מה עושה מדריכת חי"ר בשירות שלה?
מדריכת חי"ר אחראית להכשיר חיילים קרביים במגוון תחומים מהותיים ללחימה: נשקים, כלי רכב, אמצעי תצפית ועוד - כל מדריכה ותחום ההתמקצעות שלה. מדריכות חי"ר הן חלק בלתי נפרד מתהליך ההכשרה של לוחמים במגוון יחידות: צנחנים, גולני, גבעתי, כפיר ועוד. הן אומנם לא המפקדות הישירות של החיילים שהן מכשירות, אבל התפקיד עצמו דורש מהן יכולות פיקוד והדרכה, כדי שיוכלו לעמוד מול כיתה ולהעביר את ההדרכה בצורה יעילה, גם בפן המקצועי וגם בפן המשמעתי.
מי יכולה להיות מדריכת חי"ר?
מדריכות חי"ר לא עוברות מיונים מיוחדים, אבל הן צריכות לעמוד בתנאי הקבלה הבאים:
נוסף על תנאים אלו, מדריכת חי"ר צריכה שיהיו לה מיומנויות, כמו יכולת עבדה בצוות, למידה מהירה ויכולת עמידה מול קהל. אז אם תרצו שהתפקיד הזה יופיע בשאלון ההעדפות שלכם, תצטרכו להוציא ציונים טובים בלא מעט מבחנים ב
יום המא"ה:
- הפעלה טכנית: 2 ומעלה
- הדרכה: 4 ומעלה
- יחסי אנוש: 3 ומעלה
- פיקוד: 3 ומעלה
- עבודת צוות: 3 ומעלה
- בגרות ובשלות: 3 ומעלה
- קשב מתמשך: 3 ומעלה
התקבלת? זה מה שמצפה לך במסלול ההכשרה של מדריכות חי"ר
השירות של מדריכות חי"ר מתחיל בטירונות 02, שנמשכת תשעה שבועות ונערכת בביסל"ח 17. בטירונות תלמדו על נשקים, תתנסו במטווחים ותעברו מסע סיכום קצר שסופו מסמן את תחילת הקורס שלכן.
במהלך הקורס תלמדו כל מה שצריך לדעת בנוגע למיומנויות הדרכה: עמידה מול קבוצה, העברת מסרים, שמירה על משמעת מול הכיתה, שימוש נכון בקול כדי לשמור על עניין וקשב ועוד - בקיצור, כל הכלים הנדרשים כדי להעביר הדרכות טובות ומועילות.
כבר מהשבוע הראשון תתנסו בהעברת תכנים מול קבוצה. בהתחלה לפרק זמן קצר של 10 דקות ובהמשך, במשך שיעורים שלמים, שיתבססו על מערכים שאתן תבנו בעצמכן. על כל התנסות כזאת תקבלו משוב שיסייע לכן להשתפר לקראת התפקיד.
בקורס מצפה לכם גם שבוע שדאות. זהו שבוע שלם שמתקיים בשטח (כן, כולל לינה באוהלים ואכילת מנות קרב), ומטרתו היא להכשיר אתכן להיות מדריכות שטח. בשבוע הזה תתנסו בלא מעט תרגילים ואתגרים שבהם מתנסים גם חיילים קרביים: תרגילי פרט-חוליה, ניווטים, הסוואות, מטווחים ועוד. כמו שאתן מתארות לעצמכן, זה שבוע די קשוח - אבל כשתסיימו אותו תהיו סופר גאות בעצמכן.
בתום הקורס מגיע שלב השיבוצים, שבו כל מדריכת חי"ר מקבלת את התחום שבו היא תתמקצע: קליעה, צליפה, אמצעי תצפית, אמצעי לחימה משוכללים ותפעול רכבים קרביים משוריינים. כל תחום כזה נקרא מדור, ולכל מדור יש מספר הקצאות שונות של מדריכות. מדור קליעה הוא המדור שיש לו הכי הרבה הקצאות והוא הנפוץ ביותר. השיבוצים נעשים לפי צורכי המערכת ולפי התאמתכן לתחום (בהתבסס על התנהלותכן בקורס).
לאחר השיבוצים, כל מדריכה עוברת התמקצעות לפי המדור שאליו היא שובצה. אורך ההתמקצעות משתנה ממדור למדור. אחרי שעברתן את שלב ההתמקצעות תקבלו שיבוץ נוסף - הבסיס שבו תשרתו. לעיתים בבסיס עורכים חפיפה נוספת לפני הכניסה הרשמית לתפקיד.
תפקידים נוספים לבנות שאוהבות אקשן
איפה תוכלי לשרת ומהם התנאי השירות בתפקיד?
אופציות השיבוץ של מדריכת חי"ר הן מגוונות מאוד. יש כאלו שנשארות ללמד בביסל"ח 17, שמכשיר לא רק מדריכות חי"ר אלא גם מפקדי כיתות מחיל הרגלים; יש כאלו שמשובצות בבסיסי אימון חטיבתיים הפזורים ברחבי הארץ, כמו צאלים למשל; יש מדריכות קליעה שמשובצות במתקן אדם, שם הן מעבירות את מרבית השירות וחיילים מגיעים אליהן להכשרות, ולעיתים הן נוסעות להעביר הדרכות בבסיסים שונים ברחבי הארץ.
מבחינת תנאי השירות: במהלך הקורס תצאו בערך אחת לשבועיים. כבר את השבת הראשונה בטירונות - ככל הנראה תסגרו. במהלך השירות הסדיר תדירות היציאות משתנה מתפקיד לתפקיד, ומבסיס אחד לאחר. מה שכן - תמיד מדריכות חי"ר משרתות בבסיס סגור.
יש לכן כמה אפשרויות קידום בתור מדריכות חי"ר: לצאת לפיקוד בקורס ההכשרה של מדריכות החי"ר, ולהיות אלו שמכשירות את הדור הבא של מדריכות החי"ר, וכמובן - לצאת לקצונה.