תומך או תומכת תמ"ר (תהליכים מבצעיים רשתיים) הוא תפקיד יחסית חדש בחיל התקשוב, שרוב העשייה בו מסווגת. גם אם לא שמעתם יותר מדי על התפקיד לפני או גם לא מצאתם מידע עליו המון מידע באינטרנט, זה לא אומר שהוא תפקיד שולי. בגדול, בתפקיד הזה תהיו אחראים על הקישוריות בין מערכות שונות בצה"ל, מכל הזרועות ובכל הרמות - עד לרמת המטכ"ל. אנחנו לא יכולים להרחיב יותר מדי על נושא הקישוריות, אבל רק נאמר שאם הקישוריות בין המערכות של זרועות צה"ל השונות נפגעת, ההשלכות על התפקוד ודרכי התקשורת של הצבא עלולות להיות חמורות. תומכי תמ"ר הם אלו שאחראים לשמור על אותה קישוריות ולטפל בכל מה שמשתבש.
במסגרת התפקיד תהיו אחראים על ניהול מערכות מבצעיות שונות בצבא, שמהוות חלק בלתי נפרד מהרבה מבצעים צבאיים חשובים. התפקיד דורש מכם גם יכולות ושליטה בתחום המחשבים (אם כי ידע או ניסיון קודם הוא לא חובה), וגם יכולת להתמודד עם מצבי לחץ ולתפקד בהם בזריזות ובקור רוח. התפקיד דורש מכם גם להיות מסוגלים לעבוד בצורה עצמאית, כזו שדורשת משמעת עצמית, וגם לדעת איך לעבוד נכון בצוות ובשיתוף פעולה.
אז בגדול, מדובר בשני תפקידים יחסית דומים. בשניהם תלמדו על מערכות התקשוב של צה"ל ותעסקו במספר תחומים חופפים. מנהלי רשת עוסקים במענה לתקלות ואחראים על תחזוקת הרשת בתוך היחידה ששובצו אליה. תומכי תמ"ר אחראים על תהליכים בין רשתות ועוסקים בשמירה על קישוריות וזמינות של תהליכים מבצעיים שמתבצעים בין מערכות שונות ובתוך המערכות עצמן ביחידה שלהם.
התפקיד מיועד לבנים בעלי פרופיל צבאי 64 ומטה (עורפי) ולבנות. אין לו מיונים מקדימים שצריך לעבור כדי להתקבל. לתפקיד יתקבלו מלש"בים שיש להם מכלול נתונים מתאימים מהצו הראשון ומיום המא"ה. באופן כללי, התפקיד דורש חשיבה טכנית טובה, זיקה לעולם הטכנולוגיה והמחשבים (מזכירים - לא חייבים ניסיון קודם) ושליטה טובה בשפה האנגלית. אם תימצאו מתאימים, תצטרכו רק לעבור סיווג ביטחוני לצורך התפקיד.
ההכשרה לתפקיד נמשכת כחמישה שבועות והיא מתקיימת בכמה מקומות: ביחידות שונות בצבא ובבית הספר הארצי לתקשוב וההגנה בסב"ר (בה"ד 7, שנמצא בקריית ההדרכה בעיר הבה"דים). הקורס יכלול מידע בסיסי בתחום המחשבים, כמו מערכות הפעלה, שרתים ותקשורת, וכן תכנים כלליים אחרים מעולם המחשבים, שבהם עוסקים גם אנשי מקצוע באזרחות, ותכנים ספציפיים שקשורים למערכות התקשוב הייחודיות של צה"ל ולאופן שבו הן פועלות. כיוון שהתפקיד עוסק בשילוב מערכות ובקשר ביניהן, תלמדו על המערכות שקיימות בכל הזרועות: מודיעין, חיל הים, חיל האוויר ועוד.
בסוף הקורס תקבלו את השיבוץ שלכם. רוב השיבוצים יהיו ביחידות המטכ"ל, אבל יש גם שיבוצים בכל אחד מהפיקודים המרכזיים (דרום, מרכז או צפון), בזרועות השונות (אוויר, יבשה, ים), בחיל התקשוב, בחטיבת הספקטרום וההגנה בסב"ר או באמ"ן.
אופי השירות והתנאים שלכם יושפעו ישירות מהשיבוץ שלכם. יש שיבוצים שבהם משרתים בבסיס פתוח וחוזרים הביתה בכל יום, ויש שיבוצים בבסיסים סגורים ואז היציאות שלכם יהיו בהתאם לכך.
כשתשתחררו, הידע שרכשתם בקורס ההכשרה והניסיון שצברתם במהלך השירות יהפכו אתכם למועמדים ומועמדות מבוקשים בהייטק. אז אם תחום המחשבים הוא המסלול שבו אתם רואים את עצמם לעוד הרבה זמן, תדעו שהתפקיד הזה יסלול לכם אחלה דרך.