חיילים המשרתים בתפקיד אחראי תקשורת ימית מסווגת (בקיצור אתי"ם, ובעבר נקראו אלחוטני חוף), הם אלו שאחראים על התקשורת בין כלי השייט שנמצאים בפעילות שגרתית או מבצעית בים, לבין מוצבי השליטה של זרוע הים הפזורים על החופים. במסגרת התפקיד אחראי תקשורת ימית מסווגת מצפינים מידע שמתקבל ומעבירים אותו מהים אל החוף ולהפך. החיילים עושים שימוש בשפות קשר שונות ובטכניקות להעברת מידע מוצפן כמו שפת מורס וכתבי סתרים.
המשרתים בתפקידים מוצבים ביחידת השליטה הימית במפקדת חיל הים בקריה ("הבור") במשמרות יום ולילה. אחראי תקשורת ימית מסווגת מגיעים לבסיס שלוש פעמים בשבוע, ולמרות שזה נשמע "בקטנה", חשוב לדעת שכל משמרת דורשת ריכוז גבוה ביותר ויכולת דיוק.
-- . .-. -.-. : מה זה בעצם קוד מורס? מדובר בשיטת תקשורת שהייתה נפוצה עוד לפני הטלפון ואפשרה להעביר הודעות קצרות. קוד מורס מורכב מקווים ונקודות, וניתן לשדר אותו באמצעים פשוטים כמו פנס, צופר וטלגרף.
אם אתם עונים על תנאי הסף לתפקיד ודירגתם אותו בעדיפות גבוהה בשאלון ההעדפות, יש סיכוי שתקבלו זימון למיון האחוד של חיל הים.
כדי להתקבל לתפקיד, יש לעבור את המיון האחוד של חיל הים. המיונים כוללים ארבעה שלבים מנפים:
רוצים לשחות בחומר?
אם התקבלתם לתפקיד, אתם תתחילו את שירותכם הצבאי בטירונות 02 בת שבועיים-שלושה בבה"ד חיל הים, ומשם תמשיכו לקורס שאורך חצי שנה בבה"ד. זהו קורס ארוך ומאתגר אך מרתק לא פחות, ובמסגרתו תלמדו קוד מורס וכתב סתרים שילוו אתכם לאורך כל השירות, תעבדו עם מכשירי קשר ותכירו דרכי תקשורת מוצפנת וטכניקות להעברת מידע סודי מוצפן. ההכשרה כוללת שלושה שבועות התנסות בשטח.
חיילים מתאימים יוכלו להמשיך לקורס פיקוד או לצאת לקצונה של חיל הים.