במרכז הערכה נבדקים כישורים ותכונות אישיות אשר יכולים להשפיע על תפקודכם כעובדים. בצד מבחנים פסיכולוגיים וביוגרפיים שתכליתם היא להעריך את תכונותיכם, הנטיות האישיות שלכם ורמת האמינות שלכם, מתקיימים בו גם מבחנים פסיכוטכניים, אשר תכליתם להעריך את הכישורים הקוגנטיביים שלכם. דברים נוספים שנבחנים במרכז ההערכה הם כישורי התקשורת שלכם, התנהגותכם במצבי לחץ ויכולתם לתרום, להשפיע, לשתף פעולה ולקבל החלטות כחלק מצוות.
על פי רוב, הציון המסכם במרכז ההערכה הוא ציון משוקלל של כל המבחנים הנערכים בו. משקל מיוחד יינתן לציון שתקבלו בדינמיקה הקבוצתית, ומסיבה זו רבים חושבים בטעות כי מרכז הערכה הוא שם נוסף לתרגיל הדינמיקה הקבוצתית. בפועל, כאמור, מדובר רק באחד המבחנים הנערכים ביום זה.
החברות המובילות במשק וכן ומכוני מיון רבים משתמשים במרכז הערכה כאמצעי למיון ולסינון של מועמדים חדשים. לפניכם כמה דוגמאות למכוני מיון שמקיימים מרכזי הערכה ולחברות העושות בהם שימוש:
מכוני מיון | קינן שפי, גישה שונה, פילת, אדם מילא, טופ-שיא, AKT, תימה, אבני ראשה, אור יישומים, תיל, עמיתים, שמשון פולימר , מדיטון אדם , משטרה , פסיפס ועוד. |
חברות | סלקום, הוט, שטראוס, yes, פלאפון, טבע, applied materials, ארנסט אנד יאנג, מסר, סופר פארם, מגדל, אלקטרה, AIG, נירם גיתם, HP, הסוכנות היהודית, ויזה כאל, ידיעות אחרונות, כלמוביל, כאל, נטוויז'ן, צ'ק פוינט, קוקה קולה, רכבת ישראל, רשות המיסים, ריקליס, תנובה, בזק וטאואר. |
מרכז ההערכה הוא יום קשה המציב בפני מועמדים אתגרים רבים, כגון גיבוש "התשובות הנכונות" לשאלות במבחני האישיות, יצירת רושם חיובי בעת הריאיון האישי, הבנת ההתנהגות הרצויה בתרגיל הקבוצתי והפגנתה, שמירה על ריכוז לאורך זמן ושימוש באסטרטגיות פתרון מתאימות במבחנים הפסיכוטכניים ועוד. לא אחת מועמדים סומכים על יכולותיהם וכישוריהם האישיים ומאמינים שדי בהם כדי להצליח במרכז ההערכה, אולם בפועל הם מבצעים טעויות משמעותיות המובילות לדחייתם. להלן שתי דוגמאות אמיתיות מימי הכנה במכון נועם למקרים כאלו:
דוגמא א': במהלך תרגיל של דינמיקה קבוצתית מועמד לתפקיד ניהולי בחברת היי-טק השתלט על הדיון בכוח, כפה את דעתו על המשתתפים האחרים בגסות והכתיב את נושא הדיון בלי כל התחשבות באחרים. המועמד עשה זאת מתוך אמונה כי כמועמד לתפקיד ניהולי עליו להפגין דומיננטיות וכושר מנהיגות בכל מחיר וכי זו הדרך לעשות זאת. התנהגות כזאת במבחן עלולה לגרום לפסילת המועמד ולאובדן המשרה.
דוגמא ב': במהלך תרגול ריאיון עם פסיכולוג, סטודנט בן 23 לכלכלה שהיה מועמד לתפקיד ניהולי בבנק, ניסה להרשים את הפסיכולוג באמצעות תיאורים מנופחים ובלתי אמינים. הוא הציג בפני הפסיכולוג חזות של בעל ניסיון רב ויכולת ניהולית גבוהה, שאינה עולה בקנה אחד עם גילו הצעיר ועם ניסיונו בפועל. הוא עשה זאת מתוך האמונה כי גילו הצעיר וניסיונו המועט יפגעו בסיכוייו לקבל תפקיד ניהולי, וכי זו הדרך לקבלת המשרה. עם זאת פסיכולוג מקצועי, כמו רוב הבוחנים במרכזי ההערכה, היה מזהה בקלות רבה את חוסר ביטחונו של המועמד ואת נכונותו לנסות להרשים, גם על חשבון האמת, דברים שהיו עלולים להוביל לכישלונו.
בשני המקרים המועמדים האמינו שהדרך שבה בחרו להתנהג תסייע להם להותיר רושם טוב ולקבל ציון גבוה, אולם התנהגותם הייתה עלולה להכשיל אותם.
הכנה טובה למרכז ההערכה תאפשר לכם להתרגל לתנאים המצופים לכם במרכז ההערכה, ללמוד מהטעויות שלכם ושל שאר המשתתפים ולהגיע מוכנים למרכז ההערכה.
למכון נועם למעלה מ-28 שנות ניסיון בהכנה למבחני מיון בכלל, ולמרכזי הערכה בפרט. מחלקת הפיתוח שלנו נעזרת במשובים ובאמצעים נוספים כדי לעדכן את הערכות באופן תדיר, דבר שמאפשר לנו להציע לכם הכנה מקיפה ומעודכנת התואמת את המבחן האמיתי. ההכנה כוללת:
רכשתם הכנה למרכז ההערכה? קבלו ערכת הכנה אונליין למבחן האמינות הממוחשב!
ערכת ההכנה אונליין למבחן האמינות הממוחשב כוללת מידע תיאורטי על כל מבחני האמינות הרווחים בשוק העבודה - אילו תחומי אמינות נבדקים בהם, מה מסתתר מאחורי השאלות וכיצד מאומתות התשובות שאתם נותנים במבחן. החלק המעשי ממוקד במבחן הנפוץ והמאתגר ביותר, מבחן האמינות הממוחשב, שבו נבחנים 14 תחומים של אמינות. נוסף על תרגול ממוקד של כל אחד מתחומי האמינות הנבדקים במבחן, הערכה כוללת 3 סימולציות, המדמות את המבחן האמיתי. התרגולים והסימולציות מלווים בפתרונות ובהסברים מלאים, ובסוף כל תרגול תוכלו להפיק דו"ח מסכם לתחקור עצמי.