המיונים לתפקיד מאבחנת פסיכוטכנית בצה"ל
המיונים לתפקיד מאבחנת פסיכוטכנית מורכבים מכמה שלבים:
- כנס מקצועי מקוון: במסגרת הכנס תצפו בהרצאה העוסקת במהות התפקיד, ותוכלו להבין אם הוא באמת מעניין אתכן ומתאים לכן. בכנס תישאלו לגבי מידת המוטיבציה שלכן לשרת בתפקיד המאבחנת.
- ריאיון אישי וריאיון מקצועי: ביום של הכנס תעברו שני ראיונות מקוונים - ריאיון אישי מול פסיכולוג או פסיכולוגית וריאיון מקצועי. מטרת הראיונות היא לבדוק בצורה מקיפה את מידת התאמתכן לתפקיד - גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית.
- סימולציה: אם עברתן בהצלחה את הריאיון, תזומנו לשלב הסימולציה. שלב זה הוא פרונטלי, והוא נערך לרוב בבסיס תל השומר. במסגרת הסימולציה תתבקשו לראיין דמות של מלש"ב עם רקע בעייתי - לדוגמה, דמות בעלת סיפור חיים קשה. הבודקים מעוניינים לראות כיצד אתן מתמודדות עם ניהול הריאיון, ואם יש בידיכן את הכלים הבסיסיים להתנהלות בסיטואציות בין-אישיות מורכבות.
הכנה לראיונות הקבלה לתפקיד מאבחנת פסיכוטכנית
הראיונות הם שלב מרכזי בתהליך הקבלה לתפקיד המאבחנת, ומטרתם להכיר אתכן לעומק ולהבין את מידת התאמתכן לתפקיד. הראיונות יכולים להעלות לא מעט חששות, שכן הם ידרשו מכן להיפתח ולספר על החיים האישיים שלכן - מערכות היחסים שלכן, לימודים, משפחה, מצב נפשי ועוד. כמו כן, תתבקשו לספר על אתגרים שצלחתן ועל אופן התמודדותכן עם סיטואציות מורכבות. בעזרת ההכנה שלנו תוכלו להגיע לריאיון כשאתן מוכנות לענות על כל שאלה קשה או מכשילה :)
במסגרת ההכנה תעברו הדרכה אישית בת שעה עם מדריך או מדריכה מנוסים מצוות המכון. ההכנה מורכבת משלושה חלקים עיקריים:
- ההכנה נפתחת בסימולציה של הראיונות שתעברו במיונים. כך תתנסו במעמד של הריאיון (דבר שעוזר להפחית את הלחץ לקראת המיונים) ותיחשפו לשאלות שצפויות לכן.
- לאחר הסימולציה המדריך או המדריכה ייתנו לכן משוב מפורט שישקף את הרושם הראשוני שהותרתן בסימולציה, וכן נקודות לשיפור ולשימור לפי התנהלותכן בריאיון.
- לסיום תקבלו גם דגשים וטיפים שיעזרו לכן להתמודד עם השאלות הקשות והטריקיות ולבנות מענה ממוקד, ענייני וישיר שישרת את המטרה שלכן - להתקבל לתפקיד המאבחנת.
את ההדרכה ניתן לערוך במכון או בזום, לבחירתכן.
שימו : העמוד כתוב בלשון נקבה, אך התפקיד מיועד לשני המינים!