מדריכות שריון הן אלו שמלמדות את הלוחמים על תפעול הטנק ועל הלחימה בו, ובעצם מעבירות להם את כל הידע המקצועי הרלוונטי לביצוע התפקיד שלהם בצוות הטנק. מדובר בתפקיד מבצעי, שבמסגרתו המדריכות מכירות לעומק את הטנקים, וגם מתנסות בירי ובנהיגה בשטח - בדיוק כמו הלוחמים.
לכל מדריכה יש את תחום ההתמחות שלה. יש כאלו שאחראיות ללמד את הידע התיאורטי, הבסיסי יותר, והן ילמדו בעיקר בכיתה. יש מדריכות סימולטור, שאחראיות על השלב המעשי שמגיע לאחר מכן. ויש מדריכות שמדריכות על הכלים עצמם, בשטח.
בזמני לחימה, מדריכות השריון לוקחות חלק חשוב בסיוע ללוחמים ומעבירות הדרכות מזורזות בשטח, בעיקר לחיילי המילואים. הן עורכות לחיילים רענון על הטנק ומשלימות פערים על ציוד חדש שהלוחמים הוותיקים אולי לא מכירים.
עוד תפקידים ששווה להכיר
בדרך לשיזפון - מפגיזות ביום המא"ה ובצו הראשון
מדריכות השריון מתגייסות בשלושה מחזורי גיוס בשנה - באוגוסט, בנובמבר ובמרץ. הן מתחילות את דרכן בטירונות 02 ומשם ממשיכות לקורס ההכשרה, קמ"ד (קורס מדריכות) שריון, שנמשך שלושה חודשים. במהלך הקורס הן לומדות חומר תיאורטי על תפעול הטנקים ועל תפקידי הצוות, עוברות התנסויות מעשיות בנהיגה בטנק ובטעינה וירי של פגזים, רוכשות מיומנויות הדרכה שונות ולומדות על ההיסטוריה של חיל השריון.
אחרי הקורס המדריכות מתחלקות לשני שיבוצים: מדריכות מילואים שמשרתות במל"י (המרכז לאימוני יבשה) ומדריכות בבסיס ההכשרות של השריון בשיזפון.
אחרי השיבוץ מתבצעת חלוקה למדורי ההדרכה של מדריכות השריון. לאחר השיבוץ מתמקצעת כל מדריכה בתחום שלה ועוברת חפיפה ממוקדת יותר.
למדריכות השריון אפשרויות קידום שונות העומדות לרשותן לאחר שנת שירות מלאה כמו מפקדת בקמ"ד או יציאה לקצונה, למתאימות לכך.