הערה קטנטנה:
העמוד כתוב בלשון נקבה, אבל חשוב שתדעו שהתפקיד פתוח גם לבנים (בהתאם לנתונים האישיים שלהם ולצורכי הצבא).
בבסיסים הכי סודיים, בגדודי הלוחמים, בחטיבות, באוגדות ובבא"חים - בכולם יש מש"קיות חינוך שאחראיות לבנות ולהעביר לחיילים תוכני חינוך, תרבות והעשרה. המש"קיות עובדות בצמוד למפקדים, כדי לזהות את הצרכים של החיילים ולתכנן את הפעילויות שהכי יתאימו להם. זה יכול להיות פעילויות בתוך הבסיס - למשל הסברות בנושאי מורשת קרב ואקטואליה, ימי עיון וערבי גיבוש וכיף; וגם פעילויות מחוץ לבסיס - כמו תרבות יום א', סד"חים (סדרות חינוך של כמה ימים), סיורים, התנדבויות בקהילה ועוד. לפעמים המש"קית עצמה מעבירה את פעילויות החינוך, לפעמים המפקדים מעבירים אותן והיא בעצם מלווה אותם בתכנון ובהוצאה לפועל, ולפעמים היא דואגת להזמין בעלי תפקידים או מרצים מיוחדים שינחו פעילות מסוימת.
בהרבה מקרים למש"קית החינוך יש תחום אחריות נוסף - היא מחברת בין חיילים מאוכלוסיות מיוחדות לקורסים ייחודיים שהצבא מציע, למשל קורס נתיב לעולים חדשים, קורס השכלה לחיילים שצריכים להשלים בגרויות ועוד. בחלק מהבסיסים מש"קית החינוך אחראית גם על הרישום לפרויקט תגלית, מה שאומר שכל החיילות והחיילים ירצו להיות מאוד נחמדים אליכן ;)
כדי שתפקיד מש"קית חינוך יופיע לכם בשאלון ההעדפות, תצטרכו לעמוד בתנאי הקבלה הבאים:
פרופיל: 45 ומעלה
דפ"ר: 40 ומעלה
ציוני יום המא"ה: הדרכה - 3; יחסי אנוש - 3; בגרות ובשלות - 4; השקעה והתמדה - 3; ניהול וארגון - 2.
וקצת מעבר: בצבא מחפשים לתפקיד הזה מלש"ביות ומלש"בים ערכיים ויצירתיים, שיש להם עניין בנושאי מורשת וידיעת הארץ ושאין להם בעיה לעמוד מול קהל :)
למי שרוצה להבין מה בדיוק קורה במיונים
מהבקו"ם תיסעו לבה"ד חיל החינוך והנוער שנמצא בעיר הבה"דים שבנגב. שם תתחילו בטירונות 02, שאורכת כשלושה שבועות. מייד לאחר הטירונות תמשיכו לקורס ההכשרה, שנמשך שמונה עד תשעה שבועות ונערך באותו המקום. במהלך הקורס תעברו הרצאות על מהות התפקיד של מש"קית החינוך והערכים שהיא צריכה לייצג ולהנחיל לחיילים (תתכוננו לשמוע הרבה את הצירוף "רוח צה"ל"), תצאו לסיורים, תשתתפו בסדרת חינוך ותתנסו בבנייה ובהעברה של הדרכות ובסימולציות מתוך התפקיד. את סיום הקורס תציינו בטקס מרגש, שבו תקבלו את השרוך האפור - סימן הזיהוי של מש"קית החינוך.
איך ייראה השירות שלכן אחר כך? זה כבר מאוד תלוי בשיבוץ שתקבלו: יש כאלו שיעשו יומיות ויש כאלו שישרתו בבסיס סגור; יש כאלו שיהיו חלק מצוות מש"קיות, עם קצינת חינוך קרובה, ויש כאלו שיהיו מש"קיות יחידות עם קצינת חינוך שיושבת בבסיס אחר. כמובן, העבודה בתפקיד ותנאי השירות משתנים גם בהתאם ליחידה ששובצתן בה - השירות של מש"קית חינוך בבסיס חיל אוויר, למשל, ייראה אחרת משירות של מש"קית חינוך בגדוד חי"ר. אבל כך או כך, אתן יכולות לצפות לתפקיד מגוון ומעניין שיש בו הרבה מקום לרעיונות וליוזמות שלכן.
ולאלו מכן שחושבות עוד יותר קדימה - אם תימצאו מתאימות, תוכלו להתקדם לתפקידי הדרכה וקצונה.