במקום לפרסם בנפרד בלינקדאין, אחר כך באולג'ובס ואז בדרושים IL וכן הלאה, מערכת הגיוס מאפשרת לפרסם את המשרה בכל הפלטפורמות הרלוונטיות בלחיצת כפתור. גם את קורות החיים כבר לא צריך לקושש ממספר מקורות שונים - הקבצים מגיעים ישירות למערכת ונשמרים בה. זה בעיקר חשוב במקרים שבהם קובץ קורות חיים מסוים צד את עיניכם אבל לא מתאים למשרה שאתם רוצים לאייש כרגע - מערכת הגיוס דואגת ליצור לכם מאגר של קורות חיים שעשויים להתאים גם למשרות שתפרסמו בעתיד.
הנתונים השונים מתהליכי הגיוס בחברה מוצגים במערכת הגיוס בשתי רמות: ברמת המיקרו מערכת הגיוס מציגה את הפרטים של כל מועמד ומועמדת, תיעוד של שלבי המיון שעברו, חווֹת הדעת וההמלצות שהתקבלו, וכן וכל מידע נוסף שהוגדר כחלק מתהליך המיון. ברמת המאקרו המערכת מציגה את נתוני הגיוס בחברה באופן רוחבי: כמה משרות גויסו בפרק זמן מסוים, מאיזו פלטפורמה הגיעו הכי הרבה מועמדים, באיזה שלב בתהליך נופלים רוב המועמדים וכו' - נתונים שמאפשרים לכם לחקור את תהליך הגיוס שלכם, לייעל אותו ולערוך בו התאמות שרלוונטיות לתפקידים מסוימים.
מערכת הגיוס מאפשרת למנות לכל שלב בתהליך את בעלי התפקידים הרלוונטיים - מנהלים מקצועיים, אנשי HR, ראשי מחלקות ועוד. באופן זה, בעלי התפקידים שמעורבים בתהליך יכולים לעקוב בקלות אחר סטטוס ההתקדמות של המועמדים, לצרף את חוות הדעת שלהם ולהתרשם מחוות הדעת של אחרים.
כל תהליך גיוס, פשוט ככל שיהיה, הוא משימה שמערבת שימוש במספר פלטפורמות שונות: התקשורת עם המועמדים מתבצעת באמצעות המייל, קביעת הריאיון והפגישות מתבצעות באמצעות לוחות השנה של הנוגעים בדבר, של חדרי הישיבות השונים ועוד, ובמילים אחרות -תהליך הגיוס הוא לרוב תהליך מסורבל, והממשק בין המערכות השונות עלול להשאיר פתח לטעויות. מערכת הגיוס תתממשק, בין היתר, למייל וללו"ז של כל בעלי התפקידים שהוגדרו בה כדי לחסוך את מספר הפעולות הנדרש, לקצר ולייעל את תהליך הגיוס. אלמנט חשוב נוסף בריכוז הממשקים של המערכת הוא התיעוד המתמיד של כל האינטראקציות עם המועמדים השונים לאורך הזמן וכן השמירה על השקיפות והשיתוף במידע של כל המעורבים בדבר.
תשכחו ממועמדים שנופלים בין הכיסאות - עם מערכת גיוס, כולם יודעים בדיוק איפה הם עומדים בתהליך. המערכת, בהתאם להגדרות שלה, שולחת עדכונים אוטומטיים למועמדים ומתזכרת את הגורמים המקצועיים בנוגע להשלמת שלבים מסוימים בתהליך, לדוגמה שליחת מבחן בית. התקשורת השוטפת מול החברה, לצד המיתוג האחיד שמאפיין את השפה והעיצוב לאורך כל התהליך (כבר משלב פרסום מודעת הדרושים!), מעניקים למועמדים תחושה שמדובר במקום עבודה רציני שמכבד את העובדים שלו וששווה להיות חלק ממנו.
מערכות גיוס רבות כוללות פיצ'רים שונים לשילוב אוטומציה בחלק משלבי המיון, כמו סריקת קורות חיים מבוססת AI לבדיקת התאמה אופטימלית למשרה; מבחני מיון שנשלחים למועמדים מתוך המערכת (מבחנים פסיכוטכניים, מבחני אישיות, שאלון התאמה לתפקיד וכו'); דירוג המועמדים לפי הנתונים וההישגים שלהם בתהליך המיון ועוד. כל הכלים החכמים האלה הופכים את תהליך הגיוס למהיר יותר, דואגים לפנות לכם, המעסיקים, זמן יקר, ומצמצמים כמעט לחלוטין את האפשרות שייכנסו לתהליך המיון הטיות ושיקולים לא רלוונטיים.
אז סקרנו את כל הדרכים התיאורטיות להפוך תהליכי גיוס ליעילים, נוחים ומהירים. הגיע הזמן להפוך את הדרכים האלה לפרקטיקה של ממש עבור תהליך הגיוס שלכם.
תכירו את AI Recruitment - מערכת הגיוס של מכון נועם, שעומדת לשדרג את חוויית הגיוס בארגון שלכם, גם עבורכם, המגייסים ובעלי התפקידים בארגון וגם עבור המועמדים. איך זה עובד?