שימו 
העמוד כתוב בלשון נקבה, אך התפקיד מיועד לשני המינים :)

 

מש"קית נפגעים: כל מה שצריך לדעת

מערך הנפגעים הוא החוליה המקשרת בין הצבא לבין חיילים שחלו או נפצעו במהלך השירות הצבאי שלהם, משפחות שכולות וכן נכי צה"ל. המש"קיות המשרתות במערך מלוות את החיילים ואת המשפחות ועונות על צורכיהם, מייצגות את צה"ל בפני הנפגעים ומשפחותיהם ועוסקות גם בעבודה משרדית ובמענה לפניות שונות.  

לתפקיד קיימות מספר אפשרויות שיבוץ:

  • דרג נפרס: לכל חיל וחטיבה בצבא יש מדור נפגעים. המש"קיות בדרג הנפרס מלוות חיילים וחיילות המסופחים לר"מ 2 (יחידה שאליה מסופחים חיילים שאינם כשירים רפואית להמשיך את השירות בצורה סדירה) או נמצאים בחופשת מחלה ממושכת, וכן דואגות לשימור הקשר עם המשפחות השכולות, נכי צה"ל ופצועי היחידה. בנוסף, הן נותנות מענה לפניות שוטפות שמגיעות למדור נפגעים של היחידה. השירות בדרג נפרס הוא ביחידות פתוחות או סגורות בכל רחבי הארץ, בחטיבות ובחילות השונים של צה"ל - מגבעתי, גולני וצנחנים, ועד חיל המודיעין, חיל השלישות וחיל האוויר. 
  • מטה המערך: מש"קיות במטה המערך משרתות בתל השומר או בחמ"ל הנפגעים הצה"לי במחנה מקלף (השלישות) ברמת גן. למטה המערך משתייכים גם מדור חוסן והדרכה, מדור מקשר למשרד הביטחון, מדור קשר למשפחות ומדור מאושפזים. 
  • ענף קשר: ענף זה מחולק לשלושה מדורים: מדור פרט, שעוסק בליווי בני ובנות משפחות שכולות ונפגעי פעולות איבה לקראת גיוסם לצבא, וכן בהפקת אירועים וטקסים למשפחות שכולות; מדור קשר למשפחות, שמתווה את מדיניות הקשר עם המשפחות השכולות ומנחה את קציני הנפגעים; ומדור חוסן והדרכה, שעוסק בהכשרה של סגל המערך. 
  • ענף ליווי נכי ופצועי צה"ל: ענף המחולק לשלושה מדורים: מדור "קשר עד", שנותן מענה ראשוני ורגשי לאוכלוסיית הנפגעים ומקשר ביניהם לבין קצינת הנפגעים; מדור מאושפזים, שאחראי על התוויית מדיניות בתחום הקשר עם החולים והפצועים; ומדור מקשר למשרד הביטחון וביטוח לאומי, המלווה חיילים משוחררים וסדירים בהגשת בקשות למשרד הביטחון ותביעות לביטוח לאומי. 
  • מש"ק נפגעים בחמ"ל ובזירות: חמ"ל הנפגעים שוכן במחנה מקלף ברמת גן ופועל 24/7. אל החמ"ל מגיעים דיווחים על נפגעים בצה"ל. מש״קיות הנפגעים בחמ״ל אמונות על קבלת ההודעות בזמן אמת, והעברתן לגורמים הרלוונטיים. בתפקיד זה משרתים בחמ"ל מבצעים במשמרות של 24 שעות בבסיס ו-48 שעות בבית.  

 

כפי שאפשר לראות, לא משנה באיזה ענף או דרג תשרתו, מדובר בתפקיד רגיש ביותר. על כן, במיונים יצפו מכן להפגין תכונות הדרושות לתפקיד כמו עצמאות, בגרות, משמעת עצמית, עמידה בתנאי לחץ ואינטליגנציה רגשית גבוהה. 

שימו : בניגוד למה שנהוג לחשוב, תפקידה של מש"קית הנפגעים לא נוגע לתפקידם של המודיעים האמונים על יידוע המשפחות במקרה אסון. לרוב, התפקיד מתמקד בטיפול בפצועי ונכי צה"ל ובקשר שלהם ושל משפחותיהם עם הצבא ושלוחותיו.

איך מתקבלות לתפקיד?

תנאי סף לתפקיד מש"קית נפגעים 

כדי להתקבל לתפקיד עליכן קודם כול לעמוד בתנאי הסף הבאים:

כדי להגדיל את הסיכויים לקבל זימון למיונים, כדאי לדרג גבוה את התפקיד בשאלון ההעדפות.

לקלוע בול בנתונים:

 

תהליך המיון לתפקיד מש"קית נפגעים 

המיונים לתפקיד מש"קית נפגעים מתקיימים פעמיים בשנה, בחודשים ינואר ויולי.

בשלב הראשון תיערך שיחת טלפון ביניכן לבין קצין או קצינת נפגעים. בשיחה יסבירו לכן אודות התפקיד וימסרו לכן את תאריך המיונים. לאחר מכן תקבלו שאלון אישי שחובה למלא. יום המיונים עצמו מתקיים במחנה מקלף (השלישות) שברמת גן, או בצורה מקוונת דרך הזום. היום יחולק לשלושה שלבים:

  • הרצאת פתיחה: יום המיונים ייפתח בהרצאת פתיחה ממפקדת המיון. בהרצאה תשמעו קצת יותר על התפקיד עצמו, על מערך הנפגעים, על ההכשרה ועל אופי השירות. כמו כן, תקבלו מידע נוסף על המיונים שמחכים לכן. לקראת סיום יתקיים פאנל שבו תוכלו לשמוע חוויות ממש"קיות נפגעים שנמצאות בשירות ולשאול שאלות שמעניינות אתכן. 
  • שאלונים אישיים: השלב הבא מורכב משאלונים אישיים. השאלונים מורכבים משאלות הנוגעות אליכן, לתכונות החזקות והחלשות שלכן, לתחומי העניין שלכן, התנדבויות ופעילות בתנועות נוער, מערכות יחסים ועוד. בנוסף, יוצגו בפניכן סיטואציות מהתפקיד, כמו ביקורים של חייל פצוע או ביקור באזכרות, ואתן תתבקשו לתאר כיצד הייתן מתמודדות איתן. 
  • ראיונות אישיים: השלב האחרון מורכב מריאיונות אישיים שמועברים על ידי איש חוסן (אדם בעל השכלה בתחום הפסיכולוגיה) יחד עם קצין איתור ומיון או עם ראש מדור נפגעים. בריאיונות אתן עשויות להישאל על התשובות שעניתן בשאלונים האישיים ועל המוטיבציה שלכן לשירות לתפקיד. בנוסף, גם כאן יוצגו בפניכן סימולציות לסיטואציות נפוצות מהתפקיד, ואתן תתבקשו לתאר כיצד הייתן מתמודדות איתן. 

את התוצאות תקבלו בהודעת SMS. תוכלו לוותר על התפקיד עד שבוע מיום המיון, וכן לערער על תוצאות המיונים עד שבועיים מיום קבלתן. 


שירות ואפשרויות קידום

אם התקבלתן לתפקיד, תתגייסו למערך הנפגעים של חיל משאבי האנוש. מחזורי הגיוס מתקיימים באוגוסט, נובמבר, ינואר ומאי. את השירות תתחילו בטירונות 02 בת שלושה שבועות בבה"ד 11 שבעיר הבה"דים, ומשם תמשיכו ישירות להכשרה הנמשכת חמישה שבועות בבה"ד.

במסגרת ההכשרה תכירו לעומק את מערך הנפגעים ואת התפקיד. ההכשרה מורכבת מסדר יום אינטנסיבי שמשלב שיעורים עיוניים על המערך והמבנה שלו, שיעורים ערכיים על נושאים כמו דימוי גוף, אהבה עצמית וצרכים מיוחדים, וכן שיעורים מעשיים במסגרתם תלמדו איך ללוות חיילים פצועים, איך נראה ביקור בבית ובבתי החולים, וכן תקחו חלק באירועים צבאיים לזכר נופלים. ההכשרה מעשית במיוחד ובמסגרתה תתחברו ליחידות בשטח, תגיעו לסיור בבית הלוחם ותפגשו משפחות שכולות, זאת במטרה להכין אתכן בצורה הטובה ביותר לתפקיד. 

מעוניינות ומתאימות יוכלו לצאת לפיקוד בבה"ד 11 ולהכשיר את מש"קיות הנפגעים הבאות, וכן יוכלו לצאת לקצונה ולהשתבץ כקצינות נפגעים.

תפקידים נוספים שיכולים לעניין אתכן
מאבחנת פסיכוטכנית | מש"קית ת"ש | מש"קית חינוך | מאבחנת מדעי ההתנהגות
אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.