קצת על תוכנית הדסים

תוכנית הדסים מציעה לנשים חרדיות כרטיס כניסה לעולם של פיתוח התוכנה, במתכונת שמותאמת לאורח החיים שלהן. המשתתפות בתוכנית עוברות קורס תכנות מקצועי (שעליו הן מקבלות שכר!), ולאחר מכן משובצות בתפקיד טכנולוגי במערכת הביטחון. התוכנית רצה מאז 2016 בהצלחה מרובה, ועם השנים היא מתרחבת לעוד ועוד יחידות נחשבות, כמו 8200 ומצו"ב (מרכז צופן, סייבר וביטחון לאומי). לאחר עבודתן במערכת הביטחון, הנשים יכולות להשתלב בתפקידים נוספים ומתגמלים בעולם ההייטק.

תהליך הקבלה לתוכנית

תוכנית הדסים מיועדת לבוגרות מוסד לימודים חרדי במסלול הנדסת תוכנה ובעלות תעודה של משרד החינוך/מה"ט או תואר ראשון. כדי להתקבל לתוכנית צריך לעבור שלושה שלבי מיון:

1. מבחנים פסיכוטכניים ושאלון 300 (מייד נרחיב על זה)

2. מטלת בית

3. ראיון קבלה 


למה כדאי להתכונן למיונים לתוכנית?

קודם כול, כי יש לכן הזדמנות אחת ויחידה להתמיין לתוכנית הדסים - אם לא תעברו את המיונים, לא תוכלו לגשת שוב בשנים הבאות. מעבר לזה, המבחנים של תהליך המיון לא דומים למבחנים שאתן רגילות אליהם מהלימודים.

באחד מפרקי המבחנים הפסיכוטכניים, למשל, תצטרכו לקרוא קובץ עם כללים של שפה מומצאת ולענות על שאלות לגביה, ובפרק אחר תקבלו קוד שעבר שינוי, ותצטרכו להשוות בין הקלט לפלט שלו כדי להבין מה בדיוק השתנה בו. עניין נוסף שכדאי להביא בחשבון הוא שהמבחנים הפסיכוטכניים נערכים בהגבלת זמן, שתחייב אתכן לעבוד בזריזות.  

גם לשאלון 300 (מבחן אישיות ממוחשב) יש את האתגרים הייחודיים שלו - במסגרת השאלון תצטרכו לסמן את מידת הסכמתכן עם מאות היגדים שמתארים עמדות, תכונות ודרכי תגובה בסיטואציות מסוימות. חלק מההיגדים יחזרו על עצמם בניסוחים שונים כדי לבדוק אם אתן עקביות, אחרים יהיו מנוסחים בצורה מבלבלת בכוונה, וחלק ייגעו בנושאים רגישים או אישיים, מה שיכול לגרום לכן לתהות איך הכי נכון לענות.

בקיצור, כדי להבין איך כדאי לגשת לשאלות השונות במבחנים שמצפים לכן בשלב הראשון במיונים, שווה להתנסות מראש במבחנים דומים וללמוד איך להתמודד איתם בצורה הכי טובה.


אז איך אנחנו יכולים לעזור לכן?

בערכת האונליין שלנו תמצאו את כל מה שאתן צריכות כדי להתכונן לשלב הראשון במיונים מכל הכיוונים:

  • הכוונה והנחיות שיעשו לכן סדר - לפני שאתן צוללות לתרגול, תקבלו רקע והסברים שיסייעו לכן להבין בדיוק איך להתמודד עם כל אתגר בשלב הראשון במיונים. בערכה מחכים לכן קובצי הסבר עם שיטות לפתרון מהיר במבחנים הפסיכוטכניים, שיעורי וידיאו בנושאים מרכזיים וטיפים שיעזרו לכן להתמודד בביטחון עם מבחני האישיות.
  • תרגול מתוזמן של כל נושאי המבחנים הפסיכוטכניים - התרגול בערכה כולל את כל נושאי המבחנים הפסיכוטכניים: חשיבה מרחבית וכמותית, שפות מומצאות, הבנת תהליכים ועוד. כל תרגול מותאם לזמן האמיתי של המבחנים, כדי שתוכלו להתרגל לקצב המהיר שלהם ולפתח מיומנויות שיאפשרו לכן לפצח כל שאלה במהירות.
  • שתי סימולציות של שאלון 300 - בערכה מחכות לכן שתי סימולציות של שאלון 300, כל אחת עם יותר מ-200 היגדים. ההתנסות בסימולציות תפגיש אתכן עם סוגי ההיגדים השונים שמצפים לכן במיונים, כך שברגע האמת לא יהיו לכן הפתעות ותוכלו לענות בביטחון ובלי לחץ על השאלון.
  • דוח תוצאות חכם שעוזר להשתפר - אחרי כל פרק תרגול וסימולציה תקבלו דוח מפורט שינתח את הביצועים שלכן. דרך הדוח תוכלו לעבור שאלה-שאלה, לראות מה דרך המענה המומלצת וללמוד מטעויות. אתן כבר תראו איך מתרגול לתרגול יהיה לכן הרבה יותר קל לענות על כל שאלה.

שאלות נפוצות

מה זה מבחנים פסיכוטכניים?

מבחנים פסיכוטכניים הם מבחנים שבודקים יכולות חשיבה, כמו הבנה כמותית, מילולית, צורנית, לוגיקה ועוד. הם משמשים במיונים לצבא, לאקדמיה ולעבודה כדי לבדוק התאמה לתפקידים שונים. השאלות במבחנים הפסיכוטכניים הן אמריקאיות ומוגבלות בזמן.

← אפשר לקרוא עוד על מבחנים פסיכוטכניים כאן.

מה זה שאלון 300?

שאלון 300 הוא מבחן אישיות רווח במיונים לצבא. מטרת המבחן היא לבחון איפה אתן מתמקמות ביחס לכמה תכונות-על מוגדרות מראש, ולפי זה להבין אם אתן מתאימות לתפקיד שאתן מתמיינות אליו.

איך זה עובד בפועל? במהלך המבחן תתבקשו לדרג עד כמה אתן מסכימות עם סדרת היגדים שעוסקים בעמדות, תכונות אישיות ואופן ההתמודדות שלכן עם סיטואציות שונות.

← אפשר לקרוא עוד על שאלון 300 (שנקרא גם מבחן אישיות ממוחשב) כאן.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.