לא מעט חיילים מגיעים לצבא עם סיפור אישי מורכב - זה יכול להיות בעקבות בעיות במשפחה, מצוקה כלכלית והתמודדות נפשית, או שמדובר בחיילים בודדים, חיילים עולים וכן הלאה. ברוב המקרים הנושאים האלה עולים כבר בצו הראשון, ואז בעצם אותם מלש"בים מועברים לטיפול של מש"קיות ת"ש בלשכת הגיוס, והן עוזרות להם להגיע לתפקיד שהתנאים שלו מתאימים לנתונים ולצרכים האישיים שלהם. אבל הטיפול של המש"קית לא נעצר כאן - בכל בסיס יש לפחות מש"קית ת"ש אחת שמלווה את החיילים שצריכים הקלות בתנאי השירות (מה שנקרא הת"ש). המש"קית נמצאת בקשר שוטף איתם ועם המפקדים שלהם, ובמידת הצורך גם עורכת ביקורי בית.
מעבר ליחסי האנוש המעולים שהתפקיד דורש, חשוב שהמש"קיות ת"ש גם יהיו מאוד מסודרות ומאורגנות, כי הן יצטרכו להתעסק בלא מעט טופסיאדה. הבשורות המשמחות הן שהצבא עבר מהפכה דיגיטלית בשנים האחרונות, והיום הגשת הבקשות למש"קית והטיפול שלה בהן מתועדים במערכת ת"ש בטאצ' - דבר שממש מייעל את עבודת המש"קיות. ברגע שהבקשות מאושרות, החיילים מקבלים אחד או יותר מהפתרונות שהצבא מציע (בהתאם לצרכים שלהם): תוספת שכר, יציאות מוקדמות הביתה, דיור לחיילים בודדים וכו' (לפתרונות נוספים שהצבא מציע לחיילים - קליק כאן).
אלו הנתונים שיכולים להביא לכן את התפקיד:
• פרופיל: 25
• דפ"ר: 40
• ציוני יום המא"ה:
טוב לדעת
יש גם מש"קי ת"ש! רבים מהם משובצים, בסיום הקורס, ביחידות של חיילים חרדים (למשל גדוד נצח יהודה).
אם תתגייסו להיות מש"קיות ת"ש, תגיעו ישירות מהבקו"ם לטירונות 02, שנערכת בבית הספר למקצועות משאבי האנוש (בה"ד 11) שבעיר הבה"דים ומשכה נע בין שבועיים לחודש. במהלך הטירונות תתרגלו משמעת צבאית, תלמדו לתפעל נשק, תשתתפו בשיעורים שעוסקים בנהלים חשובים ובערכי צה"ל ועוד.
לאחר הטירונות תמשיכו לקורס ת"ש, שאורך שבעה שבועות ונערך גם הוא בבה"ד 11. הקורס נועד לתת לכן את הבסיס המקצועי של התפקיד - תלמדו בו למשל על ההגדרות והזכויות של אוכלוסיות מיוחדות בצבא, על בניית הקשר עם החיילים ועל כל הכלים שעומדים לרשותכן כדי לתת מענה לקשיים שהם מתמודדים איתם. תהיה לכן גם התנסות בסימולציות של מצבים שהמש"קיות נתקלות בהם ביום-יום, וככל הנראה גם תסופחו לכמה ימים ליחידות שונות בצבא כדי לראות מקרוב איך מש"קיות ת"ש מתנהלות בשטח. בסוף הקורס תקבלו את השיבוץ שלכן לשירות הסדיר, וכמובן - את השרוך הסגול!
בהמשך השירות, אם תרצו ותימצאו מתאימות, יהיו לכן שתי אפשרויות קידום עיקריות - קצונה ופיקוד: התפקיד של קצינת ת"ש הוא לנהל את עבודת המש"קיות וללוות אותן מבחינה מקצועית; בפיקוד הכוונה למפקדות בקורס ת"ש, כלומר להיות אלו שמחנכות את הדור הבא של מש"קיות ת"ש 😊
שימו : מימוש של כל הקלה בתנאי השירות שהצבא מציע כרוך בהצגת המסמכים והאישורים הדרושים ובקבלת אישור ממפקדים בדרגים שונים.