בעקבות הביקוש הגובר לתחום והמחסור ברופאות ורופאים בארץ, החלה מגמה של פתיחת מסלולים חדשים ללימודי רפואה, כמו המסלול החדש במכון ויצמן (פירטנו עליו כאן). אבל שלא תבינו לא נכון - ההיצע המתרחב בתחום לא בא על חשבון דרישות הקבלה. כדי להתקבל למסלול ולזכות ללבוש יום אחד את החלוק הלבן, תצטרכו ציונים גבוהים ויכולות אקדמיות מעולות.
אז נכון, מסלול הרפואה של ויצמן הוא חדש יחסית, ואין הרבה מידע על תהליך המיונים. ובכל זאת - מיונים לרפואה נעשים כבר הרבה שנים בארץ במגוון רחב של מוסדות, שאליהם הכנו כבר מאות מועמדים ומועמדות. על בסיס הניסיון שצברנו בתחום, בנינו לכם שתי חבילות הכנה שונות שיעזרו לכם להתכונן לכמה ממבחני המיון שצפויים לכם: מבחני האישיות בשלב השני למיונים וראיון הקבלה (PhD) בשלב החמישי.
ההכנות שלנו נבנו ע"י אנשי ונשות מקצוע, שמכירים היטב את סוגי המבחנים שאתם עתידים לעבור. בעזרת ההכנות תגיעו למיונים ממוקדים, מדויקים ועם הביטחון הנדרש כדי להביא את עצמכם לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר.
בשלב השני של המיונים תתבקשו להשלים סדרה של מבחנים מקוונים שנערכים ע"י מכון מיון חיצוני. מטרת המבחנים היא לבחון את הכישורים הקוגניטיביים והאישיותיים שלכם. אחד המבחנים שתתבקשו לבצע יהיה שאלוני התאמה אישיותית.
חבילת ההכנה הזאת תעזור לכם להתכונן לשלב החמישי במיונים – ראיון PhD. בראיונות קבלה לרפואה המראיינים רוצים להכיר אתכם לעומק, ולכן טווח השאלות יכול להיות מאוד רחב - משאלות על הרצון שלכם ללמוד רפואה ועד לשאלות על איזו מוזיקה אתם אוהבים. מה שחשוב לזכור זה שאין שאלות סתם - כל שאלה נועדה להכיר אתכם טוב יותר ולהבין את דפוסי ההתנהגות שלכם ואת הדרך שבה אתם חושבים ומגיבים לסיטואציות שונות.
ההכנה לריאיון אורכת כשעה וחצי ואפשר לערוך אותה במכון נועם או בזום (לבחירתכם).
התוכנית הייחודית שמציע מכון ויצמן ללימודי רפואה פונה אל מצטייני תואר ראשון ושני בתחומי המדעים, ההנדסה, הסיעוד או תחומי בריאות אחרים, שמעוניינים להשתלב בתחום הרפואה והמחקר. התוכנית אורכת שבע וחצי שנים שבמהלכן משלימים לימודי דוקטורט בתחום המדעים או מדעי הבריאות, בשילוב עם התנסות מעשית קלינית ומחקר רפואי מעשי.
הלימודים בתוכנית כוללים תשתיות מחקר מתקדמות, ועבודה עם מציאות מדומה ובינה מלאכותית. בקמפוס של מכון ויצמן יש מאות מעבדות שמשרתות את החוקרים, ומאפשרות מגוון רחב של אפשרויות למחקר וניסויים ולשילוב תחומים נוספים כמו פיזיקה ומדעי המחשב. בנוסף, הסטודנטים במסלול נהנים ממלגת מחייה שמאפשרת להם להתמקד בלימודים ובפיתוח מחקרי מבלי לדאוג לפן הכלכלי.
לצד המחקר, לימודי הרפואה במכון שמים דגש גם על פיתוח מיומנויות אנושיות ואתיות בעבודה עם מטופלים. הלימודים עוסקים בהבנת הממד האנושי והתרבותי של חולי בחברה, כמו גם בחוסר תפקוד בריאותי ובתחום הרפואה המונעת.
התוכנית מורכבת מארבעה שלבים עיקריים:
1. שנה ראשונה - יסודות: לימודי ליבה נרחבים, רוטציות במעבדות מחקר ומפגשים שבועיים שעוסקים בחינוך רפואי-מחקרי.
2. שנה שנייה עד שישית - מחקר PhD: מחקר בין תחומי, למידה משולבת (מחקר דוקטורט והכשרה קלינית מתקדמת) ומפגשים שבועיים שעוסקים בחינוך רפואי-מחקרי.
3. שנה שישית - גישור בין מחקר לרפואה: קורס מערכות החולה ומפגשים שבועיים שעוסקים בחינוך רפואי-מחקרי.
4. שנה שביעית ושמינית - סבבים קליניים: התנסות בסבבים בהתמחויות מרכזיות.
עם סיום התוכנית מתחילים שנה של סטאז', המהווה הכשרה קלינית מעשית.
לאחר הסטאז' מתחילים בשנות ההתמחות במקצוע הנבחר. ההתמחויות נמשכות בין ארבע לשש שנים, תלוי במקצוע.
דרישות אקדמיות:
מקרים מיוחדים:
שימו - אפשר להגיש לתוכנית מועמדות עד 3 פעמים. לאחר שלושה ניסיונות, לא תוכלו להגיש מועמדות פעם נוספת.