צה"ל הוא צבא טכנולוגי, שעושה שימוש נרחב ברשתות מחשב להעברת מידע ולתקשורת בין יחידות ואנשים. הרשת הצה"לית פרוסה בכל יחידות הצבא, והיא כמובן צריכה לעבוד באופן חלק ונטול תקלות.
כמנהלות רשת אתן תהיו הסמכות המקצועית בכל הנוגע לטיפול במחשבים ביחידה. תפקידכן יהיה לתפעל ולתחזק את רשת המחשוב ביחידה, לנהל את המשתמשים (למשל פתיחת חשבון מייל ומתן הרשאות), לדאוג לשרתים, להטמיע תוכנות שונות ולספק תמיכה טכנית לבעלי תפקידים ביחידה. חלק מהותי מהתפקיד הוא טיפול בכל בעיה שעלולה לצוץ ברשת הצה"לית, מבעיה קלה ועד נפילה של הרשת - אתן צריכות לאתר את התקלה ולפתור אותה במהירות ובמקצועיות.
התפקיד של מנהל או מנהלת רשת חיוני בכל יחידות הצבא, ולכן לתפקיד זה מתגייסים מאות חיילים בשנה. אחד היתרונות הבולטים של התפקיד הוא המקפצה המקצועית שהוא נותן באזרחות. ניתן למצוא כמעט בכל ארגון פרטי או ציבורי מנהל או מנהלת רשת, והתפקיד האזרחי לא שונה בהרבה מזה הצה"לי. במילים אחרות, תוכלו להתברג בתפקידי ניהול רשת מייד עם השחרור מהצבא.
כדי להתקבל לתפקיד, עליכן לעמוד בתנאי הסף הבאים:
אין צורך ברקע מקדים, אבל עדיף להיות בעלות ראש טכני, זיקה למחשבים ושליטה טובה באנגלית. המועמדות המתאימות יתבקשו לעבור גם סיווג ביטחוני.
התקבלתן? מזל טוב! עם הגיוס לצה"ל תעברו טירונות 02 בבה"ד 7, בית הספר לקשר, תקשוב וסייבר שבעיר הבה"דים. הטירונות נמשכת בין שבועיים לשלושה שבועות, ומייד אחריה תמשיכו לקורס הכשרה שנערך גם הוא בבה"ד 7. הקורס נמשך שישה שבועות, ובמסגרתו תתמקצעו בתפעול רשת המחשוב בצה"ל, תלמדו תכנים מקצועיים כמו אבטחת מידע, תקשורת נתונים ומערכות הפעלה וחומרה, ותיחשפו לעולם מושגים שלם שילווה אתכן בשנים הקרובות. קורס ההכשרה הוא למעשה קורס אזרחי שפיתחו במיקרוסופט, ועם השלמתו תקבלו תעודה רשמית שמסמלת את הכשרתכן ועשויה גם לתרום לכן באזרחות.
אפשרויות השיבוץ לאחר הקורס הן מאוד מגוונות - מרמת גדוד מבצעי ועד דרג המטכ"ל. מתכונת השירות (בסיס פתוח או סגור), כמובן משתנה בהתאם. במקרים מסוימים תתבקשו לפרוס מפקדה ניידת או לאייש חמ"לים. בהמשך, אם תרצו ותתאימו, תוכלו להתקדם ולצאת לקורס של קציני וקצינות תקשוב.