מה המכינות הקדם צבאיות מציעות לכם?

מכינות קדם צבאיות מיועדות לצעירים שעומדים לפני גיוס לצבא. יש מספר סוגים של מכינות (תכף נדבר עליהם), אבל ככלל, אפשר לומר שהמהות של מכינות קדם צבאיות היא לעודד מעורבות חברתית ואזרחית בקרב החניכים, לתרום לפיתוח האישי שלהם כאינדיבידואלים, ללמד אותם על כוחה של קבוצה, וכמובן - להכין אותם לקראת השירות הצבאי שלהם. משך הזמן של מכינות נע בין מספר חודשים לשנה, וההשתתפות בהן דורשת לדחות את השירות הצבאי ולעבור תהליך קבלה ייעודי בהתאם לדרישות המכינה.

סוגי המכינות הקדם צבאיות

מכינות כלליות

מכינות אלו שמות דגש על ערכים של שוויון הזדמנויות, מנהיגות ומעורבות חברתית, ופתוחות לכל צעיר וצעירה לפני גיוס. לרוב כל מכינה מתמקדת בעולם תוכן מסוים - זה יכול להיות מורשת והכרת הארץ, כושר גופני ומנהיגות בשטח, אמנות ויצירה ועוד. במקביל לשיעורים, לסדנאות ולהרצאות שסובבים סביב הנושאים האלה, משתתפי המכינות עוסקים גם בפרויקטים התנדבותיים, וכך הופכים לחלק משמעותי בחיי הקהילה באזור. בקטגוריית המכינות הכלליות נכללות גם מכינות מעורבות/משותפות, שבהן דתיים וחילונים חיים אלו לצד אלו, מתוך מטרה ליצור שיח פתוח ולגשר על הפערים התרבותיים והערכיים.

מכינות אלו פרוסות בכל רחבי הארץ. בדרך כלל, כל משתתפי המכינה מתגוררים יחד ומנהלים משק בית משותף. דוגמאות למכינות כלליות: מכינת תבור, מכינת עין פרת, מכינת גל ומכינת רבין.

מכינות דתיות/תורניות

מכינות דתיות משלבות בין לימודי יהדות ותורה להכנה פיזית ונפשית לשירות בצה"ל, והן מיועדות לדתיים (בעיקר גברים) לפני גיוס. שגרת היום במכינות אלו כוללת שעות לימוד תורה, תפילות, אימוני כושר גופני, סדנאות מנהיגות, שיעורי ציונות וכן פרויקטים התנדבותיים.

גם במכינות אלו המשתתפים לרוב גרים יחד, בדרך כלל בקרבת מקום לבית מדרש.
דוגמאות למכינות תורניות: מכינת עלי, מכינת לפידות, מכינת אלישע ומכינת יונתן.

מכינות ייעודיות

מכינות אלו מיועדות ומותאמות לקבוצות אוכלוסייה מסוימות. יש, למשל, מכינות ייעודיות לעולים חדשים, שמסייעות לעולים בתהליך הקליטה בארץ ומלוות אותם בתהליך הגיוס שלהם; יש מכינות יום לצעירים מאוכלוסיות מוחלשות, שמאפשרות להם להמשיך לגור בבית ולעבוד, אבל במקביל גם מספקות להם חוויה של קהילה והכנה לצבא; אפשר לציין גם מכינות לצעירים עם מוגבלויות פיזיות או קוגניטיביות שרוצים לשרת שירות משמעותי בצבא.

דוגמאות למכינות ייעודיות: מכינת הראל, מכינת ביחד, מכינת ארז הגליל וקבוצת מכינות היום.



הראש מבולגן לפני הגיוס? באנו לסדר לכם אותו
מתי מקבלים צו ראשון? | דחיית גיוסטירונות 02 | תפקידים בצבא לבנות

 


איך מתקבלים למכינה קדם צבאית?

תהליך הקבלה למכינה קדם צבאית מורכב מכמה שלבים:

1. הרשמה באתר - בשלב הראשון תתבקשו למלא טופס הרשמה דרך אתר מועצת המכינות הקדם צבאיות. בטופס תצטרכו למלא פרטים אישיים בסיסיים (שם, כתובת וכו') ולציין באילו מכינות אתם מתעניינים (אפשר לציין שש מכינות מקסימום).

2. שאלון אישי - לאחר ההרשמה, המכינות שציינתם בטופס ישלחו לכם שאלון אישי. השאלונים אומנם משתנים ממכינה למכינה, אבל המהות שלהם נשארת די דומה - תתבקשו לספר על עצמכם - לפעמים בכתב, לפעמים בסרטון; לשתף, למשל, איך היחסים שלכם עם המשפחה ומה אתם אוהבים לעשות בזמנכם הפנוי; וכמובן להסביר למה אתם רוצים להתקבל למכינה. בחלק מהמקרים יכולים לבקש מכם לצרף גם מכתב המלצה מגורם חינוכי או תעסוקתי.

3. כנס מיון והערכה - המכינות שימצאו התאמה למסגרת שלהן בשאלון האישי שלכם יזמינו אתכם לביקור במכינה (הביקור נערך בדרך כלל בין אוקטובר לדצמבר, ולרוב כולל גם לינה). הגורמים במכינה יבקשו להכיר אתכם קצת יותר טוב ולבחון אם אתם מתאימים למקום, והם יעשו זאת באמצעות העברת מערכים ופעילויות שונים, כמו הסברים על המכינה, סיורים ותרגילי דינמיקה קבוצתית. עבורכם זו כמובן הזדמנות לקבל טעימה מהחיים במכינה ולחשוב אם אתם רואים את עצמכם משתלבים שם. טיפ קטן - לא פעם, כשמדובר על מקומות פנויים במכינות, הביקוש גובר על ההיצע, אז גם אם המקום הראשון שבו אתם מבקרים נראה לכם מושלם, שווה בכל זאת לבקר בעוד מכינה אחת לפחות כדי שיהיו לכם כמה אופציות.

4. ריאיון אישי - אם תעברו בהצלחה את כנס המיון והערכה, תזומנו לריאיון אישי. הריאיון עשוי להיערך בזום או באופן פרונטלי במכינה עצמה, ובמהלכו המראיין או המראיינת יבקשו לבחון אתם מביאים איתכם ואם זה מתאים למה שהם מחפשים במכינה. אלו כמה מהתכונות שהמראיינים לרוב מתרשמים מהן ושכדאי לשלב באלגנטיות בריאיון: ראש גדול, מוטיבציה גבוהה, חברותיות, פתיחות וסבלנות לדעות אחרות, עצמאות, ערכיות וכד'. 

אנחנו יכולים לעזור לכם להשאיר רושם מעולה

 

5. דירוג באתר מועצת המכינות - בשלב זה (האחרון בתהליך!) תתבקשו לדרג באתר מועצת המכינות את המכינות שבהן ביקרתם, והן, מצידן, ידרגו אתכם (אין טעם לדרג מכינות שלא ביקרתם בהן כי הן לא ידרגו אתכם). הדירוג יהיה פתוח בערך לשלושה שבועות. לאחר מכן, במועצת המכינות יצליבו את העדפות המועמדים עם העדפות המכינות, וכך יגיעו לשיבוצים הסופיים. שימו לב - במכינות שבהן יש עודף ביקוש עשויים לקבל מועמדים על פי שיקולי איזון וגיוון (כמו מגדר ואזור מגורים) או להשתמש בשיטה של הגרלה.

 

תאריכים חשובים:

השנה דירוג המכינות יהיה פתוח בין התאריכים 16.1.25 עד 6.2.25. 

את התשובות תקבלו עד 23.2.25.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.