תפקידי מודיעין ומבצעים

בשנים האחרונות תפקידי מודיעין תופסים את המקומות הראשונים ברשימת התפקידים הנחשקים בצה"ל. בראש הרשימה נמצאת כמובן יחידת העילית והמוכרת של חיל המודיעין 8200

גיוס לחיל המודיעין יאפשר לכן להשתלב באחד ממגוון התפקידים המוצעים באשכולות השונים:

  • איסוף מודיעין - תפקידי מחקר, האזנה, תרגום ועיבוד חומר מודיעיני.
  • ערבית ופרסית - תפקידי האזנה תרגום ועיבוד מידע מודיעני בערבית או בפרסית.
  • תפקידים טכנולוגיים - עבודה עם מערכות מודיעין טכנולוגיות ביחידות כמו גאמ"א.
  • תוכניות שחקים וחבצלות - תפקידי הדגל של חיל המודיעין.

איך מתקבלים למודיעין?

תנאי הקבלה משתנים בהתאם ליחידה שאליה אתן מתמיינות. באופן כללי יזומנו למיונים מועמדות בעלות ציון דפ"ר גבוה בצו הראשון, וכן בנות שלמדו במגמה ריאלית או ערבית ברמת 5 יח"ל בתיכון.

כמו כן, תידרשו לעמוד בציונים גבוהים ביום המא"ה בתחומים הרלוונטיים לתפקיד שאליו אתן מתמיינות, כמו עיבוד מידע, הפעלה טכנית, קשב מתמשך וכו'.


תפקידי הדרכה, פיקוד, חינוך והוראה

בנות רבות מתגייסות לתפקידי הדרכה בחילות השונים. תוכלי להתקבל לתפקידי הדרכת לוחמים הדורשים שהייה בשטח, לתפקידי הדרכה מקצועיים בבסיסים ובטייסות חיל האוויר או לתפקידי הדרכת נוער כמו מורות חיילות ומדריכות גדנ"ע.

בין תפקידי ההדרכה המבוקשים:

  • מדריכת חי"ר (חיל רגלים) - מדריכות המעבירות הכשרה מקצועית ללוחמי חי"ר בתחומי קליעה, תפעול רכבים, נהיגה, אמצעי לחימה, אמצעי תצפית ועוד.
  • מדא"גית (מדריכת כושר קרבי) - מדריכות כושר קרבי אחראיות להעברת אימוני כושר, אירועים וימי ספורט ביחידות.
  • מ"כית (מפקדת כיתת טירונים) - מ"כיות אחראיות לפיקוד, משמעת, לימוד עזרה ראשונה, אימון ותרגול בנשק של חיילים טריים במהלך הטירונות.
  • מדריכת סימולטור בחיל האוויר או בחיל בים - מדריכות סימולטור אחראיות לאימון, הכשרה ושמירת כשירות של צוותי אוויר וצוותי ים על מערכות נשק, הגנה וכלי טיס או שיט.

תנאי קבלה לתפקידי הדרכה ופיקוד

הקבלה לחלק מהתפקידים כמו מדריכת חי"ר, מ"כית או מדריכת תותחנים תלויה בנתוני הדפ"ר וכן בציוני יום המא"ה.

לתפקידים כמו מדריכת סימולטורים, מורה חיילת או מדא"גית תתבקשו לעבור מיון קדם-צבאי לבחינת התאמתכן לתפקיד, נוסף על נתוני דפ"ר ויום המא"ה מתאימים.


תפקידים קרביים לבנות - גיוס לוחמות

בשנים האחרונות נפתחים יותר ויותר תפקידים קרביים לבנות. כיום בנות יכולות להשתלב לצד הבנים בתפקידי לחימה באוויר, בים וביבשה. לכל תפקידי הלוחמה תצטרכו להתחייב לשירות חובה של 32 חודשים לפחות, חתימה על מסמך "דין אישה כדין גבר" ושירות מילואים פעיל.

התפקידים הנפוצים כוללים:

  • חובלת - בנות יכולות להשתלב בתפקיד היוקרתי של חיל הים כמפקדות על צוות לוחמים וכלי שייט. ההכשרה לתפקיד חובלת ארוכה ודורשת קור רוח, שאיפה למצוינות, השקעה לאורך זמן ויכולת התמודדות עם מצבי לחץ וקבלת החלטות.
  • טייסת - קורס הטיס של חיל האוויר פתוח לנשים ולגברים כאחד. קורס הטיס הוא קורס ארוך ואינטנסיבי, ובסופו רק מעטים מבין כל משתתפי הקורס מקבלים את כנפי הטיסה. כיום נשים משרתות בחיל כטייסות, נווטות ומכוננות, ואף כמפקדות טייסת.
  • לוחמת בחיל התותחנים - תוכלו להשתלב באחד ממערכי חיל התותחים - מערך הקרטות, התותחים, המל"טים, המכ"מים ועוד.
  • לוחמת חי"ר גבולות - תוכלו להתגייס לקרקל, ברדלס, אריות הירדן ולביא הבקעה ולבצע משימות מבצעיות הכוללות הגנה על הגבולות, סיורים, מארבים ואבטחת יישובים.

תנאי הקבלה לתפקידים קרביים לבנות

תנאי הקבלה לתפקידי לחימה הם פרופיל רפואי גבוה, ציון דפ"ר (הדרישות משתנות בהתאם לתפקיד) ומעבר של מיונים ייעודיים כגון מיון לוחמות, ריאיון אישי או מבחנים בכתב. לחלק מהתפקידים כמו לוחמת סנפיר, חובלת או טייסת תזומנו לגיבוש.


תפקידי מודיעין ומבצעים בחיל האוויר

בנות רבות מתגייסות לתפקידי מודיעין ומבצעים בחיל האוויר. אשכול זה כולל מגוון רחב של תפקידים כמו חוקרת מודיעין, מש"קית בקרה אווירית, פקמ"צית (עובדת חדר מבצעים אוויר), פקחית טיסה, מפעילת ל"א (לוחמה אלקטרונית) ועוד.

איך מתקבלים לתפקידי מודיעין בחיל האוויר?

בנות בעלות דפ"ר וציוני יום המא"ה מתאימים יזומנו לכנס מבצעים ופיקוח של חיל האוויר. המיונים יתקיימו בירפ"א, ויכללו מבחנים ממוחשבים ואישיותיים בהתאם לתפקיד שכל אחת מתמיינת אליו. המתאימות יידרשו לעבור תחקיר ביטחוני טרם השיבוץ הסופי לתפקיד.


תפקידים נוספים לבנות בצבא

מש"קית ת"ש (תנאי שירות)

מש"קית ת"ש עוזרת לחיילים ולמלש"בים עם נסיבות חיים מורכבות (בעיות כלכליות, בריאותיות, משפחתיות וכו') לקבל התאמות בתנאי השירות שלהם, תוך איזון בין הצרכים האישיים שלהם לצורכי הצבא. כדי למלא בהצלחה את התפקיד צריך הרבה אמפתיה ותושייה, וגם סדר וארגון ברמה גבוהה. דרישות התפקיד הן פרופיל 25 ומעלה, דפ"ר 40 ומעלה וציונים גבוהים ביום המא"ה. בנות שיתקבלו לתפקיד יעברו טירונות 02 והכשרה מקצועית של שבעה שבועות.

מאבחנת פסיכוטכנית

תפקיד המאבחנת הוא קביעת נתוני איכות של כל המלש"בים (מועמדים לשירות) המגיעים לצו ראשון. המאבחנת עושה זאת בעזרת ריאיון אישי ואבחון הכולל ביצוע מבחנים פסיכוטכניים, סימול עברית וטיפול בליקויי למידה. לאחר קבלת המידע על המלש"ב היא קובעת את המשך תהליך הגיוס, המשפיע ישירות על השירות. המאבחנת נחשפת לסיפורים האישיים של המועמד ולהיכרות עם אוכלוסיות שונות. כדי להיות מאבחנת פסיכוטכנית נדרש פרופיל 25 ומעלה, דפ"ר 60 ומעלה וציונים גבוהים ביום המא"ה. בנוסף, תידרשו לעבור הכשרה של כ-13 שבועות.

חובשת

על החובשת הכללית מוטלת האחריות לספק טיפול רפואי בזמן שגרה ובחירום. היא עוסקת ברישום במרפאה, חלוקת תרופות, מתן הפניות לרופאים; עורכת טיפולים כמו עירויים ובדיקות דם; ומטפלת בפציעות בכל דרגות החומרה. כדי להיות חובשת כללית תצטרכו פרופיל 45 ומעלה ודפ"ר 50 ומעלה. בנוסף, תידרשו לעבור הכשרה בת 10 שבועות.

חובשת קרבית עוסקת בטיפול בפצועים בשטח בזמן תרגילים, פעילות מבצעית ומצבי חירום. כדי להיות חובשת קרבית תצטרכו פרופיל 72 ומעלה ודפ"ר 50 ומעלה. בנוסף, תידרשו לעבור קורס חובשים קרביים של כ-3 חודשים.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.