ע ולהגיע ליום המיון גם אם עדיין לא הייתם בצו הראשון. זה פשוט אומר שאם תעברו את יום המיון בהצלחה - ההשתתפות שלכם בגדנ"ע תהיה מותנית בעמידה בתנאי הסף לקבלה לשייטת / לחובלים.

• הגדנ"ע נערך בתשלום - 300 ש"ח לגדנ"ע חובלים, ו-500 ש"ח לגדנ"ע שייטת. 

מה מסלול הקבלה לשייטת 13?

יש בעצם שתי דרכים להגיע לשייטת 13 - דרך הגדנ"ע ודרך יום סיירות. בשני המקרים, צריך נתוני סף מינימליים של פרופיל 82 ודפ"ר 50. ועוד חשוב לציין - לשייטת מגייסים בנים בלבד.

בשביל להגיע דרך הגדנ"ע צריך לעבור בהצלחה יום מיונים, בדיקות רפואיות וכמובן - את מחנה הגדנ"ע עצמו. היתרון הכי גדול של הגדנ"ע הוא החוויות שתצברו שם, וגם זה שתרוויחו כוכב צלילה. 

בשביל להגיע דרך יום הסיירות צריך לסיים את יום הסיירות בתוצאת שייטת 13, ואז לעבור בהצלחה גם בדיקות רפואיות וגם את מיוני ההמשך שנערכים בבה"ד חיל הים בחיפה. 

בהמשך המסלול זהה:

גיבוש שייטת 13 - גיבוש של חמישה ימים בבסיס השייטת בעתלית, מתקיים בחודשים אוקטובר-נובמבר.

תחקיר ביטחוני - תחקיר לבדיקת רמת הסיווג של המועמדים.

מה מסלול הקבלה לקורס חובלים?

בדומה לשייטת 13, גם לשירות בחובלים יש שתי דרכים להגיע - דרך הגדנ"ע ודרך יום סיירות. נתוני הסף המינימליים שצריך כדי להתקבל הם פרופיל 82 ודפ"ר 60. חשוב מאוד לציין - המיונים לתפקיד פתוחים גם לבנים וגם לבנות.

בשביל להגיע דרך הגדנ"ע צריך לעבור בהצלחה יום מיונים (שכולל מבחנים פסיכוטכניים ומבחני אישיות), בדיקות רפואיות ואת מחנה הגדנ"ע עצמו. מלש"בים שיסיימו את הגדנ"ע יקבלו רישיון משיט.

בשביל להגיע דרך יום הסיירות צריך לעבור בדיקות רפואיות, לסיים את יום הסיירות בתוצאת חובלים-צוללות, ולעבור בהצלחה גם את מיוני ההמשך שנערכים בבה"ד חיל הים בחיפה. 

מלש"בים שיסיימו בהצלחה את הגדנ"ע או את יום הסיירות (ואת מיוני ההמשך), יצטרכו לעבור גם:

גיבוש חובלים - גיבוש של ארבעה ימים בבה"ד חיל הים בחיפה. הגיבוש נערך בדרך כלל בחודשים ספטמבר-נובמבר.

תחקיר ביטחוני - תחקיר לבדיקת רמת הסיווג של המועמדים.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.