יש כמה שאלות סטנדרטיות, שחוזרות כמעט בכל ריאיון. המעסיקים שמודעים לכך, מצפים למענה מהיר וממוקד בשאלות אלה, ועל כן מומלץ להגיע מוכנים. אין צורך לשנן בעל-פה תשובות שהכנתם מראש, אך תכנון והכנה מוקדמים בהחלט יעזרו לכם להשיב תשובות טובות, שיסייעו לכם ליצור יתרון על פני שאר המועמדים.
ריכזנו למענכם את השאלות המאתגרות והנפוצות ביותר בראיונות עבודה וצירפנו המלצות והסברים בנוגע לאופן שבו כדאי לענות עליהן.
ספרו על עצמכם- פעמים רבות זאת השאלה הראשונה שתישאלו בראיון עבודה. כדאי שתכינו את עצמכם לשאלה הזאת ותדעו להציג את עצמכם בצורה הטובה ביותר. בתשובתכם מומלץ לשלב פרטים כמו תפקידים אחרונים, השכלה וכמה מילים על העניין שלכם במשרה. חשוב שהתשובה לא תהיה ארוכה מדי - שתי דקות אמורות להספיק.
מדוע אתם מעוניינים במשרה הזאת? - זו שאלה שעולה לא מעט פעמים בראיונות עבודה. המראיינים רוצים לדעת מה מושך אתכם למשרה הספציפית ולארגון הספציפי, ולמה אתם האנשים הנכונים לתפקיד. יכול להיות, למשל, שמדובר באתגר משמעותי עבורכם, ארגון שמעניין אתכם במיוחד או תחומי אחריות שהייתם רוצים להתנסות בהם.
מהן התכונות השליליות שלכם? - כשאתם מתבקשים לציין תכונות שליליות בראיון עבודה חשוב לציין חולשות שרלוונטיות להקשר ולתפקיד שבו נערך הריאיון, אבל מצד שני, חשוב לא לחשוף חולשות משמעותיות שעלולות לפגוע בסיכויי הקבלה שלכם. תחשבו מראש מהן החולשות שלכם, ותרתמו אותן לתשובה שתקדם אתכם בכך שתציגו כיצד אתם מצליחים להתמודד איתן. למשל, אם יש לכם בעיה בניהול זמנים, אפשר להוסיף שהתחלתם להשתמש באפליקציה לניהול זמן וארגון המשימות והיא עוזרת לכם להתמודד עם ניהול הזמנים הלקוי ומשפרת את הפרודוקטיביות שלכם.
איך אתם משתלבים בעבודת צוות? - שאלה נפוצה נוספת נוגעת ליחסים הבין-אישיים שלכם. המראיינים ירצו לדעת אם אתם עובדים טוב באופן עצמאי או דווקא פורחים בעבודת צוות. כמובן, כל תפקיד דורש יכולות מעט אחרות, וכדאי להתאים את התשובה שלכם לאופי המשרה. בתשובתכם, תתייחסו לעבודות קודמות שבהן עבדתם בצוות או לחלופין באופן עצמאי.
מהן החוזקות שלכם? - בשאלה זו המראיינים רוצים לבחון עד כמה אתם מודעים לחוזקות שלכם ומה הערך המוסף שאתם מביאים. חשוב לציין תכונות שרלוונטיות למקום העבודה - זה שאתם מבשלים מעולה זה נהדר, אבל זה פחות משמעותי אם אתם מתראיינים לתפקיד שיווקי. ציינו חוזקות כמו יכולת ניהול זמן טובה, תפקוד תחת לחץ, עבודת צוות וסדר וארגון, ותחשבו על דוגמאות שממחישות את התכונות האלה מתוך הניסיון התעסוקתי שלכם.
האם הניסיון שלכם מתאים למשרה המוצעת? - זוהי שאלה חשובה שתאפשר לכם להציג באופן בהיר את הכישורים שישמשו אתכם במשרה. זה הזמן לספר למראיינים על התפקידים הקודמים שלכם שמשיקים למשרה שאליה אתם מתמיינים או להציג אתגרים שעימם התמודדתם ויכולים להצביע על יכולות שמתאימות למשרה. גם אם המשרה שונה מקצועית מתפקידים קודמים שעשיתם, תנסו למצוא היבטים אחרים שיכולים להיות רלוונטיים אליה - כמו עבודת צוות, התמודדות עם לחץ או ניהול אנשים.
האם תהיו מוכנים לעבוד שעות נוספות? - התשובה לשאלה הזו יכולה להציג למראיינים עד כמה אתם גמישים בשעות העבודה וזמינים מחוץ לשעות העבודה, בעיקר אם מדובר בתפקיד משמעותי ותובעני. חשוב לשמור על כנות בתשובה שלכם, שכן אם תתקבלו יכול להיות שיצפו מכם לעבוד בשעות לא שגרתיות.
מה התוכניות שלכם לעתיד? - המראיינים ירצו להבין מה הכיוון שלכם לשנים הקרובות. האם אתם מתכוונים לעזוב כעבור זמן קצר כדי לצאת ללימודים או על מנת לקבל קרש קפיצה למשרה הבאה, או שדווקא הייתם מעוניינים להתפתח ולהתקדם בתוך הארגון? זו ההזדמנות שלכם להדגיש את השאיפות העתידיות שלכם בחברה.