חטיבת גולני - הפז"מניקים של צה"ל

חטיבת גולני, שהחלה כחטיבה בארגון ההגנה, היא חטיבת החי"ר הראשונה שהוקמה בצה"ל. מתוקף היותה החטיבה הוותיקה ביותר בצה"ל, ומכיוון שהשתתפה בכל אחת ואחת ממלחמות ישראל, היא מחזיקה במורשת קרב מפוארת וארוכה. 

צבעה החום של כומתת גולני נבחר בשנת 1967, והוא מסמל את הקשר של החטיבה אל האדמה. גם הסמל של חטיבת גולני מתקשר אל האדמה - ובו עץ עם שורשים (יש שיגידו שמדובר בעץ אלון ואחרים יטענו שזהו בכלל עץ זית). הסמל המופרסם מופיע גם על תג היחידה, שהוא למעשה התג היחיד בצה"ל שצורתו מרובעת - וכן, זה רק כדי לא לקטוע את שורשי העץ בציור. עוד מאפיין ייחודי לחטיבת גולני הוא שזו חטיבת החי"ר היחידה שמשויכת לפיקוד צפון.

מתוך מפקדי חטיבת גולני יצאו שלושה רמטכ"לים: מרדכי גור, גבי אשכנזי וגדי איזנקוט.

חטיבת גולני במלחמת חרבות ברזל

בבוקר של שבעה באוקטובר לוחמי גולני התמודדו עם כמה זירות קרב במוקדים שונים: ניר עם, מוצב נחל עוז, מוצב פגה, מוצב כיסופים ומוצב מארס. ב-2.11.23 נכנסה חטיבת גולני אל תוך רצועת עזה ולקחה חלק משמעותי בקרבות מול מחבלי חמאס.

 


 גדודי גולני - להתפקד!

בגולני יש שלושה גדודים וסיירת אחת:

גדוד 51 - "הבוקעים הראשון" ← הגדוד הראשון של גולני, שהוקם בשנת 1947. סמל הגדוד הוא עץ החטיבה ובמרכזו חרב פיפיות. הגדוד נלחם במלחמת העצמאות מול המצרים באזור הנגב, שהיה נצור. הוא היה הכוח הראשון שהצליח "להבקיע" את הכוחות המצריים, וכך זכה לשם "הבוקעים הראשון". 

גדוד 12 - גדוד ברק ← הגדוד השני שהוקם בחטיבת גולני, בשנת 1948. סמל הגדוד הוא עץ היחידה עם חרב וברק. הגדוד השתתף בכל אחת ממלחמות ישראל. במלחמת לבנון הראשונה היה חלק ממבצע הפינוי של צה"ל מדרום לבנון.

גדוד 13 - גדוד גדעון ← הגדוד השלישי שהוקם בגולני, בשנת 1948. סמל הגדוד הוא עץ החטיבה עם חרב, כד ושופר. במלחמת יום הכיפורים תפס הגדוד את המוצבים ברמת הגולן ובחרמון והצליח לשמור כמעט על כל המוצבים (חוץ ממוצב החרמון) בידי מדינת ישראל.

סיירת גולני ← הוקמה תחילה כגדס"ר (גדוד סיור) בשנת 2001. בשנת 2017 התקבלה ההחלטה לשנות את מבנה הגדוד, בהתאם לשינויים שחלו בצרכים המבצעיים של צה"ל. הגדוד הפך לסיירת, וחלו שינויים במבנה הגדוד, במטרות ובהכשרה. כיום סיירת גולני מוכשרת ללוחמה בשטח בנוי, לחבלה, ללחימה בסבך וללוחמה בטרור. מלבד לחימה, אחד מיעדי הסיירת הוא איסוף מידע בעזרת תצפיות, אמצעי לחימה מתקדמים ועוד כלים שגם אם היינו יודעים מה הם - לא היינו יכולים לספר לכם עליהם כאן :)

אי אפשר בלי מילה על "גולני שלי"

המנון החטיבה, גולני שלי (שעכשיו כנראה מתנגן לכם בראש באופן אוטומטי) נכתב לראשונה ב-1974. ההמנון ממשיך להיכתב עד היום - בכל מלחמה או מבצע נכתב עוד בית המתאר את האירוע שנוסף לשושלת הקרב הארוכה של גולני.


 גולנצ'יק לעתיד - תנאי הקבלה

 מכים שורש - טירונות והכשרה

הדרך של לוחם גולני מתחילה בטירונות רובאי 05 שנמשכת ארבעה חודשים. לאחר מכן מגיע שלב האימון המתקדם, שנמשך שלושה חודשים, ומסיימים אותו בהכשרה של רובאי 07.

מי שממשיך לגדודים עובר עוד שלושה חודשים בפלוגת המסלול. מי שממשיך לסיירת גולני עושה את ההכשרה המיוחדת של הסיירת שנמשכת שבעה חודשים. ההכשרה של הסיירת כוללת אימוני מתקדמים, לוחמה בטרור (לוט"ר), צניחה, ניווט, קרב מגע ועוד.

הטירונות וההכשרה של לוחמי הגדודים מתקיימות בבא"ח גולני שנמצא ברגבים. ההכשרה המיוחדת של לוחמי הסיירת מתקיימת בשטח אש 100 - שטח אימונים פרטי של סיירת גולני שנמצא בצפון. אין הרבה מידע שאפשר לפרסם על ההכשרה הזאת, אבל נראה ששלט הכניסה במקום מעביר את רוח הדברים: "אלוהים לא שומע, הרמטכ"ל לא יודע, ברוכים הבאים לשטח 100".


 גו גולני - שירות סדיר ועוד

בשגרה, השירות הסדיר של לוחמי גולני דומה לשירות של שאר לוחמי החי"ר: הם תופסים קו ויוצאים למשימות מבצעיות. בלחימה, הלוחמים פועלים בהתאם למשימות הנדרשות מהם באותה עת. חשוב לציין שההתמחות של החטיבה היא לחימה באמצעות נגמ"ש כבד.

מבחינת אפשרויות קידום בתפקיד, מי שיש לו נתונים מתאימים, יוכל לצאת לקצונה קרבית, פיקוד או הדרכה. וגם להמשיך את המסורת ולהפוך בעתיד לרמטכ"ל הבא.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.