גם אם כבר ננעלתם על לימודי רפואה, וגם אם אתם עדיין מתלבטים, בטח הגעתם לכאן כדי למצוא תשובות על התהליך שצריך לעבור כדי להיות רופאים.
מהעמוד הזה תוכלו לנווט למסלולי הלימודים השונים לרפואה, להבין מה נדרש מכם בכל אחד מהם ואיך אנחנו יכולים לעזור לכם להגיע מוכנים.
אנחנו כבר אומרים - אין לנו קיצורי דרך להציע לכם, אלא רק הכנה יסודית ומקיפה לאתגרים שמצפים לכם בכל מסלול.
תהליך הקבלה למסלול השש-שנתי באוניברסיטת תל אביב, בעברית ובטכניון נפתח בבחינת הנתונים הקוגניטיביים שלכם, מה שנקרא "סכם ראשוני". אם ציון הסכם עונה לקריטריונים (שמשתנים מאוניברסיטה לאוניברסיטה), תזומנו למערכות מו"ר מרק"ם - מערכות מיון של מאל"ו (מרכז ארצי לבחינות ולהערכה), המורכבות משאלון אישי-ביוגרפי מעמיק וממרכז הערכה אינטנסיבי.
גם באוניברסיטת בן-גוריון הלימודים הם במסלול שש-שנתי, אך מערכת המיון של האוניברסיטה היא מערכת ייחודית. אם תעמדו בכל תנאי הקבלה של האוניברסיטה, תקבלו זימון לשלב הראשון של תהליך המיון - שאלון קורות חיים והמלצות. לאחר מכן מגיע השלב של המבחנים הממוחשבים, ואם תצלחו גם אותו, תגיעו לישורת האחרונה - שני ראיונות קבלה.
כדי להתקדם בתהליך הקבלה במסלול החדש של אוניברסיטת בר-אילן. תצטרכו לעמוד בדרישות הסף הגבוהות, ולאחר מכן לעבור שלב מיון אישיותי שכולל שאלון אישי, מבחני אישיות וריאיון. המועמדים עם הנתונים הטובים וההישגים הגבוהים ביותר במבחני האישיות יתקבלו ללימודים בפקולטה לרפואה בקמפוס צפת.
באוניברסיטאות אריאל, בר-אילן, בן-גוריון, רייכמן ותל אביב יש מסלול ארבע-שנתי המיועד לבוגרי תואר ראשון. כדי להתקבל אליו תצטרכו להציג גיליון ציונים מרשים מהתואר הראשון, לעבור מבחן ידע. באריאל, בר-אילן ותל אביב תצטרכו גם להצליח במבחנים מתוך מערכת מר"ב - מערכת מיון של מאל"ו שכוללת שאלון ביוגרפי, מרכז הערכה ושאלון שאו"ל.
המסלול התלת-שנתי מיועד לסטודנטים שהשלימו שלוש שנות לימודי רפואה בחו"ל. המסלול קיים אך ורק בשלוחה של בר-אילן בצפת, ואם תרצו ללמוד שם תצטרכו לעמוד בכל תנאי הקבלה הקוגניטיביים, לעבור את מבחן הידע של התוכנית ולהותיר רושם מעולה בשלב האישיותי.
תנאי הסף באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית זהים למדי, אבל מסלול הקבלה של כל אחת מהאוניברסיטאות שונה במעט: הדרך לקבלה לרפואת שיניים בתל אביב עוברת במבחן ידע, במבחן תפיסה מרחבית ולאחר מכן ביום תחנות שכולל ראיונות, אנימציה וגם את שאלון שאו"ל; באוניברסיטה העברית, לעומת זאת, תעצרו בתחנה של מבחן תפיסה מרחבית, ואחריה תמשיכו לעבר ראיונות הקבלה ושאלון שאו"ל.