שמעתם על הוובינר החינמי שלנו לצו הראשון? קליק כאן לפרטים

בהתאמה אישית - הנתונים שקובעים את השיבוץ שלכם

מהפכת המיון והשיבוץ של צה"ל יצאה לדרך, וציון הקב"א, שהיה עד לא מזמן הציון המשמעותי ביותר במיונים של כל מלש"ב, מפנה את מקומו לטובת "הנתונים האישיים" - הקריטריונים החדשים שנבחנים במבחני הצו הראשון, ושעל פיהם לומד הצבא להכיר אתכם ולבחור עבורכם את התפקיד הנכון ביותר.

הנתונים שנקבעים בצו הראשון

ציון הדפ"ר

את ציון הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) בטח כולכם מכירים. זהו הציון המשוקלל של כל פרקי המבחנים הפסיכוטכניים שעורכים בצו הראשון , והוא נע בטווח של 90-10.

        

תתי-הציונים של הדפ"ר

במהפכת המיון הוחלט שלא מספיק להתייחס רק לציון הדפ"ר המשוקלל אלא שצריך להתייחס לציון של כל אחד מפרקי הבחינה השונים. טווח הציונים של כל פרק נע בין 9-1. 

 

פרופיל רפואי

נתון שלא מצריך יותר מדי הקדמות. הפרופיל הרפואי בעצם משקף את הכשירות הרפואית והנפשית שלכם, והוא מתבסס על השאלון הרפואי שתמלאו ועל הבדיקות הרפואיות שתעברו בלשכת הגיוס. הטווח של הפרופיל נע בין 21 ל-97, בקפיצות רנדומליות לחלוטין. כאן תוכלו לראות מה מאפיין כל פרופיל.

        

ציון התרשמות כללית בריאיון האישי

הריאיון האישי נערך על ידי מאבחנת פסיכוטכנית, ובמהלכו נקבעים כמה מדדים שונים. במקרה של הריאיון לא תקבלו ציון מספרי, אלא הערכה שתגיד לאיזה סוג של תפקידים אתם מתאימים. דוגמאות להערכות שאתם עשויים לקבל: "מתאים לתפקידי מערך הלחימה ולסיירות בפרט", "מתאים לתפקידי לחימה ותומכי לחימה", "מתאימה לכלל התפקידים" ועוד.

        

ציון השכלה

במהלך הריאיון המאבחנת תשאל אתכם כל מיני שאלות הנוגעות להשכלה שלכם, למשל, כמה שנות לימוד אתם צפויים להשלים במערכת החינוך, אילו מקצועות אתם מרחיבים, האם תהיה לכם תעודת בגרות מלאה וכו'. טווח הציונים של הנתון הזה הוא 12-1.

        

ציון עברית

יכול להיות שאפילו לא תשימו לב, אבל תוך כדי הריאיון האישי המאבחנת תבחן את רמת העברית שלכם לפי שלושה קריטריונים: הבנת הנשמע, אוצר מילים ותקינות לשונית. הציון במבחן העברית נע בטווח של 8-5, אבל הרוב הגדול של המועמדים מקבלים בו את הציון המקסימלי. 

 

מתאם קצונה

ציון זה הוא שקלול של ציון הריאיון האישי, ציון ההשכלה, ציון הדפ"ר, וציוני הפיקוד וההדרכה מיום המא"ה. הציון נועד לשקף - איזו הפתעה - את ההתאמה שלכם לקצונה. טווח הציונים של מתאם הקצונה הוא 3-0 (עם תתי-סעיפים), אבל הוא משוקלל מחדש בסיום הטירונות ובמבדקי הקצונה. 

 

ואחרי הצו הראשון

 שאלון תחביבים/כישורים

שאלון שמטרתו לספק לצה"ל היכרות מעמיקה יותר איתכם. השאלון מחולק לשלושה תחומים: פנאי ותחביבים, לימודים והשירות בצה"ל (שבו יהיו שאלות על נתונים נוספים שיכולים להשפיע על השיבוץ שלכם, כמו רישיון נהיגה, מיונים למכינות וכו'). השאלון יחכה לכם באזור האישי באתר מתגייסים. לא חובה למלא אותו, אבל בהחלט מומלץ ביותר.

 יום המא"ה

יום מיונים שמורכב מסדרה של תחנות, שמטרתן לבחון כישורים ספציפיים שיסייעו בבחירת השיבוץ שלכם, כגון הדרכה, עבודת צוות ויחסים בין-אישיים. יום המא"ה (מיון, איתור והתאמה) היה פתוח בעבר רק לבנות, אבל במסגרת מהפכת המיון והשיבוץ הוחלט לפתוח אותו גם לבנים. טווח הציונים בכל תחנה של יום המא"ה הוא 5-1. 

פתחו לעצמכם את כל האפשרויות

מה הלאה: הצעדים הבאים בתהליך המיון שלכם

שאלון העדפות (מנילה)

בסביבות החודשים ספטמבר-אוקטובר, לאחר שייקבעו עבורכם כל הנתונים האישיים שהזכרנו, ייפתח לכם שאלון ההעדפות באזור האישי שלכם באתר מתגייסים. השאלון יציג את כל התפקידים שנמצאתם מתאימים אליהם, ותתבקשו לתעדף אותם לפי מידת הרצון שלכם לשרת בהם. התפקידים בשאלון מתחלקים לשני סוגים:

    • תפקידי קביעה – תפקידים שלא מצריכים מיון מתקדם, ושאתם כבר יכולים להשתבץ אליהם בהתבסס על הנתונים האישיים שלכם. לדוגמה: מ"כית טירונים, מאבחן מדעי התנהגות ומש"קית ת"ש.
    • תפקידי איתור – תפקידים שמצריכים מיון מתקדם. בתפקידים אלו הסינון הראשוני יתבצע  על פי הנתונים האישיים שלכם, אך כדי להתקבל אליהם תצטרכו לעבור מיונים נוספים. דוגמאות לתפקידים כאלה: פקח טיסה, תוכניתנית ומאבחנת פסיכוטכנית.

 

 כדאי לדעת

עבור כל אחד ואחת מכם מוחלט על תפקיד קביעה שתשובצו אליו במקרה שלא תעברו את המיונים המתקדמים של תפקידי האיתור השונים.

המיון המתקדם

את המיונים המתקדמים לתפקידי האיתור תקבלו על בסיס הנתונים האישיים שלכם, שאלון ההעדפות שמילאתם וכמובן – צורכי הצבא. צה"ל מתחייב לתת לכל מלש"ב לפחות זימון אחד למיון מתקדם. במהלך השנה ישנם שני חלונות מיון מתקדם:

    • חלון מיון א' – מיועד למתגייסי יולי–נובמבר - אליו יזומנו כ-70% מהמועמדים.
    • חלון מיון ב' – מיועד למתגייסים "המאוחרים" (דצמבר–יוני) - אליו יזומנו כ-30% מהמועמדים.

 

 כדאי לדעת

יש כמה יחידות מיוחדות שהמיונים אליהן לא "נחשבים" כמיונים מתקדמים, כמו שחקים, טיס, גאמ"א, תלפיות ועוד. גם אם תקבלו זימון למיונים ליחידות האלה, עדיין תהיו זכאים לזימון נוסף למיון מתקדם. 


מה קורה מאחורי הקלעים של המיון המתקדם?

כדי להבין איך תהליך המיון עובד, צריך להכיר את "המערבל" של צה"ל – תוכנה צבאית שמכניסים אליה את הנתונים האישיים שלכם, את בחירותיכם בשאלון ההעדפות וכמובן גם את צורכי הצבא. בסיום התהליך יתקבל ציון ההתאמה שלכם, שמורכב משישה פרמטרים עיקריים: קוגניציה, חוסן, תפקידים ניהוליים, הסתגלות, כישורים ומיומנויות ושנות לימוד. ציון ההתאמה משתנה מתפקיד לתפקיד בהתאם לדרישות התפקיד – אילו נתונים רלוונטיים לתפקיד ואיזה משקל הוא נותן לכל אחד מהם.

המיונים נערכים בפעימות לאורך השנה. אם לא תשובצו בתפקיד בפעימה הראשונה שלכם (כבר נדבר על הסיבות לכך), תיכנסו למאגר המועמדים של פעימת המיון הבאה. העניין הוא שלפעימה השנייה תיכנסו מלכתחילה עם ציון התאמה נמוך יותר (בכמה? תלוי מה הסיבה שבגללה נכנסתם שוב למאגר), וזה עלול לפגוע בסיכויים שלכם לקבל זימון למיונים נוספים.

אלו הסיבות העיקריות למעבר לפעימת המיון הבאה, והן מסודרות לפי מידת ההשפעה שלהם על ציון ההתאמה (מההשפעה המועטה ביותר לרבה ביותר):

סיווג ביטחוני לא מתאים  אי הצלחה במיון ויתור לפני המיון ← ויתור לאחר המיון ← ויתור במהלך המיון ← אי שיתוף פעולה
t

נדגיש שוב את עניין צורכי הצבא: אומנם צה"ל עושה מאמצים למצוא את התפקיד שיתאים לכל הצדדים, אבל בסופו של דבר השיבוץ מושפע מאוד מההיצע ומהביקוש של התפקידים בצבא. קורה למשל שמקבלים שיבוץ לתפקיד שדורג בעדיפות נמוכה בשאלון ההעדפות, רק כי לא היו אליו מועמדים והנתונים האישיים נמצאו מתאימים. 

מן הסתם, ככל שהנתונים שלכם יהיו טובים יותר - תהיה לכם פחות "תחרות" על התפקידים שהדרישות אליהם גבוהות יותר. אז אם זה הכיוון שלכם, כדאי שיהיו לכם ביצועים מעולים לאורך תהליך המיון. 

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.