נקודת המוצא שלכם: מה אתם מחפשים?

לפני שאתם מתחילים בכתיבת קורות החיים, עליכם להבין איזה תפקיד אתם מחפשים בשלב זה של חייכם, ואיך לבנות את קורות החיים שלכם באופן שישקף זאת בצורה הטובה ביותר. אם אתם מחפשים את דרככם במספר כיוונים שונים, ייתכן שתצטרכו לערוך גרסאות שונות של קורות החיים שלכם, ולהתאים כל אחת לתחום ולכיוון שאליו אתם מכוונים. אם למשל, אתם מחפשים עבודה בשירות לקוחות, הדגישו את יכולות הסבלנות וההקשבה שלכם, ואם תרצו לעבוד בתחום המכירות הטלפוניות, הדגישו יכולות כמו עמידה ביעדים ויכולות שכנוע.

יוצאים לדרך: מאיפה מתחילים?

יש שני עקרונות שצריכים להנחות אתכם כאשר אתם בונים את קורות החיים שלכם: סדר כרונולוגי ומידת הרלוונטיות לחיפוש. 

  1. סדר כרונולוגי - סדרו את התפקידים שמילאתם בסדר כרונולוגי הפוך. כלומר, מהמאוחר ביותר (התפקיד האחרון או הנוכחי שלכם) למוקדם ביותר (התפקיד הראשון שביצעתם בתחום או בכלל). ברוב המקרים, תחילת הדרך בקריירה מאופיינת בתפקידים זוטרים, שעם הזמן הופכים למתקדמים ומרשימים יותר. הצגת התפקידים בסדר הפוך (מהסוף להתחלה) תאפשר לכם למקד את הדיון בקורות החיים במשרה המתקדמת ביותר שלכם ולתפוס את עין המגייסים עם הקלף החזק שלכם. 
  2. מידת הרלוונטיות לחיפוש - כמו כולם, סביר להניח שאחרי הצבא או במהלך הלימודים התגלגלתם לכל מיני משרות שלא בהכרח רלוונטיות לתפקיד שאליו אתם מכוונים בשלב זה של חייכם. אם אתם שואפים להשתלב בתפקידי הוראה או חינוך, ציון התפקיד שלכם בתחנת הדלק כעבודה מועדפת לא יתרום לכם הרבה. אבל אם הדרכתם בתנועת נוער, זהו בהחלט ניסיון שרלוונטי לתפקידי הדרכה והוראה, וכדאי לציין אותו, אפילו שזו לא משרה של ממש. הצגת פרטים לא רלוונטיים, לא רק שיעמיסו על קורות החיים, הם גם עלולים להצביע על קושי בהבחנה בין עיקר לטפל.

סודות של מקצוענים: איך משדרגים את קורות החיים?

  • משתמשים במילות חיפוש - בעולם הגיוס של היום, כל שנייה חשובה, וכדי לחסוך בזמן יקר, מעסיקים רבים נעזרים בבינה מלאכותית ובטכנולוגיות שונות לסריקת קורות חיים. זה בעצם אומר שבמקום לקורא כל קובץ קורות חיים שמגיע אל תיבת הדואר, הצוות המגייס משתמש במערכות חכמות שסורקות את הטקסט, מאתרות בו את מילות המפתח שהוגדרו כרלוונטיות למשרה ומסווגות את קורות חיים על פי מידת הרלוונטיות וההתאמה שלהם לתפקיד. זה אומר שאתם צריכים להקפיד על שימוש במילות מפתח רלוונטיות לתפקיד ולתחום שלכם כשאתם ניגשים לתיאור הניסיון שלכם. זה יעזור לכם לבלוט עם אחוזי התאמה גבוהים יותר במקומות שבהם נעזרים בטכנולוגיות מסוג זה. אם לא יימצאו מילות חיפוש רלוונטיות בקורות החיים שלכם, המגייסים והמערכות שבהם הם עושים שימוש עלולים להתקשות באיתור קורות החיים שלכם, בשליפה ובזיהוי של הגדרות רלוונטיות למשרה שהם מחפשים לאייש, וכן בסיווג ההתאמה שלהם למשרות זמינות אחרות. 
  • מדגישים פרויקטים ספציפיים - כאשר אתם מתארים את התפקידים שביצעתם ואת תחומי האחריות שהתלוו אליהם, אפשר ואף רצוי להוסיף התייחסות לפרויקטים בולטים שלקחתם בהם חלק. למשל, אם התנסיתם בהקמת פרוייקט עם חברה מוכרת או קידום מוצר או מותג בולט - זה עשוי בהחלט לייחד את קורות החיים שלכם, לספק התייחסות מהירה ומדויקת בנוגע לאופי התפקיד שבו החזקתם ולסט היכולות שלכם, ואם וכאשר תגידו לשלב הריאיון, זה יהיה בסיס טוב מעולה לשיחה עם המראיינים שתעזור לחשוף או זוויות על הניסיון המקצועי שלכם. במקרים שבהם תוכלו להוסיף נתונים מדידים ומרשימים על הישגים שלכם (אחוזים או מספרים, לא הערכה מילולית), כדאי בהחלט להוסיף גם אותם.
  • משלבים במסמך קישורים לחיצים - הימים שבהם היינו מגישים עותק פיזי של קורות החיים חלפו מזמן, לכן אין סיבה לוותר על האפשרויות שהעולם המקוון יכול להציע כדי להעשיר את קורות החיים שלכם. הוסיפו קישור ישיר לתיבת המייל שלכם, לתיק העבודות שלכם, אם יש לכם אחד כזה, לפרויקטים מקוונים שלקחתם בהם חלק או לפרופיל שלכם ברשתות החברתיות. הקישורים עשויים בהחלט לחסוך לכם לא מעט מקום בקורות החיים, ומהעבר השני, לחסוך למגייסים לא מעט זמן קריאה - אם הנושא רלוונטי עבורם, הם ילחצו על הקישור ויקבלו את המידע, ובמקרה שלא, הם יוכלו לדלג עליהם מבלי לקטוע את רצף הקריאה. מעבר לכך, הקישורים יתרמו ליצירת תדמית מקצועית, מתקדמת טכנולוגית, כזו שמעידה על יכולות סדר וארגון, חוש אסתטי ויכולת הבחנה בין עיקר לטפל. 
  • מציינים קורסים והכשרות - קורסים או הכשרות בתחום שלכם, זה בהחלט משהו ששווה לציין, אפילו אם הם היו נקודתיים או קצרים. השתתפות בקורסים מעידה על מקצועיות, ועל רצון להתפתח וללמוד עוד. שימו לב - הדגש הוא על התחום המקצועי. אם עשיתם קורס צורפות ואתם מגישים מועמדות למשרד עורכי דין, אין צורך לציין זאת.
  • מעדכנים כל הזמן - שמרו על מסמך קורות החיים הבסיסי שלכם, והקפידו לעדכן אותו כל הזמן, גם כשאינכם מחפשים הזדמנויות תעסוקתיות באופן פעיל. הקפידו לעדכן הישגים מקצועיים בולטים שצברתם וקורסים והכשרות שבהם השתתפתם, כך שכשתצוץ הזדמנות תעסוקתית מעניינת, קובץ קורות החיים שלכם יהיה זמין עבורכם לשליחה מיידית.
  • כותבים בצורה עניינית - הימנעו מכתיבת תיאורים בגוף ראשון ("ניתחתי נתונים והסקתי מסקנות"). הקפידו לתאר את ההתנהלות שלכם באמצעות שם הפעולה ("ניתוח נתונים והסקת מסקנות"). זהו הנוסח המקובל, והוא גם יעזור לכם לשמור על שפה עניינית ומקצועית.

 

קבלו חוות דעת שנייה

פעמים רבות, כשעובדים על טקסט מסוים בצורה מעמיקה, קשה לזהות בו פגמים או נקודות חלשות. כדי להגיע לתוצאה מדויקת ומהודקת, כדאי לבקש מאדם נוסף לחוות דעה על קורות החיים שלכם - זה לא בהכרח צריך להיות איש מקצוע מהתחום התעסוקתי שלכם - זה יכול להיות גם מישהו שאתם סומכים עליו ומעריכים את דעתו. סקירה של עין רעננה תוכל לסייע לכם להבהיר נקודות חשובות ולמקד את המסר שלכם. 

מכניסים צבע - איך מעצבים קורות חיים?

לפני שמגייסים ניגשים לקריאת קובץ קורות החיים שלכם, הם מגבשים עליו דעה כבר ממבט ראשון. כדי שהמבט הזה ייצר רושם ראשוני שיפתח את הקריאה בגישה חיובית, חשוב לא רק בניסוח הטקסט, אלא גם בעיצוב ובנראות שלו. עיצוב עמוס, לא מסודר ואפרורי, יגרום למגייסים להטיל ספק ברצון לצלול לעומק אל המסמך שלכם, להתייחס אליו בחשדנות או אם מדובר במשרה פופולרית במיוחד, אפילו לוותר על קריאתו בכלל.

בשורה התחתונה: איך תעצבו את קורות החיים שלכם במקצועיות, גם בלי להשלים תואר בעיצוב גרפי?

  • התבססו על תבניות מעוצבות מראש - יש היום לא מעט אפליקציות עיצוב פשוטות לשימוש, שתוכלו למצוא בהן תבניות עיצוב מותאמות לכתיבת קורות חיים. אפליקציית Word מציעה מספר תבניות קורות חיים מוכרות, Pages שמיועדת למשתמשי  אפל עושה זאת גם, וגם האתר של Canva - אתר עיצוב ידידותי במיוחד, מציע גם מספר סוגים שונים של תבניות לעיצוב מסמכי קורות חיים.
  • שקלו שוב את הפתרון העיצובי הקל - ברחבי הרשת קיימים מספר אתרים שמציעים סיוע בעיצוב מסמך קורות החיים שלכם בחינם ובאפס מאמץ. העיצוב שהם מציעים הוא לרוב אפרפר ובסיסי למדי, אבל עבור מי שחש שאין לו גישה עיצובית, זה בהחלט עשוי להיות סידור נוח מאוד. אז נכון שרבים בוחרים באפשרות עיצוב זו, אבל דווקא משום כך, חשוב לקחת בחשבון שרוב המגייסים כבר מכירים את התבניות האלה ויודעים לזהות אותן ממרחקים. שימוש בתבנית עיצוב מוכרת ביותר עלולה להיתפס כחוסר השקעה מצידכם כמועמדים וכעובדים, וזוהי תפיסה שעלולה להזיק לכם גם ברמה המקצועית.
  • הדגישו את העיקר - בסופו של דבר, קורות החיים הם מעין רשימה, והמטרה היא לערוך אותה באופן המסודר והמעשי ביותר. לשם כך, כדאי להקדיש לכל תפקיד שמילאתם שורה או תבליט (Bullet) חדש, להקפיד לכתוב את הגדרות התפקיד בפונט מודגש (Bold). באופן הזה, יהיה קל לסרוק את רשימת התפקידים שמילאתם, להתמודד בקלות עם כמות המידע הגדולה ולהבין את עיקרי הדברים. 
  • הימנעו מפסקאות ארוכות - גם אם אתם נורא רוצים לשתף באריכות על התפקיד האחרון שלכם או על פרויקט גדול שהרמתם - קורות החיים צריכים להיות כמה שיותר מתומצתים וקולעים. גם המגייסים מבינים שמדובר בקצה הקרחון של הניסיון המקצועי שלכם, לכן אין צורך להעמיס מידע ולהאריך בפירוט. דאגו שלמסמך יהיה גם "שטח לבן" שייתן לו (ולמגייסים) אוויר, וייצר חווית קריאה קלילה יותר. קורות החיים הנכונים יעזרו לכם להגיע לראיון שבו תוכלו להעמיק בעניין הניסיון המקצועי שלכם.

 

ומה בנוגע לקורות חיים באנגלית?

בארגונים גלובליים שונים וחברות סטראטאפ דוגמת וייז, אמאזון ומטא אנגלית היא שפה מקובלת מקצועית, ולעיתים גם בין-אישית. במרבית המקרים, הגשת מועמדות למשרות בחברות אלו תדרוש הגשה של קובץ קורות החיים באנגלית אז כפי שכבר אמרנו בעמוד הזה לא פעם, אי אפשר להפריז בחשיבות קורות החיים שלכם, ומשום כך, חשוב להפקיד על קובץ שמנוסח בשפה רהוטה ותקינה ותואם את אוצר המילים המקצועי המקובל בתחום שלכם. שווה לפנות לגורמים מקצועיים שיעזרו לכם לנסח אותו כמו שצריך, לדעת מה להדגיש, על מה להקפיד וכיצד להתייחס לתחומים השונים.

אפשר לדבר על זה - סוגיות בקורות חיים

האם להתייחס לשירות הצבאי?

השירות הצבאי הוא ציון דרך משמעותי בחייו של כל ישראלי, אבל הוא לא בהכרח רלוונטי למשרות שאליהן אתם מכוונים כיום. במקרים שבהם השירות הצבאי שלכם רלוונטי למשרה, אפשר בהחלט להזכיר אותו - כך למשל, אם אתם מתמודדים על משרה בתחום משאבי האנוש, ושירתם בתפקיד דומה בשלישות או אם אתם מתמודדים על תפקיד ביטחוני, והעברתם את השירות הצבאי שלכם ביחידה קרבית.
אם חלפו יותר מ-10 שנים מאז השחרור שלכם מתפקיד באפסנאות, ובימים אלה אתם מחפשים את דרככם כמנהלי מוצר, תוכלו לוותר על השורה הזו ולנצל את המקום היקר בדף למידע חשוב, עדכני ורלוונטי יותר. אם למעסיקים שלכם יהיה חשוב לדעת מה עשיתם בשירותכם הצבאי, הם תמיד יכלו לשאול אתכם במהלך הריאיון.

האם כדאי לצרף תמונה לקורות החיים?

בגדול - לא. צירוף תמונה יכול להוביל לכך שישפטו אתכם על פי המראה החיצוני, ופחות על בסיס הכישורים שלכם. מעסיקים רבים בישראל לא רואים צירוף תמונה בעין יפה, ועלולים אפילו לוותר על קריאת קורות החיים מראש בעקבות זאת. עם זאת, אם אתם מחפשים עבודה בתחום המשחק, הדוגמנות, לפעמים בתפקידים ייצוגיים כלשהם, כמו דוברות או מכירות, יכול להיות שהתמונה שלכם עשויה לקדם אתכם בהחלט. גם במקרים האלו צריך לדעת באיזו תמונה להשתמש - עדיף לוותר על התמונה מהביקור במסעדה או מהחופשה האחרונה ולבחור בתמונה מקצועית ובאיכות טובה, שתתמקד באזור הפנים ובפלג הגוף העליון.

חייבים להכניס הכל בעמוד אחד?

הנחת העבודה המקובלת בעולמות הגיוס היא שעל הטקסט בקורות החיים להישמר בעמוד אחד בלבד. עם זאת, הצורך להתייחס לניסיון שלכם במלואו ולהדגיש את כל הכישורים הרלוונטיים שצברתם, תוך שימוש בפונט בגודל סביר וקריא, עלולים להיות מעט יותר מדי בשביל עמוד אחד.  כיום מגייסים נוטים לגלות מעט יותר גמישות בנושא, ואם אכן יש הצדקה לשני עמודים, זה בהחלט משהו שיכול להתקבל. שימו לב - אנחנו מדברים על שני עמודים, לא ארבעה. ומהצד השני - אם אתם נמצאים בבעיה ההפוכה ואין לכם המון ניסיון לכתוב עליו, תנסו לראות איך אתם מאזנים את הטקסט בעמוד, כדי שהמסך לא ייראה דל וחסר.

בהצלחה!

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.