📌 עדכון חשוב

החל מ-17.3.25 ישולבו במבחן אמירנט שני פרקי פיילוט, כך שהמבחן יכלול שמונה פרקים במקום שישה.
אל דאגה – התשובות בפרקים אלו לא יפגעו בציון שלכם, אלא יוכלו רק לשפר אותו.

פרטים נוספים אפשר למצוא כאן.

לומדים לאמיר"ם/אמירנט? קבלו טיפים להצלחה במבחן

אפשר להסתפק בפרטים היבשים על מבחן אמיר"ם/אמירנט (מספר הפרקים, סוגי השאלות, הקצבת הזמן) ולהתכונן בהתאם. ואפשר גם להכיר אותם טוב יותר ולהשתמש בזה לטובתכם 

טיפים כלליים:

  • לקרוא זה תמיד טוב - אנחנו ממליצים בחום להקדיש בערך 20 דקות ביום לקריאה באנגלית לקראת המבחן. זה יכול להיות ספרים, כתבות, בלוגים - כל מה שמעניין אתכם. הרעיון הוא למצוא משהו לא קל מדי ולא קשה מדי מבחינת הרמה, שתוכלו גם ליהנות ממנו וגם ללמוד מילים חדשות.
  • לנחש אם אתם לא יודעים - במבחן אמיר"ם/אמירנט לא מורידים נקודות על תשובות לא נכונות, אז חשוב שתזכרו לא להשאיר אף שאלה בלי מענה, ותנחשו אם אתם לא בטוחים מה התשובה. זה בטוח ייתן לכם סיכוי טוב יותר להצליח בשאלה מאשר אם לא תענו עליה בכלל.
  • לא להיתפס למספרים - הרבה פעמים אנחנו נוטים לחשוד כשאנחנו מסמנים את אותו מספר תשובה ברצף במבחנים אמריקאיים. אז אנחנו כאן כדי להגיד לכם - אל תעשו מזה עניין! קורה לא מעט במבחן אמיר"ם/אמירנט שאותו מספר תשובה חוזר בכמה שאלות ברצף. זה לא צריך להיות שיקול לבחירת התשובה שלכם לכאן או לכאן.

 

רוצים לבחון את הטיפים בעצמכם? תרגלו עכשיו!

ועכשיו - טיפים לפי סוגי השאלות במבחן:

טיפים להשלמת משפטים

  • לקחת רגע לפני שעונים - כשקוראים את שאלות השלמת המשפטים, כדאי לעצור רגע לפני שממשיכים לתשובות ולנסות להבין לבד איך להשלים את המשפט. זה יעזור לכם למקד את מה שאתם מחפשים בתשובות שלכם. ואם ממש אין לכם מושג מה לחפש, תתחילו בלשלול את התשובות שאתם יודעים בוודאות שהן לא נכונות.
  • להיעזר בתשובות אחרות - יש מילים שיכולות להופיע בכמה תפקידים תחביריים, למשל המילה fly - שהיא גם שם עצם (זבוב) וגם פועל (לעוף). במקרה שאתם לא מצליחים להבין מה התפקיד התחבירי של המילה מתוך ההקשר של המשפט - תעיפו מבט בשאר התשובות. זה יפתור לכם את הדילמה כי תמיד כל התשובות הן באותו תפקיד תחבירי.

 

טיפים לניסוח מחדש

  • לאתר מילות מפתח - בשאלות ניסוח מחדש, מומלץ לחפש מילים שיכולות לעזור לכם להבין את המשמעות של המשפט. הכוונה למילות קישור (קשר של סיבה ותוצאה, ניגוד, הוספה...), לתיאורי זמן, למילות השוואה (כמו, יותר מ, פחות מ...) וכו'. ברגע שתבינו מהו המבנה של המשפט המקורי, יהיה לכם הרבה יותר פשוט למצוא את התשובה הנכונה.
  • להיזהר ממשפטים תאומים - לא פעם קורה שכדי לבלבל את הנבחנים, משבצים באחת התשובות משפט שהוא כמעט זהה למשפט המקורי. זה צריך להדליק לכם נורה אדומה, כי הרי אם המשפטים כל כך דומים - אין כאן ממש ניסוח מחדש. בקיצור, אל תיפלו בפח ותקפידו לקרוא ביסודיות את כל התשובות האפשריות.

 

טיפים להבנת הנקרא

  • לראות את התמונה הגדולה - שאלות הבנת הנקרא מסודרות לפי סדר הופעת הנושאים בטקסט, אז גם אם אתם נתקלים בשאלה ספציפית (כלומר שאלה שמתמקדת בקטע או בפסקה בטקסט) שאין לה הפניה - אתם לא צריכים להילחץ. תסתכלו על השאלה הקודמת/הבאה, ותבינו פחות או יותר איפה מחכה לכם התשובה.
  • למצוא את האיזון - נשאלתם על הרעיון המרכזי בקטע? חשוב שתשימו לב לא לבחור בתשובה שהיא כללית מדי, או לחלופין - ספציפית מדי. למשל, אם הקטע עוסק בניצחונות של ישראל באירוויזיון, אז הרעיון המרכזי לא יהיה פשוט "האירוויזיון" - כי זה רחב מדי, וגם לא "הניצחון של נטע ברזילי באירוויזיון" - כי זה מצומצם מדי.

 

רוצים ללמוד את כל הטריקים של מבחן אמיר"ם/אמירנט?

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.