תחנות המיון בצה"ל - המסלול לתפקיד שעליו חלמתם

 הצו הראשון

הזימון לצו הראשון יישלח אליכם בדואר במהלך שנת הלימודים בכיתה י"א. מדובר בצו זימון חובה, שמקבל כל מועמד לשירות צבאי, ושבו תתבקשו להגיע ללשכת הגיוס הקרובה אל מקום מגוריכם כדי לעבור סדרת מבחנים ובדיקות.

 אילו מבחנים צפויים לכם בצו הראשון?

בלשכת הגיוס תיבחנו במבחנים פסיכוטכניים, שבאמצעותם ייקבע ציון הדפ"ר שלכם. כמו כן, תעברו סדרת בדיקות רפואיות, שבאמצעותן ייקבע הפרופיל הרפואי שלכם; וריאיון אישי שיסייע לקבוע את הצד"כ שלכם (ציון דרך כללי). 

למה כדאי להתכונן למבחנים?

ציוני הקב"א והדפ"ר שנקבעים במבחני הצו הראשון, ילוו אתכם לאורך כל השירות שלכם, והם ההזדמנות שלכם להשפיע על העתיד שלכם בצה"ל. ציונים גבוהים יפתחו לפניכם אפשרויות שיבוץ אטרקטיביות לשירות משמעותי, מאתגר ומעניין, ובהמשך יאפשרו לכם להתקדם לתפקידי פיקוד וקצונה.   

איך מתכוננים למבחנים?

ההכנות שלנו פותחו במיוחד כדי שתוכלו לשפר את הסיכוי שלכם לקבל ציוני קב"א ודפ"ר גבוהים:

    • ערכת הכנה אונליין למבחני הדפ"ר - ציון הדפ"ר שלכם ייקבע על פי התוצאות שתוציאו במבחני הדפ"ר, וערכת ההכנה אונליין שלנו תכין אתכם בצורה הטובה ביותר אליהם. הערכה מיועדת ללימוד עצמי, והיא כוללת תרגול מקיף בכל הנושאים הצפויים במבחנים, בליווי פתרונות מלאים, הסברים מפורטים ושיטות פתרון ייחודיות. אם אתם אתם זקוקים להכוונה נוספת, תוכלו לשלב את התרגול בערכה עם הדרכה אישית בהנחיית מדריך מקצועי או להצטרף לקבוצת הווטסאפ שלנו, שבה תוכלו לקבל מענה על השאלות שעולות לכם בזמן התרגול.  
    • הכנה אישית לריאיון האישי - הריאיון האישי הוא מרכיב חשוב בציון הקב"א שלכם. במסגרת ההכנה האישית תתנסו בסימולציה של ריאיון מלא, ומיד אחר כך תקבלו משוב מפורט, שיכלול התייחסות לתשובות שעניתם, להתנהלות שלכם במהלך הריאיון ועוד. לקראת סוף ההדרכה יצייד אתכם המדריך שינחה אתכם בדגשים לשיפור ולשימור ובטיפים חשובים. 

 מיון מתקדם ליחידות השונות

לאחר שייקבעו נתוני האיכות שלכם (דפ"ר, קב"א והפרופיל הרפואי), תקבלו זימון למיון המתקדם לתפקידים שונים בזרועות הים היבשה והאוויר (טיס, מודיעין ועוד) וכן ליום המא"ה (המיועד לבנות). 

אילו מבחנים צפויים לכם בימי המיון לתפקידים השונים?

הרכב המבחנים עשוי להשתנות מתפקיד לתפקיד, בהתאם לדרישות, ומיום מיון אחד לאחר. עם זאת, רוב ימי המיון לתפקידים השונים כוללים מבחנים פסיכוטכניים, מבחני אישיות, משימות דינמיקה קבוצתית ומבחנים מקצועיים נוספים המותאמים לתפקיד שאליו מתמיינים. 

למה כדאי להתכונן למבחנים אלה?

שירות ביחידה מובחרת או בתפקיד יוקרתי מספק משמעות, עניין ואתגר, והוא גם יפתח לכם דלתות רבות באזרחות. אלא שכדי להשיג את כל הטוב הזה, יהיה עליכם להתמודד עם מועמדים בעלי נתוני איכות שלא נופלים מהנתונים שלכם, ולכן יהיה עליכם להצטיין במבחנים. 

איך מתכוננים למבחנים?

כדי לוודא שאינכם מפספסים את ההזדמנות שנפלה בחלקכם, עליכם להגיע למבחני המיון כשאתם מוכנים. אתם מוזמנים להיעזר בערכות ההכנה השונות שפיתחנו עבור היחידות והתפקידים השונים:

טיס  מודיעין
 אשכול תעופה חיל הים 
מבדקי קצונה מקצועות המחשב

 מבדקי ההתאמה לקצונה (מבד"קים)

כדי לקבל זימון למבד"ק (מבדקי קצונה) יהיה עליכם להשיג ציון דפ"ר גבוה מ-50, קב"א גבוה מ-52 וציון של 2-1 בדירוג התאמה לקצונה. לרוב, תזומנו למבד"קים במהלך השירות הצבאי, לאחר שתסיימו את קורסי ההכשרה השונים ולאחר שתשרתו בתפקידכם במשך תקופה מסוימת. עם זאת, קיימים מסלולי קצונה ייעודיים, המיועדים למועמדים לשירות בעלי נתוני איכות מתאימים. המשרתים במסלולים אלו יעברו את מבדקי הקצונה עוד לפני הגיוס, ויתחילו בהכשרה לקצונה מיד עם גיוסם לצה"ל. 

אילו מבחנים צפויים לכם בימי במבד"קים?

המבד"קים כוללים מבחנים פסיכוטכניים, מבחני אישיות שונים, כגון שאלון 300, מבחן השלמת משפטים ומבחן תיאור תמונה (TAT) ומבחן דילמות פיקודיות. 

למה כדאי להתכונן למבחנים אלה?

הציון מתאם הקצונה מורכב משקלול של שלושה ציונים שונים: ציון הדפ"ר שלכם, ציון הקב"א וציון המבד"ק - המהווה שליש מהציון הסופי. במילים אחרות, אם מאז ומעולם חלמתם לשרת כקצינים בצה"ל, עליכם להגיע מוכנים לא רק למבד"קים, אלא גם למבחני הצו הראשון. ציוני המבד"קים נעים בין 0 ל-30, אך ציון הנמוך מ-13 אינו מאפשר יציאה לקצונה. כמו כן, ישנה סברה הגורסת שגם ציון גבוה במיוחד עלול לחבל בסיכוייכם להפוך לקצינים, כיוון שהוא עשוי להעיד על "מערכתיות יתר". 

איך מתכוננים למבחנים?

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.