עומדים בפני יום מיון או מרכז הערכה? שואלים את עצמכם מה לעשות עם פרפרי הבטן שמלווים אתכם לפני המבחן? איך להתמודד עם הלחץ? אילו טיפים נוספים חשוב לדעת לקראת המבחנים הפסיכוטכניים?
הצוות המקצועי של מכון נועם ליקט עבורכם את מיטב הטיפים על מנת שתגיעו רגועים וממוקדים ליום המבחנים. בהצלחה!
אחד הגורמים המרכזיים המשפיעים על הביצועים שלנו במבחני מיון הוא הלחץ. חשוב להגיע בגישה חיובית כלפי המבחנים. היזכרו בנקודות חשובות שעלו במהלך ההכנה במכון נועם ודמיינו איך הפעם תתמודדו טוב יותר. דברו אל עצמכם בביטויים חיוביים וכל אמירה שלילית סלקו מיד. חשבו על שיטות שמעלות בכם רוגע: לקרוא, ללכת לים, לראות סרט ולשמוע מוזיקה. ניתן לחזור על תהליך הדמיון המודרך בבוקר יום המבחן.
מיצאו זמן שקט רק לעצמכם ודברו אל עצמכם באופן חיובי, אפשר גם בקול רם:
אני בטוח/ה בעצמי.
אני טוב/ה ומוצלח/ת.
אני מתאימ/ה לעבודה.
אני אצליח במבחנים.
אני בטוח/ה בעצמי.
יש לי ניסיון רב.
אני אדם טוב ומוצלח.
חזרו על פעולה זו מספר פעמים יום לפני המבחנים.
טיפ ערב המבחן: מה עליי לעשות?
התארגנות – על מנת להגיע בזמן ליום מבחן המיון ודאו שאתם יודעים לאן להגיע וחשבו מראש את זמן הנסיעה. אם אתם נוסעים ברכב פרטי, וודאו כי אתם מכירים את הדרך, גם במקרה שהמכשיר הנייד שלכם יחדול מלתפקד בבוקר המבחן. אם אתם נוסעים בתחבורה ציבורית ודאו שאתם יודעים את מספרי הקווים ומועדיהם.
פסק זמן – הקדישו לעצמכם רבע שעה במקום שקט. שבו, הירגעו, עצמו עיניים ודמיינו את עצמכם מתנהלים ביום המבחן עצמו. דמיינו שאתם נכנסים למקום העבודה שלכם. יש לכם זכות מלאה להיות שם. דמיינו זאת באותה רצינות ואחריות בה הייתם פוסעים לעבר מקום העבודה.
בבוקר המבחן
הגעה בזמן – הגעה באיחור ליום המבחנים עלולה להותיר רושם שלילי בעיני הבוחנים וכן יכולה להוסיף למפלס הלחץ, שגם כך גבוה בבוקר זה.
אוכל ושתיה – מבחני המיון הם דורשניים ומפרכים ואורכים בסך הכל כ-8 שעות. לכן רצוי להצטייד בבקבוק מים וכן באוכל קל כמו כריך או פרי. לא מומלץ להביא אוכל מלכלך או כזה שמדיף ריח חזק.
חשוב להתנהג בכבוד וברצינות לאנשים שתפגשו במהלך היום: לבוחנים, למאבחנים, לפסיכולוגים, לנבחנים האחרים ולפקידת הקבלה. הצוות המקצועי שמלווה אתכם במהלך היום בוחן את התנהגותכם גם כשאינכם נבחנים. זכרו לכבות את מכשיר הפלאפון או כל מכשיר אחר שעלול להפריע למהלך המבחנים.
בתחילת כל מבחן יש לחשב, במידת האפשר, אומדן זמן שיש להקדיש לכל שאלה.
אם "נתקעת" בשאלה באמצע המבחן, יש לנחש תשובה ולעבור לשאלות הבאות.
אם הזמן עומד להסתיים ונותרו מספר שאלות, יש לבצע ניחוש מושכל: לקרוא מהר את השאלה, לעבור על התשובות ולבחור בתשובה שנראית הכי מתאימה.
אם הבחינה לא מתקיימת במחשב, רצוי להביא שעון יד למבחן להארכת זמן הבחינה.
במהלך ביצוע המבחנים היו ממוקדים והתעלמו מהסחות דעת. אם אתם חשים בעומס או לחץ במהלך ביצוע המבחנים, מומלץ לצאת להפסקה קטנה, לשתות או לאכול דבר מה, להרגיע את עצמכם ולחזור רעננים להמשך המבחנים.
בתחילת כל מבחן יש לחשב, במידת האפשר, אומדן זמן שיש להקדיש לכל שאלה.
במידה ו"נתקעת" בשאלה באמצע המבחן, יש לנחש תשובה ולעבור לשאלות הבאות.
במידה והזמן עומד להסתיים ונותרו מספר שאלות, יש לבצע ניחוש מושכל: לקרוא מהר את השאלה, לעבור על התשובות ולבחור בתשובה שנראית הכי מתאימה.
רצוי להביא שעון יד למבחן להארכת זמן הבחינה במידה והבחינה לא במחשב.
במהלך ביצוע המבחנים היו ממוקדים והתעלמו מהסחות. אם אתם מרגישים בעומס או לחץ במהלך ביצוע המבחנים, מומלץ לצאת להפסקה קטנה, לשתות / לאכול דבר מה, להרגיע את עצמכם ולחזור רעננים להמשך המבחנים.
רבים מהמרואיינים רואים במראיין אדם מאיים בעל יכולת השפעה מכרעת על עתידם. בדרך כלל, המראיין הוא פסיכולוג, וידיעה זו מעצימה את תחושת הלחץ של המרואיין. הטיפים שלנו יעזרו לך להפחית את תחושת הלחץ מהמראיין, במטרה לענות על כל שאלה בצורה הטובה ביותר.
מבחני האישיות נכתבו כך שבעזרתם אפשר לחשוף חלקים פחות גלויים באישיות הנבחן. מבחני אישיות כוללים סוגים שונים של מטלות כגון ציורים, העתקת צורות, השלמת משפטים, תיאור תמונות ועוד. בעוד ראיון ודינמיקה קבוצתית בוחנים התנהגות מוחצנת, מבחני האישיות מאפשרים לבוחנים הצצה לאופי הפנימי של המועמד ובכך מאפשרים להם להשלים את התמונה ההתנהגותית.
המטרות המרכזיות של תרגיל הדינמיקה הקבוצתית הן לבחון: יכולת עבודה בצוות, יכולות ניהוליות וכישורים חברתיים. במהלך הדינמיקה, יידרש כל נבחן להתמודד עם מספר מטלות בקבוצה המונה בין 10-6 מועמדים. בחלק מהמקרים, הנבחנים בקבוצה מתמודדים על אותו תפקיד. קיבצנו עבורכם תרגילים וסימולציות עיקריות המקובלות בדינמיקה הקבוצתית.