חטיבת הנח"ל - מהגרעינים ועד לגדודים

הדרך של חטיבת הנח"ל התחילה עם קום המדינה. גרעיני הנח"ל (נוער חלוצי לוחם) פעלו להקמת קיבוצים ונקודות התיישבות. עם השנים, החלו להצטרף יותר ויותר לוחמים, עד שעיקר העשייה של הנח"ל היה לחימה ולא התיישבות. המעבר הרשמי לחטיבה לוחמת היה במלחמת לבנון הראשונה (1982), כאשר עלה הצורך בגדודים לוחמים.

לנחלאווים כומתה בצבע ירוק בהיר ונעלי חי"ר אדומות. תג היחידה שלהם מורכב בצידו הימני מחרב, שמסמלת הגנה, וממגל וחיטה, שמסמלים עבודת אדמה וחלוציות. שני האלמנטים האלה למעשה מקשרים בין לוחמי הנח"ל של היום לבין המורשת של הנוער החלוצי בעבר. בצידו השמאלי של התג יש ארבעה חיצים שמסמלים את ארבעת הגדודים של הנח"ל.

כיום, לוחמי הנח"ל עובדים עם אמצעי לחימה שונים, ומוכשרים להסתערות ולכיבוש שטחי אויב מבוצרים. גדוד 931 היה הכוח הראשון שנכנס לרצועת עזה במבצע צוק איתן, שם נלחמו בקרבות קשים. במלחמת חרבות ברזל חטיבת הנח"ל לחמה כבר מהבוקר של שבעה באוקטובר. לוחמי גדוד 931 הצטרפו ללוחמי מגלן בלחימה בכפר עזה, ולוחמי הגדס"ר לחמו עם כיתת הכוננות של כרם שלום. בהמשך הגדודים נכנסו גם לרצועת עזה ולקחו חלק משמעותי בקרבות ברצועה.


גדודים בנח"ל - היתרון האנושי

גדוד 931 (שחם) - גדוד שהוקם ב-1976 במטרה לדאוג לביטחון השוטף בפיקוד צפון. כשהוקמה חטיבת הנח"ל ב-1982 הוא הפך לגדוד סדיר של החטיבה. ממלחמת לבנון והלאה, הגדוד השתתף בכל המלחמות והמבצעים. במהלך האינתיפאדה הראשונה, גדוד 931 פעל במשך חודשים ארוכים באיו"ש וברצועת עזה. הסיסמה "היתרון האנושי", שהפכה לסיסמת חטיבת הנח"ל כולה, הגיעה מהגדוד הזה, שאימץ אותה במהלך שנות התשעים. הגדוד ולוחמיו קיבלו צל"שים על לחימתם בקרבות, כגדוד שלם וגם כיחידים.

גדוד 931 מורכב מחמש פלוגות: רובאית, פלוגת חוד, מסייעת, מפקדה ומבצעית.

גדוד 932 (גרניט) - הגדוד הוקם ב-1976 והיה אחראי על הביטחון השוטף באזור המרכז ובבקעת הירדן. גם הוא הצטרף לחטיבת הנח"ל עם הקמתה ב-1982. עד שנת 2000 התעסוקה המבצעית של הגדוד הייתה במוצבים בדרום לבנון, שם הגנו על גבולות המדינה וחיסלו מחבלים שניסו לחדור לשטח ישראל. גדוד 932 לקח חלק במבצעים מיוחדים במהלך "חומת מגן" בערים הגדולות בגדה ואפילו קיבל את צל"ש הרמטכ"ל על אחד המבצעים בג'נין. 

גדוד 932 מורכב מחמש פלוגות: פלוגת מסלול, פלוגת חוד, מסייעת, מפקדה ומבצעית.

גדוד 50 (בזלת)  - הגדוד הוקם ב-1987 ובעצם הורכב משני גדודים שאיחדו ביניהם: גדוד 950, שהיה של לוחמי נח"ל ותיקים, וגדוד 50 של הצנחנים. אף על פי שהיום כבר אין גרעיני נח"ל שעוסקים בהתיישבות בארץ, עדיין יש גרעיני נח"ל שעוסקים בעשייה חברתית ופועלים כקבוצה מגובשת לפני הגיוס. חברי הגרעין מתגייסים יחד והלוחמים שבהם מתגייסים לנח"ל לגדוד 50, שהוא היחיד שקולט בני גרעין כקבוצה מאוחדת. הם עוברים את כל התהליך ביחד: יום הגיוס, ההכשרה ושירות בפלוגה המבצעית של הגדוד במשך משנה.

גדוד 50 מורכב מחמש פלוגות: רובאית, פלוגת חוד, מסייעת, מפקדה ומבצעית.

גדוד 934 (גדוד הסיור) - גדוד שהוקם ב-2001 וגם הוא תוצאה של איחוד כמה יחידות: הפלחה"ן (פלוגת ההנדסה), הפלס"ר (פלוגת הסיור) והפלנ"ט (פלוגה נגד טנקים). הפלחה"ן מתמחה במיקוש, בחבלה, במלכוד ובפיצוץ מטענים; הפלס"ר מתמחה בניווט, בסיור ובמודיעין; והפלנ"ט מתמחה בהפעלת אמצעי לחימה נגד כלים משוריינים וטנקים. כדי להתקבל לגדוד 934 צריך לעבור בהצלחה את שבוע הטירונות השני של הנח"ל, שהוא בעצם שבוע גיבוש שבו נבחנות היכולות הפיזיות והמנטליות של הטירונים. אומנם לא מדובר במיונים לפני הגיוס, כמו לסיירות המיוחדות, אבל זהו הגיבוש הארוך ביותר בצבא, שאורך שבוע שלם. 

גדוד 934 מורכב מחמש פלוגות: פלחה"ן, פלס"ר, פלנ"ט, פלס"ם (פלוגת סיוע מנהלתית) ובית הספר להכשרות של הגדס"ר.


תהליך הקבלה והמיון לנח"ל - מי שלא יבוא, חבל

תנאי קבלה

פרופיל צבאי: 82 ומעלה

BMI: 17-32 

טירונות והכשרה

מי שמתגייס לנח"ל עובר טירונות 05, שנמשכת ארבעה חודשים. הטירונות מתקיימת בבסיס ההכשרות של הנח"ל ליד ערד, בבא"ח נח"ל טוב. בשבוע השני תוכלו לצאת לגיבוש כדי לנסות להתקבל לגדס"ר של הנח"ל. בטירונות עובדים על כישורים בסיסיים כמו משמעת, מטווחים וכושר. בסוף הטירונות תשובצו לגדודים בנח"ל.

השלב הבא הוא אימון מתקדם, שבו עושים השלמה לרובאי 07, במשך שלושה חודשים. שלב זה יהיה בבסיס נח"ל קריות (גם הוא נמצא בבסיס ההכשרות של הנח"ל). בשלב זה עובדים על מיומנויות לחימה מתקדמות יותר: לחימה כחוליה בודדת וכפלוגה, לוחמה בשטח בנוי, ניווטים ועוד. בסוף האימון המתקדם נערך שבוע לחימה, שבו תתרגלו את כל המיומנויות שלמדתם. בסוף שבוע הלחימה תצאו למסע כומתה מהבסיס ועד פסגת המצדה.

לאחר מכן, המשך ההכשרה תלוי בשיבוץ שלכם:

גדודי סדיר - לאחר קבלת הכומתה, גדודי הסדיר יעברו ארבעה חודשים כלוחמים בפלוגת המסלול בגדודים שאליהם שובצו. בתום תקופה זו ישובצו הלוחמים לפלוגות הגדוד (מבצעית, מסייעת וכו') ויצטרפו אל הלוחמים הוותיקים.

גדס"ר - לוחמי הגדס"ר ימשיכו לעוד שמונה חודשים בבית הספר המיוחד להכשרות של הגדס"ר בבית ליד. הלוחמים יתמקצעו בחבלה, בהנדסה, בסיור ובהפעלת טילים כבדים. ההכשרה מסתיימת בשבוע אימונים מסכם.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.