בפסיכומטרי
נרשמים לשנה"ל תשפ"ו (אוק' 2025) - שימו ♥
מועד המבחן הפסיכומטרי האחרון שיילקח בחשבון עבור הקבלה ללימודים בבן גוריון הוא מועד אביב - אביב 2025. בשונה משנה שעברה.
←לתנאי הקבלה לרפואה בכל המוסדות והמסלולים
עומדים בתנאי הסף? מזל טוב! זה הזמן להתחיל את תהליך הקבלה.
תהליך הקבלה כולל שלושה שלבים, ועובד בשיטת "המסננת" - בכל שלב סיכויי הקבלה שלכם "מתאפסים", ורק המועמדים עם התוצאות הטובות ביותר עוברים לשלב הבא. כך למשל, במעבר משלב המבחנים הממוחשבים (שלב שני) לשלב הראיונות (שלב שלישי) לא תהיה משמעות לנתונים הקוגניטיביים שלכם, שנקבעים בשלב הראשון, אלא רק לתוצאות שלכם במבחנים הממוחשבים.
שאלון קורות החיים - במבט ראשון השאלון הזה עשוי להיראות קל ולא מזיק, אבל האמת שהיא שמדובר באחד השלבים המאתגרים שתהליך הקבלה לרפואה עומד לזמן לכם. השאלות המוצגות בשאלון עומדות לחשוף בפני הבוחנים לא מעט על מי שאתם, על מבנה האישיות שלכם ועל האופן שבו אתם רואים את העולם ומתייחסים אליו. לפי האופן שבו תענו על השאלות יוכלו הבוחנים ללמוד על כושר הביטוי שלכם, תפיסת העולם שלכם והיכולת שלכם להבחין בין עיקר לטפל.
עוד אלמנט משמעותי שכדאי מאוד לקחת בחשבון כשממלאים את השאלון הוא שהוא עשוי לפגוש אתכם שוב בשלב הראיונות - המראיינים עשויים לבסס את השאלות בריאיון על התשובות שתענו בשאלון, אז כדאי לחשוב טוב על מה תרצו להמשיך לשוחח ולהבליט ומה תעדיפו לשמור לעצמכם.
שאלות שהופיעו בשנים קודמות בשאלון קורות החיים:
1. תאר/י את הרקע המשפחתי שלך, השכלתך, שירותך הצבאי וכל נתון אחר שיש לו חשיבות לדעתך. (1,400 תווים)
2. תאר/י בקיצור מאורע בחייך אשר הטביע עליך/עלייך חותם עמוק. הסבר/הסבירי מדוע. (1,000 תווים)
3. תאר/י בקיצור דילמה מוסרית שהייתה לך, ואת הדרך שבה התמודדת איתה. (1,000 תווים)
4. מה לדעתך ההישג החשוב ביותר בחייך עד כה ומדוע? (1,000 תווים)
כפי שאתם רואים, בכל אחת מהשאלות יש הגבלת תווים. הדבר הזה מחייב אתכם לתכנן את התשובות שלכם - להבחין בין עיקר לטפל, לבטא בצורה תמציתית את הפרטים והרעיונות שבחרתם להתמקד בהם וכדומה. ברמה הטכנית כדאי שתיעזרו בתוכנה שמאפשרת ספירת תווים, כגון Word, ואולי הכי חשוב - שתתייעצו עם אנשים שאתם סומכים עליהם ותוודאו שהתשובות שנתתם מציגות אתכם בצורה טובה.
המלצות - באזור האישי שלכם תמצאו גם קישור לטופסי המלצה מקוונים. עליכם לבקש משני אנשים למלא אותם. מומלץ שתבחרו שני ממליצים ממסגרות שונות בחייכם, כמובן כאלו שיוכלו לומר עליכם כמה מילים טובות - למשל מורה שהתחברתם אליו בבית הספר, מפקדת בצבא, מרכז השבט בצופים, המאמנת שלכם. עדיף לא לבקש המלצה מקרובי משפחה.
טריוויאלי, אבל חשוב - סמנו את לימודי הרפואה בעדיפות ראשונה בטופס ההרשמה לאוניברסיטה. בלי זה, גם שאלון קורות חיים מצוין והמלצות מעולות לא יעזרו לכם לעבור לשלב הבא.
מגיעים מוכנים למילוי שאלון קורות החיים
המבחנים הממוחשבים נמשכים כשלוש שעות, והם כוללים ארבעה חלקים:
לאחר בדיקת המבחנים הממוחשבים המועמדים מחולקים לרביעים בהתאם לביצועיהם במבחנים. המועמדים ברביע הראשון וחלק מן המועמדים ברביע השני יזומנו לריאיון הראשון בשלב הבא.
← אפשר לקרוא עוד על המבחנים הממוחשבים כאן
הפרטים היבשים - שלב זה כולל שני ראיונות קבלה, שכל אחד מהם נערך על ידי שני מראיינים; חלק מהמראיינים הם חברי הפקולטה ואחרים הם חברי קהילה בולטים - כלומר המראיינים שלכם לא בהכרח יהיו רופאים בעצמם. הראיונות נמשכים כשעה, ולרוב נערכים בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בן-גוריון. חשוב לציין שזימון לריאיון השני מותנה בדירוג שתקבלו בריאיון הראשון.
מהלך הראיונות - הראיונות הם אפשרות בשביל המראיינים להכיר אתכם קצת, ובשבילכם הם הזדמנות להסביר להם למה אתם מתאימים ללימודי רפואה. שאלון קורות החיים וההמלצות שהגשתם בשלב הראשון יעמדו לרשות המראיינים, וככל הנראה ינחו אותם בשאלות שיפנו אליכם. חלק מהשאלות יכולות להיות שאלות אישיות. אין סט מובנה של שאלות לריאיון, ושאלה שנשאלה בריאיון של מועמד אחד לא בהכרח תעלה בריאיון של מועמדת אחרת.
התוצאות - בתום הריאיון הראשון כל אחד מהמראיינים ידרג אתכם, והציון שתקבלו יורכב מסכום שני הדירוגים. המועמדים עם התוצאה הגבוהה ביותר בריאיון הראשון יזומנו לריאיון שני. התוצאות בריאיון השני מחושבות באותה הדרך, והמועמדים עם התוצאות הגבוהות ביותר בשני הראיונות יתקבלו לביה"ס לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון.
שאלות שעשויות לעלות בראיונות:
טיפים לראיונות:
תהליך הקבלה ללימודי רפואה במסלול השש-שנתי באוניברסיטת בן-גוריון שונה מתהליכי הקבלה ללימודי רפואה בשאר האוניברסיטאות, לטוב ולרע.
בצד החיובי, אוניברסיטת בן-גוריון נותנת משקל רב יותר להתאמה האישיותית לתפקיד הרופא/ה ביחס לנתונים הקוגניטיביים היבשים, כך שגם למועמדים עם ציוני בגרויות ופסיכומטרי נמוכים יותר יש סיכוי להתקדם בתהליך המיון. העניין הוא שיש לזה גם חסרונות - מכיוון שמועמדים רבים עומדים בתנאי הסף לזימון למבחנים האישיותיים, אבל מספר המקומות בחוג מוגבל, האוניברסיטה נעזרת בכלי של המבחנים הממוחשבים, שיכול לסנן גם מועמדים שמתאימים מאוד מבחינה אישיותית. ואם אתם מעוניינים בנתונים - מדי שנה כשליש ממספר המועמדים עוברים את המבחנים הממוחשבים.
נוסף על כך, תהליך המיון באוניברסיטת בן-גוריון עמום יחסית למערכת המיון של האוניברסיטאות האחרות - מו"ר ומרק"ם. בעוד תהליך המיון במערכות מו"ר ומרק"ם שקוף יחסית (מידע על התהליך כולו, הציונים הנדרשים ושאלות לדוגמה מפורסמים מדי שנה באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה), אוניברסיטת בן-גוריון מנדבת מעט מאוד מידע על תהליך המיון שלה, ורוב המועמדים מגיעים למיונים כשהם לא יודעים למה לצפות, או לאיזה ציון הם צריכים לשאוף. מצד אחד, הגישה הזאת מייצרת תנאים שוויוניים שכן לכולם "אין מושג" באותה המידה. מצד שני, העמימות שבתהליך יוצרת המון לחץ בקרב מועמדים, ולעיתים מועמדים מצוינים נופלים בין הכיסאות מאחר שהם לא מצליחים להוציא את המיטב מעצמם בתנאים האלה, בלי הכנה.
הדבר האחרון שכדאי להביא בחשבון הוא שיהיו לכם רק שתי הזדמנויות להשתתף במיונים בבן-גוריון בכל חייכם. אבל בלי לחץ
בשורה התחתונה, כמו לתהליכי מיון אחרים - גם לתהליך של בן-גוריון יש צדדים טובים ופחות טובים. מה שבטוח הוא שזה תהליך שנותן נקודת פתיחה טובה יותר למועמדים שהנתונים ההתחלתיים שלהם לא מגיעים לסף הדרוש באוניברסיטאות אחרות.
כל המועדים החשובים של תהליך הקבלה לרפואה בבן-גוריון:
כל מועמד ומועמדת יוכלו להשתתף במיונים פעמיים לכל היותר.
אוניברסיטת בן-גוריון הודיעה שמועד אביב (מועד אפריל 2025) הוא המועד האחרון שאפשר לגשת אליו כדי להירשם לשנת הלימודים הקרובה (תשפ"ו).
משנה"ל תשפ"ז והלאה - מועד אפריל 2026 לא יילקח בחשבון לצורך קבלה ללימודים.
בהחלט. במקרה כזה, הסכם שלכם ישוקלל לפי ציון הפסיכומטרי שלכם והציונים שלכם באקדמיה (רלוונטי רק למוסדות אקדמיים ישראליים). חשוב להגיד שתינתן עדיפות לבוגרי מקצועות הבריאות, מדעי הטבע, הנדסה ביו-רפואית והנדסת ביוטכנולוגיה. אלו תנאי הסף להרשמה:
או
או
מומלץ להיכנס לאתר של אוניברסיטת בן-גוריון ולחשב את הסכם שלכם שם כדי לבדוק אם אתם עומדים בתנאי הסף הנדרשים. אם כן, הצעד הבא שלכם יהיה לשלוח אישור זכאות לתואר וגיליון ציונים עדכני למדור הרישום של האוניברסיטה. נציין שהוועדה שעוסקת בקבלה לתוכנית יכולה להחליט שהיא דוחה מועמדים בהתבסס על ההישגים שלהם בלימודים האקדמיים, גם אם הם עומדים בתנאי הסף.
מעבר לכך, אוניברסיטת בן-גוריון מציעה "מסלולים עוקפים" לבעלי רקע אקדמי חלקי, ובהם קבלה ללימודי רפואה בשנים מתקדמות על בסיס מקום פנוי, וזימון למבחנים הממוחשבים על סמך הצטיינות בלימודים אקדמיים קודמים בארץ בלבד (כל עוד יש לכם את ציון הפסיכומטרי ואת הממוצע הסמסטריאלי הדרושים). תוכלו לקרוא עוד על מסלולים אלו כאן.
מועמדים שהתקבלו ללימודים יקבלו על כך הודעה עד סוף חודש אוגוסט (לפני תחילת קורס הקיץ לסטודנטים).
מדי שנה כ-40-30 מועמדים מתבשרים שהם נכנסו לרשימת ההמתנה. במצב כזה, הם יכולים להתקבל ללימודי רפואה באוניברסיטה רק אם מועמד או מועמדת שהתקבלו יוותרו על מקומם. מכאן שהודעת הקבלה יכולה להישלח גם אחרי תחילת שנת הלימודים, וליתר דיוק - עד שבועיים לאחר תחילת הסמסטר. לעיתים רחוקות גם קורה שמוסיפים בהפתעה תקנים לבית הספר לרפואה (זה למשל מה שקרה ב-2021), ואז למעשה יש יותר מקומות לאנשים מרשימת ההמתנה.