חיל הקשר והתקשוב שייך לאגף התקשוב וההגנה בסייבר, והוא האחראי על כל תחום הקשר, המחשבים והתקשורת של כוחות היבשה. החיל מפתח ונותן מענה מבצעי וטכנולוגי לצרכים שונים שעולים מהשטח, וכן מעביר הדרכות לגורמים שונים בצבא וקובע את מדיניות התקשוב של זרוע היבשה.
חיילי חיל תקשוב נושאים כומתה בצבע תכלת כהה, שהשימוש בה החל לראשונה בשנת 2017. הם עונדים סיכה המשלבת חרב, ברק, אלקטרון ושלושה פרוטונים. תג היחידה מורכב ממטריצה של הספרות 0 ו-1, המייצגות דיגטציה של מחשבים, וכן מברק אדום, המסמל את תחום הקשר.
💪 במהלך מלחמת חרבות ברזל, צוותים מגדוד התקשוב 376 של יחידת לוטם התלוו ליחידות הקרביות בלב עזה, חיברו תשתיות לרשתות המבצעיות של צה"ל וסיפקו תקשורת תקינה לכוחות, שאיפשרה ללוחמים גישה לתמונת מצב עדכנית בכל עת.
❗ עמידה בתנאים לא בהכרח תספיק לקבלת זימון למיונים, ומומלץ לדרג את תפקידי מקצועות המחשב בראש שאלון העדפות כדי להגדיל את הסיכוי לקבל זימון.
התהליך מתחיל ביום מיון מקוון שמורכב מכמה שלבים:
♦ הרצאת פתיחה - את היום תפתחו בהרצאה הכוללת הסברים על המקצועות השונים בחיל. כאן גם תקבלו אפשרות לשאול שאלות לפני תחילת המבחנים.
♦ מבחנים מעשיים - מספר בחינות שבודקות יכולות אלגוריתמיות ותכנותיות שנדרשות לתפקידים השונים בחיל תקשוב. הבחינות אינן מחייבות ידע מוקדם.
♦ מבחנים אישיותיים ראשוניים - בשלב האחרון תעברו שאלוני אישיות, הכוללים שאלון 300 ושאלון דירוג העדפות לתפקידים בתוך החיל.
המועמדים שיעברו את המיון הראשוני יקבלו זימונים למיונים נוספים, בהתאם לתפקיד שאליו יימצאו מתאימים. המיונים יכולים לכלול חלק או את כל השלבים הבאים:
♦ מבחנים אלגוריתמיים מתקדמים
♦ מבחני דינמיקה קבוצתית
♦ ריאיון אישי
♦ ריאיון פסיכולוגי
ניתן להתמיין במקביל גם במיון ייעודי ליחידת מצו"ב. הקבלה הסופית למסלולים השונים מותנית במעבר סיווג בטחוני.
שימו ❤: חלק מהתפקידים בחיל התקשוב, כמו מנהלי רשת, לא דורשים מיונים כלל.
ההכשרות בחיל מתבצעות במספר מקומות, לפי התפקיד שאליו תשובצו:
בסיום הקורסים ניתן להשתבץ בכלל הזרועות והחילות בצה"ל - באגף המודיעין, בחיל האוויר, הים והיבשה, באגף התקשוב וההגנה בסייבר, ביחידת מצו"ב, וביחידות נוספות, בשטח ובמטה. התפקידים מגוונים וכך גם השירות - חלק מהחיילים ישרתו בבסיס פתוח ואחרים בסגור, עם תנאי יציאות שונים.