שמעתם על הוובינר החינמי שלנו לצו הראשון? קליק כאן לפרטים

 

מה זה פרופיל צבאי?

כל תפקיד, בעיקר אם הוא קרבי, דורש יכולות פיזיות שונות. ולצד זה יש גם לא מעט תפקידים שדורשים חוסן נפשי גבוה. הפרופיל הצבאי נקבע לפי הכשירות הפיזית והנפשית שלכם לשירות הצבאי. זהו בעצם סיכום של מצבכם הרפואי, שמעיד על ההתאמה שלכם לשרת בתפקידים השונים בצבא. המטרה העיקרית של הפרופיל הצבאי היא לוודא שתשובצו בתפקיד שמתאים ליכולות שלכם ושתוכלו לתרום בו, ולא בתפקיד שעלול לפגוע בבריאותכם.

מתי ואיך נקבע הפרופיל הצבאי?

הפרופיל נקבע לאחר הצו הראשון והוא מתבסס על מצבכם הרפואי. לקראת הצו הראשון תתבקשו לעשות מספר בדיקות מראש (ראייה, שתן וכו') ולמלא שאלון רפואי. את כל המסמכים האלו תתבקשו להביא איתכם לצו הראשון. ביום הצו עצמו תעברו עוד כמה בדיקות רפואיות (משקל, גובה וכו'). לפי כל כל הנתונים האלה, יחליטו מה הפרופיל שלכם.

חשוב לציין שהבנים יעברו בדיקה נוספת - בדיקת אשכים. זו בדיקה קצרה ובכלל לא כואבת, אבל אם היא מעוררת בכם אי נוחות, תדעו שאתם יכולים לבקש שהיא תתבצע על ידי רופא או רופאה, לבחירתכם. קחו בחשבון שלשם כך יכול להיות שתתעכבו מעט בתחנה הזאת או שתתבקשו לבוא ביום אחר כדי להשלים את הבדיקה. 

פרופילים בצבא - מה הם אומרים ואיך הם ישפיעו על השירות ושלכם?

הפרופיל הצבאי הוא מספר - במקור, אקראי - שמעיד על רמת הכשירות של מועמדים לשירות וכן של חיילים שמשרתים בצבא. בקצה העליון של סולם הפרופילים נמצא פרופיל 97 שמעיד על רמת הכשירות הגבוהה ביותר. זהו גם הפרופיל שיפתח לפניכם את מספר אפשרויות השיבוץ הגדול ביותר. בקצה התחתון של סולם הפרופילים נמצא פרופיל 21, שמעיד על אי כשירות לשירות. 

ההבדלים בין הפרופילים הגבוהים משמעותיים בעיקר עבור בנים מבחינת האופציות לשירות בתפקידים קרביים. בנות המעוניינות בתפקידי לחימה יצטרכו לעמוד בפרופיל המינימלי הנדרש לשירות קרבי (72), ובנוסף, הן יידרשו לעבור בדיקות כשירות שונות כדי לוודא את התאמתן לתפקידים מהסוג הזה. מפרופיל 64 ומטה כבר לא תוכלו להשתבץ בתפקידים קרביים, אבל מגוון רחב של תפקידים עורפיים יהיו פתוחים בפניכם, ובהם תפקידים נחשבים ומבוקשים למדי. את סולם הפרופילים הצבאיים סוגרים שלושה פרופילים מיוחדים, ובהם פרופיל 25, שיאפשר לכם להתנדב לשורה של תפקידים מעניינים ומשמעותיים. 

ועכשיו, אחרי כל ההקדמות, הנה רשימת הפרופילים המלאה, כולל התפקידים שתוכלו להשתבץ בהם:

הקרביים

פרופיל 97 - הפרופיל הכי גבוה, שמעיד על כך שאין לכם שום מגבלה רפואית. מן הסתם, זה הפרופיל שפותח הכי הרבה אפשרויות, כולל טיס, סיירות ויחידות עילית של הצבא (אלא אם יש לכם 97 עם סעיפי ליקוי). 

פרופיל 82 - פרופיל שמעיד על מגבלה רפואית קלה. מאפשר להתגייס לחיל הרגלים (ליחידות כמו גולני, צנחנים, גבעתי) וליחידות השדה.

פרופיל 72 - הפרופיל המינימלי הנדרש כדי לשרת בתפקיד קרבי. מעיד על מגבלה רפואית בינונית, כזו שמאפשרת שירות קרבי ביחידות השדה, כמו שריון ותותחנים, אבל לא בחיל הרגלים ובסיירות. 

עוד תפקידים לבעלי פרופיל קרבי:
סיירת מטכ"ל | שייטת 13 | חובלים | 669

העורפיים

פרופיל 64 - החל מהפרופיל הזה כבר אי אפשר להתגייס לתפקידי לחימה, אבל אפשר להתגייס לתפקידים של תומכי לחימה (חיילים וחיילות שמשרתים ברמת פעילות גבוהה, ותחומי האחריות שלהם קריטיים למילוי התפקיד של הלוחמים) - למשל תפקידי מודיעין, תצפיתן/ית, נהג/ת ועוד. ואם זה מעניין אתכם - המשכורת של תומכי לחימה היא קצת יותר גבוהה מזו של תפקידים עורפיים.

פרופיל 45 - עם הפרופיל הזה אפשר להתגייס לתפקידים עורפיים (כאלה שאינם בקרבת בחזית), או כמו שאתם בטח מכירים את זה - להיות "ג'ובניקים". מדובר במגוון רחב מאוד של תפקידים - למשל מש"ק/ית חינוך, טכנאי/ת שיניים, מדריך/ת גדנ"ע, מדריך/ה בחיל התקשוב, מש"ק/ית מתנדבים ועוד.

תפקידים מעניינים לבעלי פרופיל עורפי:
חובש/ת | פקמ"ץ/ית | מ"כ/ית טירונים | להקה צבאית

המיוחדים

פרופיל 25 - פרופיל שניתן למתנדבים בצבא, כאלה שהפרופיל שלהם שחרר אותם מהשירות והם ביקשו להתנדב בכל זאת. גם לבעלי פרופיל 25 יש לא מעט אפשרויות לשירות מעניין ומשמעותי. מתנדבים יכולים לשרת בתפקידי הוראה והדרכה, מודיעין ומבצעים, מקצועות המחשב, דוברות ושירות, אבחון כוח אדם ומשאבי אנוש.

פרופיל 24 - פרופיל שמעיד על אי כשירות זמנית לשרת בצבא, עקב פציעה או מחלה. לעיתים הפרופיל הזה יכול להינתן גם במהלך השירות למישהו שהתגייס בפרופיל 97 ונפצע. אם מרגישים שחל שיפור, אפשר לערער על פרופיל זה בעזרת בדיקות רפואיות שיעידו על שיפור במצב הבריאותי.

פרופיל 21 - פרופיל שמעיד על אי כשירות של מועמד/ת לשרת בצבא, מסיבות רפואיות או נפשיות. מועמדים שרוצים לשרת בכל זאת, יכולים להגיש בקשה לשירות בהתנדבות. אם הבקשה תאושר, המתנדבים יתגייסו עם פרופיל 25. 

שימו : פרופיל נמוך מ-45 לא מאפשר לגשת למיונים של יום המא"ה

בעלי פרופיל 25 ומטה? זה בשבילכם:
גאמ"א סייבר | חבצלות | מש"ק/ית ת"ש | שירות לאומי

האותיות הקטנות - סעיפי ליקוי בפרופיל הצבאי

לא כל מגבלה רפואית תוביל אוטומטית להורדת פרופיל. מגבלות רפואיות קלות, שחשוב לציין אותן אבל הן לא משמעותיות מספיק כדי להוריד פרופיל, נקראות סעיפי ליקוי. ליקוי ראייה למשל, עד מספר 7, יסווג כסעיף ליקוי ולא יוריד לכם את הפרופיל. 

מגישים ערעור - העלאת או הורדת פרופיל צבאי

אם אחרי הצו הראשון גיליתם שקבעו לכם פרופיל שלפי דעתכם לא תואם את מצבכם הרפואי, תוכלו לערער עליו - גם במטרה להעלות את הפרופיל וגם במטרה להוריד אותו. כדי לעשות את זה תצטרכו להשיג אישורים רפואיים ובדיקות נוספות שיחזקו את הטענות שלכם לשינוי הפרופיל. מרגע שנקבע לכם הפרופיל בצו הראשון, יהיה לכם חודש לערער עליו, כך שכדאי לפעול בעניין כמה שיותר מהר. את הערעור והבדיקות הנוספות תוכלו להעלות לאזור האישי שלכם באתר של מיטב, או לשלוח מייל מסודר לכתובת meitav@digital.idf.il

איך מורידים פרופיל צבאי? למרות שאנחנו חיים בעידן שבו נדמה שכל הידע בעולם נגיש וחשוף לנו, אין לציבור גישה לכל המידע על הורדת או העלאת פרופילים בצה"ל. הסיבות המוכרות לנו היום (למשל אלרגיות, תת-משקל או עודף משקל) , הן רק חלק קטן ממערכת שיקולים גדולה ומפותלת יותר ממה שידוע לנו. 

שווה להכיר - חריג חי"ר: רוצים לשרת בחי"ר אבל לא אישרו את הערעור שלכם על פרופיל 72 (שאינו מאפשר שירות בחיל רגלים)? יש לכם עוד אפשרות אחת. אם אתם חושבים שהמגבלה הרפואית שלכם לא צריכה להשפיע על השירות בתפקיד, תוכלו להגיש בקשה להכרה כחריג. גם את הבקשה הזאת צריך לגבות במסמכים רפואיים או בחוות דעת של רופא/ה מומחה/ית. אם הבקשה תאושר, תקבלו מעמד של "חריג חי"ר" ותוכלו להגשים את החלום.

פרופיל 21 - מה המשמעות של זה?

אם קיבלתם פרופיל 21, זה במילים אחרות אומר שקיבלתם פטור מצה"ל. יש כאלה שמקבלים את הפרופיל הזה עוד בצו הראשון, ויש כאלה שמתחילים את השירות ובמהלכו משתחררים עם פרופיל 21. בכל מקרה, כדאי להבין מה ההשפעות של הפרופיל הזה על המשך החיים, מחוץ למסגרת הצבאית.

  • מידע לא חסוי - בשלב מסוים בתהליך תתבקשו על מסמך שבין השאר כולל ויתור סודיות, כך שהמידע על כך שיש לכם פרופיל 21 יהיה גלוי לגורמים מסוימים. במיונים למשרות באחד מהמוסדות של משרד הביטחון (שב"כ, מוסד, משרד ראש הממשלה וכו') יוכלו לראות שקיבלתם פטור מהצבא.
  • תיק רפואי - העובדה שהשתחררתם על פרופיל 21 תהיה רשומה בתיק הרפואי שלכם. בין שהשתחררתם על סעיף רפואי ובין שהשתחררתם על סעיף נפשי - בתיק שלכם יהיה כתוב שהסיבה היא רפואית.
  • ראיונות עבודה - יש מקומות עבודה מסוימים שבהם תישאלו על השירות הצבאי שלכם. לא בטוח שזה יהיה מכשול, אבל חשוב שתהיו מוכנים לזה.
אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.