מה זה ימ"מ?

ימ"מ (ראשי תיבות - יחידה משטרתית מיוחדת) היא יחידת העילית של משטרת ישראל ומשמר הגבול. הימ"מ מובילה משימות מיוחדות של המשטרה בכל מה שנוגע לפשיעה חמורה, והיא מוכרת רשמית כיחידה הלאומית ללוחמה בטרור ולחילוץ בני ערובה. ביחידה מתמחים, בין היתר, במשימות פריצה, חבלה, צליפה וצניחה, תוך שימוש בטכנולוגיה ובאמצעי הלחימה המתקדמים ביותר (את חלקם אפילו מפתחים בתוך היחידה!).

מאז הקמתה ב-1974 ימ"מ השתתפה באינספור פעולות מבצעיות שכללו מעצרי מבוקשים, סיכול פיגועים וחיסול מחבלים, חלקן הגדול בשיתוף פעולה עם צה"ל והשב"כ. רק לאחרונה התוודאנו ליכולות המרשימות של ימ"מ דרך מבצע יד זהב ומבצע ארנון, שבמסגרתו חילצו לוחמי ימ"מ וצה"ל ישראלים שנחטפו לרצועת עזה במלחמת חרבות ברזל. על רבים מהישגיה היחידה קיבלה עיטורי הצטיינות כגון צל"ש הרמטכ"ל וצל"ש מפכ"ל משטרת ישראל.

לוחמי הימ"מ הם יוצאי יחידות קרביות, בעלי יכולות גבוהות ברמה הפיזית, המנטלית והבין-אישית.


ימ"מ - תנאי קבלה


*עולים חדשים צריכים להיות בארץ לפחות שבע שנים כדי להתמיין ליחידה.


תהליך המיון לימ"מ

כדי להיות לוחם ימ"מ צריך לעמוד בסטנדרטים הגבוהים של היחידה ולעבור בהצלחה תהליך מיון יסודי במיוחד. אלו שלבי המיונים:

1. שליחת קורות חיים - כמו בכל משרה, גם כאן תידרשו להגיש מועמדות ולשלוח קורות חיים. רק המועמדים בעלי הניסיון והנתונים המתאימים יזומנו לשלב הבא.

2. מילוי שאלון התאמה תעסוקתית - שאלון שממלאים דרך אתר המשטרה, ובו תצטרכו למלא פרטים שנוגעים למשפחה, לשירות הצבאי, להשכלה ולמקומות העבודה הקודמים שלכם. בנוסף, תישאלו בשאלון על הפעילות שלכם ברשתות החברתיות ועל ההתנהלות שלכם בנושא של סמים ואלכוהול.

3. מבחני התאמה בלשכת הגיוס - בלשכת הגיוס תיבחנו בשני סוגים של מבחנים:

      • מבחני דפ"ר - מבחנים פסיכוטכניים לבדיקת יכולות חשיבה מילולית, חשיבה כמותית וחשיבה צורנית. אפשר למצוא עוד מידע על מבחני הדפ"ר כאן.
      • מבחן עברית - מבחן לבדיקת השליטה בשפה העברית, בדגש על הבנת הנקרא, איתור שגיאות כתיב, אוצר מילים והיכרות עם ניבים וביטויים.

 

כמה דברים שכדאי לדעת על המבחנים:

• המבחנים מוגבלים בזמן, אבל תהיה במהלכם אפשרות לצאת להפסקות התרעננות קצרות.

• המבחנים נערכים במחשב ומורכבים משאלות אמריקאיות בלבד.

• אסור להשתמש במחשבון במבחני הדפ"ר.

• אם לא תענו על שאלה, זה לא יוסיף ולא יגרע לכם ניקוד.

• הציון יורד רק אם יש כמה שגיאות (כמה בדיוק? זה תלוי במספר אפשרויות התשובה - אם למשל יש ארבע אפשרויות לכל תשובה, אז הציון ירד על כל כל שלוש שגיאות).

 

וכאן מתכוננים למבחנים ⇓


4. ריאיון אישי
- ריאיון מול ועדת ימ"מ, לבדיקת התאמתכם האישית והתעסוקתית לתפקיד.

5. גיבוש - גיבוש אינטנסיבי של כמה ימים. במהלך הגיבוש תקבלו הרבה משימות פיזיות - למשל מסע אלונקות, ריצות, קרב מגע ועוד - לצד משימות שבוחנות יחסים בין-אישיים, עבודת צוות ועוד.

6. בדיקות רפואיות - סדרה של בדיקות רפואיות שכל המתמיינים לימ"מ מתבקשים לעשות. את התוצאות תצטרכו להביא איתכם למיונים בלשכת הגיוס.

7. תחקיר ביטחוני - כדי להתגייס לימ"מ תצטרכו לעבור תחקיר ביטחוני מקיף ולקבל את ההכשר הביטחוני המתאים.

8. קורס הכשרה - קורס של שבעה חודשים לקראת התפקיד. בסיום הקורס תהיו רשמית לוחמי ימ"מ (סוף סוף!).


תחומי הפעילות של הימ"מ

לימ"מ יש שלושה תחומי אחריות עיקריים: לוחמה בטרור, השתלטות (חילוץ בני ערובה) ומשימות משטרתיות מיוחדות. הלוחמים ביחידה מתמקצעים בתחומים שונים (חלקם מתמקצעים ביותר מתחום אחד), כדי לתת מענה מקיף לכל תרחיש ביטחוני או פלילי שדורש את טיפולם. אלו רק כמה מהתפקידים שיש בימ"מ:

  • לוחמי חוד - הלוחמים שמובילים את הכוח. חלק מלוחמי החוד הם כלבנים, וחלקם מתמחים בפריצה של שערים, סורגים ומחסומים אחרים.
  • לוחמי טג"ח (טיפוס, גלישה וחילוץ) - לוחמים אלו מגיעים לזירות ומחלצים בני ערובה באמצעות טיפוס, גלישת חבלים, השתלשלות ממסוקים ועוד. מכונים גם "קופים".
  • חבלנים - לוחמים שמתמחים בנטרול חבלה וסילוק פצצות (חבלה הגנתית) וכן בפריצה של מחסומים למיניהם באמצעות חומר נפץ (חבלה התקפית).
  • צלפים - צלפי הימ"מ מיומנים בצליפת לוט"ר, בסיכולים ממוקדים, במארבים ותצפיות ועוד. הם נחשבים לצלפים המקצועיים מהטובים בעולם.
  • פרמדיקים - הימ"מ מכשיר את חלק מלוחמיו להיות פרמדיקים כדי שיוכלו, במקרה הצורך, לתת טיפול מציל חיים בזירת האירוע.

תנאי השירות בימ"מ

הלוחמים בימ"מ מתגייסים לשירות קבע ארוך, וחלקם אף ממשיכים עד הפנסיה (גיל 45 בימ"מ). 

השירות בימ"מ דורש מהלוחמים לסגור שבתות אחת לכמה זמן (לרוב אחת לשמונה שבתות) לטובת כוננות ביחידה. כמו כן, נוסף על המשימות המבצעיות שלהם בארץ, הלוחמים עשויים להישלח גם למשימות אבטחה מיוחדות בחו"ל.

המשכורת של לוחם ימ"מ זהה למשכורת של משרתי קבע ביחידות המיוחדות בצה"ל, והיא עולה ככל שמתקדמים בתפקיד ובדרגות. יש אפשרות ללמוד לתואר ראשון במהלך השירות בימ"מ, במימון חלקי של המשטרה (כמובן, רק אם עומדים בכל הדרישות של המשטרה). לוחמים שישלימו את התואר במהלך השירות גם יקבלו תוספת משמעותית לשכר.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.