מקצועות פרא-רפואיים הם מקצועות או שירותים טיפוליים שלא ניתנים על ידי רופאים, אך כן מושתתים על בסיס תיאורטי-מדעי. לקטגוריית הפרא-רפואה אפשר להכניס מקצועות טיפוליים כמו פיזיותרפיה, רוקחות וסיעוד. מטפלים ואנשי מקצוע פרא-רפואיים צריכים להשלים לימודים מקצועיים נרחבים ולקבל תעודת הסמכה. כדי להתקבל ללימודים יש לעבור בהצלחה מיונים המשתנים ממוסד למוסד וממקצוע למקצוע, ויכולים לכלול ריאיון אישי, מילוי שאלון ביוגרפי ומבחנים פסיכוטכניים.
לימודי סיעוד מקנים תואר ראשון בסיעוד וכן תעודת אח מוסמך או אחות מוסמכת. הלימודים מתקיימים במגוון רחב של אוניברסיטאות, מכללות ובתי חולים. כך תוכלו להתכונן איתנו לקראת מבחני המיון שמצפים לכם:
אנשים שעוסקים בסיעוד נדרשים להפגין יכולות אישיות ובין-אישיות ברמה גבוהה. כמועמדים, ראיון הקבלה הוא ההזדמנות הכי טובה שלכם להראות שיש לכם האיכויות האלה. מכיוון שהסיטואציה של ריאיון היא מלחיצה למדי, להכנה יכולה להיות חשיבות מכרעת.
ההכנה שלנו לקראת ראיון הקבלה כוללת סימולציה של שעה וחצי עם מדריך או מדריכה מצוות המכון. בהכנה תעברו ריאיון מלא, שבמהלכו תתבקשו להתמודד עם שאלות אופייניות לראיונות קבלה ללימודי סיעוד. בתום הריאיון המדריך או המדריכה ייתנו לכם משוב מפורט, שיעזור לכם להבין איזה רושם אתם עשויים ליצור אצל המראיין או המראיינת, ומה אתם יכולים לעשות כדי להציג את עצמכם בתור המועמדים המתאימים ביותר ללימודים.
בתוכניות רבות ללימודי סיעוד המועמדים מתבקשים לעבור גם מבחני התאמה. בחלק מהתוכניות תתבקשו לעבור מבחנים פסיכוטכניים, בתוכניות אחרות מבחני אישיות, ויש גם תוכניות שבהן תתבקשו להיבחן בשניהם.
היות שגם הרכב הנושאים במבחנים הפסיכוטכניים משתנה מעט מתוכנית לתוכנית, יצרנו עבורכם את ההכנה הרחבה ביותר, שתוכל להכין אתכם למבחני ההתאמה בכמה שיותר מוסדות. בערכת האונליין שלנו תמצאו תרגול בנושאים כמותיים וצורניים, לצד התנסות במבחנים באנגלית, במבחני זריזות ודיוק ובשאלון אישיות. הכול כמובן בהגבלת זמן, כדי שההכנה שלכם תהיה הכי קרובה לדבר האמיתי.
אלו מוסדות הלימוד ובתי החולים שיש בהם תוכנית ללימודי סיעוד / לימודי אחיות ואחים:
תואר ראשון בלימודי סיעוד - תנאי קבלה*:
הסבה לסיעוד - תנאי קבלה*:
מה זה בעצם הסבה לסיעוד?
מסלול הסבה לסיעוד הוא תוכנית של הסבת אקדמאים המיועדת לבוגרי תואר ראשון שרוצים לעסוק בסיעוד. זהו מסלול של שנתיים וחצי (יש גם תוכניות של לימודי בוקר וגם תוכניות של לימודי ערב), שבסופו מקבלים תעודה של אח או אחות מוסמכים.
* מומלץ להתעדכן בתנאי הקבלה של מוסד הלימודים המבוקש.
כך אפשר להתקבל ללימודי סיעוד ללא פסיכומטרי:
פיזיותרפיה היא מקצוע שמטרתו לשקם חולים ונכים בכל הגילים ולעזור להם לחזור לתפקוד. לימודי פיזיותרפיה נלמדים במגוון רחב של מוסדות, כגון אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת אריאל, הקריה האקדמית אונו, מבח"ר והקריה האקדמית צפת. ההכנה שלנו לריאיון האישי מתאימה לכל המוסדות, ותעזור לכם לשקף למראיינים למה אתם מתאימים ללימודים ולמקצוע.
תחום קלינאות התקשורת עוסק בטיפול באנשים בעלי לקויות תקשורת. מסלולי הלימוד בתחום זה מתקיימים באוניברסיטת תל אביב, באוניברסיטת אריאל, באוניברסיטת חיפה, במכללת הדסה ועוד. עם ההכנה שלנו לריאיון האישי, שמתאימה לכל המוסדות שמציעים לימודי קלינאות תקשורת, תדעו איך להתמודד עם כל השאלות הקשות שעשויות לעלות בריאיון.
לימודי ריפוי בעיסוק מתקיימים באוניברסיטת תל אביב, באוניברסיטה העברית (בשיתוף עם הדסה), באוניברסיטת חיפה ובמכללות מבח"ר (בשיתוף אוניברסיטת חיפה) ובקריה האקדמית אונו. בעזרת ההכנות שלנו תוכלו להגיע מוכנים לשאלון האישי-ביוגרפי שתתבקשו למלא במיונים לאוניברסיטה העברית, לתל-אביב ולחיפה, ולראיונות האישיים או לוועדות הקבלה בכל המוסדות.
תחום הרוקחות הוא תחום העוסק במחקר ובפיתוח של תרופות. מסלולי לימוד לתואר ראשון ברוקחות והסבה לרוקחות אפשר למצוא באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע. אנחנו מציעים לכם הכנה ממוקדת לראיון הקבלה באוניברסיטת בן-גוריון ובאוניברסיטה העברית.
האפשרויות בתחום רפואת החירום רבות ומגוונות: החל בלימודי תעודה במד"א (קורס פרמדיקים) וכלה בלימודים אקדמיים מלאים. את המקצוע ניתן ללמוד כתואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון ובמכללה האקדמית צפת, וכלימודי תעודה באוניברסיטת אריאל. אנחנו במכון נועם מציעים הכנה לראיונות הקבלה של כל אחד מהמוסדות. בנוסף, אנחנו מציעים הכנה למבחנים הפסיכוטכניים של פילת שנדרשים באוניברסיטת בן-גוריון ובמכללה האקדמית צפת, הכנה למבחנים הפסיכוטכניים של אדם מילא שנדרשים לקבלה לאוניברסיטת אריאל וכן הכנה ייעודית למבחן הפסיכוטכני של קורס הפרמדיקים של מד"א.