מראיינים, שימו לב: 9 השאלות שהכי חשוב שתשאלו בראיון עבודה

ריאיון טוב הוא כזה שמספק לכם, המראיינים, כמה שיותר מידע על המועמדים שלפניכם, ובמעט זמן. כיוון שיש לנו ניסיון רב גם בהכנה של מועמדים לראיונות וגם בתהליכי גיוס חכמים, לשם כך הכנו לכם מאגר של שאלות בסיסיות ויעילות, כולל הסבר מפורט בנוגע לאופן שבו כל שאלה תשרת אתכם ואיך היא עשויה לתרום להיכרות שלכם עם המועמד. שימו לב - לא כל השאלות כאן מתאימות לכל ריאיון או לכל תפקיד - ערכו את ההתאמות שלכם בהתאם לתפקיד שאתם רוצים לאייש ובהתאם לתכונות שחשוב לכם לאתר אצל המועמד שלפניכם.

1. למה אתה חושב שאתה מתאים לתפקיד?

נתחיל בשאלה הקלאסית שנשאלת בתחילתו של כל ראיון עבודה. עכשיו תוכלו לגלות מה הופך לאותה לכזו ומה אפשר ללמוד ממנה: השאלה הזו עוזרת לנו להבין באיזו מידה המועמדים מבינים את מהות התפקיד והאם מצליחים לראות את עצמם משתלבים בו בצורה טובה, ואיך הם מתכננים לרתום את האיכויות הספציפיות שלהם. למשל, אתם רוצים לשמוע ממועמדת לתפקיד ניהולי שהוא מאמינה ביכולת ההובלה שלה, אבל שהיא גם שהוא יודעת להקשיב לצורכי האחר - תשובה שמעידה על האיכויות שהיא עשויה להביא לתפקיד, על מידת ההבנה של מורכבות התפקיד ועל היכולת שלה להיות קשובה לשטח. התשובה שלה גם תעזור לכם להבין אם המועמדת מצליחה להבחין בין עיקר וטפל בכל מה שנוגע לסדרי העדיפויות בתפקיד.

כיוון שכל תפקיד נראה מעט אחרת בכל ארגון ומשתנה בהתאם לצרכים ולהיקף העבודה הנדרשים, חשוב לבחון אם התשובה תואמת את הגדרות התפקיד שעליו מדובר. ערכו עבודת הכנה והגיעו לריאיון מוכנים עם מספר עקרונות יסוד בסיסיים שהייתם מצפים מהמועמדים לנקוב בהם בעצמם, ובדקו אם הם מונים לפחות שלושה מהם בתשובתם. למשל, כשמגייסים מתכנתים, לעיתים מחפשים אדם שמצטיין במילוי הוראות ובעבודה טכנית, ולעיתים החיפוש מתמקד דווקא באנשים יצרתיים שצריכים לחשוב מחוץ לקופסה. תשובה כמו "אני חושב שאני מתאים לתפקיד כי אני תמיד מחפש לפרוץ את הגבולות, להגדיל ראש ולעשות הרבה מעבר למה שנדרש" יכולה אולי להתאים לפרופיל של המתכנת היצירתי והעצמאי, אבל דווקא בתפקידים שדורשים היצמדות להוראות מובנות זה עלול להקשות. 

אם אתם מרגישים שהתשובה שניתנה לכם הייתה דלה ולא מספקת, תוכלו להוסיף שאלת המשך - "מה מעניין אותך בתפקיד הספציפי הזה?" זאת שאלה שמעודדת את המועמדים להצביע על הדברים הייחודיים שהם מביאים לתפקיד, ואולי אפילו לציין דברים שעשויים להעשיר את התפקיד ושאתם אפילו לא חשבתם עליהם. השאלה הזו תבהיר לכם מה המועמדים מחפשים ואם זה באמת תואם למשרה שאתם מבקשים לאייש כרגע. האופן שבו המועמדים יתארו את השתלבותם בתפקיד עשויה גם לשקף את מידת ההתלהבות והמוטיבציה שלהם לביצוע התפקיד - חשוב לאתר נימה של התלהבות ועניין בתיאור התפקיד המוצע וכן לבדוק איך הם רואים את עצמם לוקחים בו חלק, כיוון שמידת המוטיבציה שלהם בהחלט יכולה לנבא את מידת ההצלחה בתפקיד ואת רמת המסירות שלהם אליו.

2. ספרי על הניסיון שלך

ריאיונות עבודה רבים מבוססים על השאלה הזו בלבד, שעשויה בהחלט לספק לכם בסיס רחב שממנו אפשר לפתוח בשיחה קולחת. נכון שקורות החיים מפרטים את הניסיון המקצועי בצורה מסודרת, וסביר להניח שהמועמדים שהגיעו לשלב הריאיון מחזיקים בניסיון הרלוונטי למשרה. ועם זאת, הניסיון המקצועי הוא סוגיה חשובה ביותר בשאלת מידת ההתאמה, ורצוי שתשמעו את המועמדים מתארים את הניסיון במילים שלהם, מעבר למה שכתוב בשורות הקצרות שבקורות החיים. הפירוט המילולי יספק לכם פתח לשאול שאלות נוספות, אולי נקודתיות יותר על ההתנסות שלהם, כאלו שעולות מתוך התיאור של המועמדים ושלא בהכרח הייתם יכולים לחשוב עליהן מראש. 

שימו לב גם לנקודות הציון בקריירה שהמועמדים בוחרים לציין - נסו לאתר תחנות מקצועיות שרלוונטיות למשרה שאתם מציעים - עצם הבחירה שלהם בנקודות מקצועיות כאלו ואחרות תשקף את ההבנה שלהם בנוגע לדרישות התפקיד ואת היכולת שלהם להבחין בין עיקר לטפל ברמה המקצועית ובאופן כללי. בחנו את השפה שבה משתמשים המועמדים לתיאור הניסיון שלהם - בדקו אם הם נצמדים למונחים מקצועיים מוכרים מהתחום ואם הם עושים בהם שימוש נכון שמעיד על הבנה והיכרות עימם. השאלה הזו היא גם כלי מצוין לבדיקת מהימנות הניסיון שהוצהר בקורות החיים - כי האמת היא שלצער כולנו המידע המופיע בקורות החיים לא תמיד נאמן למציאות, ותיאור חופשי שלו עשוי בהחלט להצביע על פערי ידע, חוסר עקביות, היסוס ואף טעויות של ממש. 

אל תבזבזו זמן על מועמדים לא מתאימים    
גלו איך AI יכול לעזור לכם בתהליך הגיוס

 

3. איך אתה מתמודד עם משוב וביקורת? 

התמודדות עם ביקורת היא אלמנט שקיים כמעט בכל תפקיד, וזו שאלה חשובה במיוחד כשרוצים לוודא שלמועמדים שלפניכם יש את היכולת להתמודד איתה, וגם ליישם אותה. יש תפקידים שבהם נושא הביקורת תופס מקום משמעותי ומשפיע בצורה רחבה, כמו למשל עבודה במוקד שירות לקוחות, שם מתמודדים עם הרבה ביקורת גם מצד הלקוחות וגם מצד מנהלים שמנטרים את ההתנהלות במוקד. ישנם תפקידים שבהם אלמנט הביקורת תופס מקום קטן יותר, כמו למשל עבודות אבטחה או סדרנות. עם זאת, בכל תפקיד תהיה מידה כזו או אחרת של ביקורת - מצד מעמיתים, מנהלים או לקוחות, ואתם בהחלט רוצים להעריך את היכולות של המועמדים להתמודד איתה. 

כדי לעמוד על היכולת של המועמדים שלפניכם לקבל ביקורת, אפשר לבקש מהם לתאר מקרה מקצועי מהעבר שבו קיבלו ביקורת, ולתאר גם איך הגיבו אליה - האם התייחסו אליה ברצינות ונתנו לה את תשומת הלב הראויה? האם אופן ההתמודדות שלהם היה מקצועי מספיק? האם ניכר שהיה יישום של הדברים שנאמרו? יש אנשים שלא מסוגלים להתמודד עם ביקורת, ולפעמים אפשר לזהות את זה כבר מהאופן שבו הם מגיבים לשאלה בנושא - אנשים מסויימים עשויים לנוע באי נוחות בכיסא, אחרים דווקא יעידו שהם לגמרי יכולים להתמודד עם ביקורת, אבל כשיתבקשו לתאר דוגמה קונקרטית לביקורת שקיבלו וגם יישמו, הם יתקשו למצוא אחת כזו.

4. איך את מתמודדת עם ריבוי משימות תחת לחץ?

בשגרת עבודה יש שני סוגים של התמודדות עם ריבוי משימות: האחד הוא עומס שגרתי וצפוי, שאליו אפשר להיערך, והשני הוא עומס בלתי צפוי - עניין דחוף שהטיפול בו לא סובל דיחוי. גם במחלקות שעובדות בצורה מתוקתקת להפליא, וגם במשרדים שידועים ביכולת המופתית שלהם לעבוד באופן יעיל - הסיכוי שתצוץ משימה דחופה, שדורשת התייחסות מיידית שמשנה את סדר היום גבוה ביותר. מסיבה זו חשוב לשאול את המועמדים על יכולת ניהול הזמן וסדרי העדיפויות שלהם, ולבחון אם הם מתיישבים היטב עם שגרת העבודה והלך הרוח בארגון שלכם.

נסו להבין מתשובתם של המועמדים אילו בחירות הם נוטים לעשות כשהם נמצאים תחת עומס: האם הם מוותרים על משימות מסוימות? האם הם יודעים להרים דגל ולבקש עזרה או שהם מעדיפים לגשת באופן עצמאי לתעדוף המשימות שלהם מחדש? בקשו מהמועמדים לתאר מקרה עומס שזכור להם ושאלו אותם אם בדיעבד אופן ההתמודדות שלהם היה מוצלח לדעתם? האם יש משהו שהיום הם היו עושים אחרת? באמצעות שאלה זו אפשר להבין אם למועמדים יש להם יכולת להשתמש באסטרטגיות הנכונות להתמודדות עם לחץ, גם אם אין צפי לשגרת עבודה עמוסה בתפקיד שאליו אתם מראיינים. 

5. ספר לי על אתגר שנתקלת בו בתפקידך האחרון ועל דרך ההתמודדות עימו

רבים מהמועמדים יציגו נתונים מקצועיים מרשימים ביותר על הנייר, אבל מה שהנייר לא בהכרח מסוגל לייצג זה את היכולות האישיות שלהם. הניסיון, ההשכלה וההכשרות לא בהכרח מלמדים על אופן ההתמודדות של המועמדים עם אתגרים בלתי צפויים או על היכולת לקבל החלטות קשות במצבי לחץ. המרכיבים הללו קיימים באופן זה או אחר בכל משרה, ובדיוק משום כך חשוב לברר עד כמה המועמדים שלפניכם מוכנים לזה, לא משנה לאיזה תפקיד הם מיועדים.

שאלת ההתמודדות עם אתגר תאפשר לכם לזהות דברים קריטיים בהתנהלות של המועמד - ראשית, שימו לב לאתגר שבו המועמדים בחרו - חשוב שהבחירה תהיה באתגר משמעותי, ולא בהתנהלות מקצועית או אישית יום-יום שהמועמדים מפרשים כמורכבת. בחירה באירוע שגרתי יחסית צריכה להדליק אצלכם נורה אדומה משום שזה עלול להעיד על עובד שיכולת ההתמודדות שלו בעייתית. הם הבעיה שהמועמדים מתארים בעיה מקצועית שהתרחשה במסגרת אחריותם או בעיה כללית שהתרחשה ברמה ארגונית? באילו כישורים ומשאבים השתמשו כדי לפתור את הבעיה?

שימו לב גם לבחירת הפתרון שבו המועמדים בוחרים ומה אפשר ללמוד ממנו: האם הם התמודדו עם הקושי בעצמם או נעזרו באחרים? מה היה מחיר הפתרון וכיצד קיבלו אותו, עד כמה הפתרון שירת את טובתם האישית ועד כמה את טובת הארגון וכו׳. חשוב גם לבדוק אם יש התאמה בין האתגר שהמועמדים העלו לבין הפתרון שהציגו. אם המועמדים מתארים מצב שבו בחרו לפנות לעזרה, האם מדובר באתגר שאכן מצריך זאת או שהייתם מצפים מהעובדים שלכם להתמודד עם אתגר כזה באופן עצמאי? חשוב לבדוק שהמועמד שמולכם לא נוטה להסתמך על אחרים יתר על המידה משום שהם מפתחים תלות או קושי להתמודד עם בעיות - ולהפך - האם האתגר שהעלו הצריך פנייה לעזרה וחשוב היה לא להתמודד איתו לבד? התמודדות עצמאית מדי עלולה להעיד על קושי לשתף פעולה עם אחרים, לקבל סיוי או להיות פתוחים לדעות אחרות. 

 

6. איך התמודדת במקרים שבהם התגלתה חוסר הסכמה עם הממונה עליך? ספרי כיצד הנושא נפתר

מערכת היחסים עם המנהל או המנהלת הקודמים היא משהו שאתם בהחלט רוצים לשמוע עליו בריאיון. השאלה הזו יכולה ללמד אתכם לא מעט על הקונפליקטים האפשריים שיווצרו בין חברי הצוות והמנהלים שיעבדו לצד המועמדים, על יחסי האנוש ומיומנויות התקשורת שלהם וגם על האופן שבו הם מקבלים סמכות או אולי דווקא מתנערים ממנה.

חשוב לשים לב לאופן שבו המועמדים מתארים את המעסיקים הקודמים שלהם ואת מערכות היחסים שלהם איתם - האם הם מציגים אותם בצורה שלילית ודיכוטומית או שהם מתארים את מערכת היחסים כמכבדת ומכילה? גם במקרים שבהם המועמדים מגיעים מסביבת עבודה נוקשה שבה פעלו מנהלים בעייתיים, שאולי גם אתם לא הייתם מסתדרים איתם, על התשובה שלהם להיות מאופקת ובוגרת, ועליהם לדעת שלא כדאי להציף את היחסים השליליים בריאיון למקום עבודה חדש. האופן שבו יבחרו המועמדים לתאר את הממונים עליהם ילמד אתכם לא מעט דברים שהמועמדים לאו דווקא יחשפו בפניכם באופן ישיר: האופן שבו הם רואים מקומם במערכת, האם הם יודעים לכבד החלטות מקצועיות וניהוליות, גם במקרים שבהם הם לא בהכרח מסכימים עם דרך הפתרון, והאם הם מכירים בסמכות של המנהלים והמנהלות שלהם ומקבלים את מרותם.  

7. למה אתה רוצה לעבוד דווקא אצלנו?

לכל מקום עבודה יש אופי ואג'נדה, והם אלמנטים בעלי השפעה רחבה ביותר על התפקיד. תפקיד של ניהול קמפיינים בחברת נדל"ן לא יהיה דומה לתפקיד זהה בעמותה או בארגון חברתי. מסיבה זו חשוב לוודא שהמועמדים מבינים לא רק את דרישות התפקיד הספציפי שעל הפרק, אלא גם את האופן שבו רוח המקום עשויה להשפיע עליו ועל מהותו והגדרותיו. השאלה הזו משקפת לכם גם עד כמה המועמדים התכוננו לריאיון איתכם, עד כמה הם מבינים את מטרת הארגון שלכם, את השדה המקצועי שאליו הוא משתייך ואת הלך הרוח הכללי בו או שהם ניגשים לריאיון אתכם "על הדרך", כעוד תהליך מיון אחד מיני רבים שהם לוקחים בו חלק כרגע.

8. איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

אחת הבעיות היותר קשות היום בגיוס עובדים היא איוש לטווח ארוך - כלומר, גיוס עובדים פוטנציאליים שמתאימים למשרה מהבחינה הביצועית, אלא כאלה שגם יישארו לעבוד בארגון לאורך זמן ואפילו יתקדמו בו. השאלה הזאת תעזור לכם להבין מהם היעדים והמטרות של המועמדים לטווח הרחוק, ואיך התפקיד הספציפי שאתם מציעים כעת משתלב בהם. 

נסו לנסח את השאלה באופן עמום יחסית, וודאו שהמועמדים כוללים בתשובתם מטרות אישיות ומקצועיות כאחד. כמו כן, בדקו איך התפקיד הרלוונטי משתלב במטרות שלהם בהמשך הדרך. תשובה כמו "אחרי שאצבור ניסיון בניהול המחלקה אני מתכנן לפתוח סטארט-אפ משלי" יכולה לעזור לכם להבין אם התפקיד המוצע הוא תחנת מעבר בדרך ליעד שהם רוצים להגיע אליו בהמשך או במקום אחר. לעומת זאת, תשובה כמו "תמיד היה לי חלום לפתוח סטודיו לפילאטיס, ונראה לי שזה משהו שיכול להתגשם בשנים הקרובות" יכולה להעיד על שאיפות שעלולות להפריע למילוי התפקיד או להוביל לעזיבה מהירה.

השאלה הזו תעזור לכם גם לקבל הצצה לצד נוסף באישיות של מי שיושב מולכם - היא תעזור לכם להבין אם מדובר באדם שמתכנן את צעדיו וחושב קדימה או שמדובר דווקא בטיפוס ספונטני ופחות מאורגן. סביר להניח שלתכונות אישיות יש השפעה דרמטית על התפקוד של המועמדים בתפקידים מסוימים. 

9. יש משהו שתרצה לשאול אותי?

נדמה שהשאלה הזו נועדה לשרת את טובת המועמדים - היא מאפשרת למועמדים גישה לפרטים נוספים שיעזרו להם לקבל את ההחלטה הסופית בנוגע לתפקיד ולהבין אם התפקיד עונה על הציפיות שלהם. אבל האמת היא שהשאלה הזו נועדה לשרת גם אתכם, המראיינים, לא פחות ובאופן כפול: היא גם מאפשרת לכם להרחיב מעט יותר על תרבות העבודה בחברה, על הדינמיקה בצוות ועל שגרת העבודה; וגם מאפשרת לכם להבין מה חשוב למועמדים שלכם לדעת לפי השאלות שהם שואלים: האם הם שואלים על תנאי השכר, התנאים הסוציאליים והחופשות בלבד או שהם מעוניינים לדעת עוד על תרבות וסגנון העבודה הארגון, על הנהלים השונים ועל האופן שבו מתקבלות החלטות? אופי השאלות והנושא שלהם יעזור לכם להבין באופן עקיף במה המועמדים שלכם באמת מעוניינים ומהי מידת הרצינות שלהם בנוגע לתפקיד ולעבודה בארגון בכלל.


יוצאים מהקופסה - מאגר שאלות לא שגרתיות לראיון עבודה

עד עכשיו עסקנו בשאלות שחשוב שכל מראיין יכיר, ובכל הדרכים להתאים אותן לריאיון שאתם עומדים לערוך. אבל מה אם הכיוון שלכם מעט שונה? - מה אם אתם מחפשים את האדם היצירתי ביותר, את זה שמסוגל לשכנע כל אחד לעשות כל דבר או דווקא את מי שינהיג את הצוות ויוביל אותו ביד רמה? מה אם השאלות שכולם מכירים לא רלוונטיות לחיפוש שלכם אחרי האדם שלו אתם זקוקים כרגע?

בדיוק לשם כך, ארגנו לכם כאן מאגר שאלות בלתי שגרתיות שיעזרו לכם לאתר את האיוש הבא שלכם. בשורה התחתונה, לשאלות שתמצאו כאן יהיה קשה להתכונן מראש - זה אומר שהמועמדים שלכם יצטרכו להפעיל את הראש, ושאתם תקבלו תשובה אמינה ומקורית. דבר נוסף שעשוי בהחלט לעזור לכם לקבל תשובות אותנטיות היא העובדה שהשאלות שתמצאו כאן מנוסחות באופן עקיף - השאלה עצמה אולי תתייחס לשכנוע בנוגע למאכל אהוב או לחשיבה על שימושים אפשריים לעיפרון, אבל התשובה תספק לכם אמת מידה ישירה מאוד בנוגע לכישורי המועמד שלפניכם. 

כמובן שגם כאן, לא כל שאלה רלוונטיות ומתאימה לכל תפקיד, ועליכם יהיה לבצע את ההתאמות הנדרשות בהתאם לתפקיד שאתם מבקשים לאייש. 

שאלות שבוחנות יצירתיות

  • האם תוכלי לחשוב על 10 שימושים לעיפרון, מלבד כתיבה?
  • אם היית יכול להמציא טעם חדש לגלידה, מה הוא היה?
  • נבחרת לארגן מסיבה בעבודה, עם נושא ופעילות. איך היה נראה אירוע כזה?

שאלות שבוחנות יכולת שכנוע

  • איך תשכנע מישהו ששונא את המאכל האהוב עליך לטעום ממנו? 
  • במטבח של המשרד משתמשים בכלים חד פעמיים. מה תעשי כדי שיעברו לרב פעמי?
  • איך היית מעודד חבר לאמץ אורח חיים בריא ולהתאמן יותר?

שאלות שבוחנות כישורי הדרכה ומנהיגות

  • איך תדריך מישהו חסר ידע קולינארי להכין חביתה? 
  • איך תכווני מישהו בשיחת טלפון, שהתבלבל בדרך וכל אפליקציות הניווט שלו לא עובדות? 
  • התבקשת להוביל סדנת מנהיגות למנהלים בעבודה. מה היא כוללת?  

מחברים את כל הפרטים - דברים שכדאי לשים לב אליהם במהלך הריאיון

אז עכשיו אתם כבר יודעים מהן השאלות הנכונות לשאול בריאיון ולמה, אבל קחו בחשבון שייתכן שגם המועמדים שלכם, שכנראה נמצאים בכמה סבבי ראיונות כרגע, לומדים עם הזמן לענות בהתאם למה שמראיינים רוצים לשמוע, באופן שלא בהכרח מעיד על מידת ההתאמה שלהם לתפקיד. לכן בנוסף לתוכן התשובות שתקבלו, מומלץ לשים לב לאלמנטים נוספים בהתנהלות של המעמד שיעזרו לכם לפענח את האדם שמולכם.

הופעה ולבוש - ההופעה לריאיון צריכה להיות מכובדת ומותאמת למעמד. לכל חברה וארגון יש קוד לבוש מעט שונה, ולמרות שברוב הארגונים בארץ מקובל להגיע בלבוש יום-יומי, הוא עדיין צריך להיות מוקפד ולא מורשל. בדקו שלבוש המועמד שלפניכם הולם ומסודר, גם אם לא רשמי, ושההופעה שלהם באופן כללי מכבדת. כל אלה יעזרו לכם לא רק לבחון את ההתאמה של המועמד לארגון שלכם, אלא גם ללמוד עוד על האופן שבו המועמד בוחר להציג את עצמו ועל האופן שבו הוא תופס את מעמד הריאיון.

שפת גוף - בחינה כללית של התנהלות המועמד בזמן הריאיון תעזור לכם לקבוע עד כמה תוכן התשובות שלו אותנטי - גם בלי להיות מומחים גדולים בתחום תוכלו לזהות מתי מישהו מתנהל באופן מתוח וסגור, באופן נינוח ומשוחרר או אולי אפילו נינוח מדי. ידיים סגורות או משולבות עלולות להעיד על אדם סגור שמקובע בעמדתו. אדם שעושה שימוש בתנועות ידיים כנראה מרגיש נוח ויש לו ביטחון עצמי. אם מישהו מספר לכם שהוא מתמודד מצוין עם ביקורת אבל תוך כדי דיבור שפת הגוף שלו הופכת נוקשה ומתוחה יותר, יכול להיות שזה מעיד על פער בין התשובה התיאורטית שלו לבין יכולותיו בפועל. חשוב לדעת שלצד המועמדים המנוסים והמיונים בראיונות עבודה, יש לא מעט מועמדים שחשים תחושות לחץ וחרדה מהמעמד, ועלולים להיראות מעט עצורים וליצור רושם מוטעה. נסו לשים לב לשינויים בהתנהגות לאורך הריאיון, לעיתים רבות מועמד מתוח דווקא ישתחרר ככל שהריאיון יתקדם או לכל הפחות יפגין נינוחות מסוימת אם וכאשר ידבר על נושאים שקרובים לליבו. תשומת לב לשינויים עדינים בהתנהלות עשויים בהחלט לעזור לכם לא לפספס מועמדים מתאימים בגלל רושם ראשוני מוטעה.

קשר עין - זה בסדר אם המבט שלכם לא הצטלב עם מבטם של המועמדים בכל רגע נתון, אבל אם זוג העיניים שמולכם התמקדו בעיקר באזור הריצפה והשולחן או שהמבט שוטט בכל חלל החדר ולא נח לרגע על עיניכם, זה עלול להעיד על קשיים בתקשורת ועל חוסר ביטחון. אז נכון שאלה לא תכונות קריטיות עבור כל תפקיד, אבל זה בהחלט יכול להעיד על קושי בהסתגלות לתפקיד החדש ועל היכולת של המועמד להשתלב חברתית, שגם היא חשובה להצלחה המקצועית ולשגרת העבודה השוטפת. 

הקשבה וחיבור - הקשיבו לתשובות המעומדים ובדקו אם הן באמת עונות על השאלות שלכם או שהן קצת הולכות מסביב לנושא, כמו דקלום של נאום מוכן מראש. האם חשתם שהמועמדים הפנו אליכם את הקשב במהלך השיחה? האם אתם מרגישים שנוצר ביניכם חיבור טוב? אין שום שאלה שתספק לכם את התשובה בנוגע לחיבור האישי שלכם - זה משהו שאתם תצטרכו להרגיש בעצמכם ולשים לב גם אליו מהלך הריאיון.

בהצלחה! 

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.