תנאי קבלה לרפואה - בן-גוריון

  • סכם 735 ומעלה - הסכם הוא שקלול של ציון הפסיכומטרי וציוני הבגרויות. כל אוניברסיטה מחשבת את הסכם אחרת, ולכן כדאי שתבדקו מה הסכם שלכם באוניברסיטת בן-גוריון. אל תתאמצו, יש כאן קישור.
  • ציון 680 ומעלה בפסיכומטרי - האוניברסיטה דורשת ציון מינימלי

    בפסיכומטרי

    נרשמים לשנה"ל תשפ"ה (אוק' 2024) - שימו ♥
    מועד המבחן הפסיכומטרי האחרון שיילקח בחשבון עבור הקבלה ללימודים בבן גוריון הוא מועד אביב- אפריל 2024. בשונה משנה שעברה. 

     

    , ללא קשר לסכם. כלומר, אם יש לכם סכם הגבוה מ-735 בזכות ממוצע בגרויות גבוה, אך ציון פסיכומטרי נמוך מ-680, תקבלו דחייה באופן אוטומטי.
  • רמת מתקדמים ב' באנגלית - או במילים אחרות, ציון 120 ומעלה בציון פרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרי או במבחן אמיר"ם.

 

 ←לתנאי הקבלה לרפואה בכל המוסדות והמסלולים 


תהליך הקבלה 

עומדים בתנאי הסף? מזל טוב! זה הזמן להתחיל את תהליך הקבלה.

תהליך הקבלה כולל שלושה שלבים, ועובד בשיטת "המסננת" - בכל שלב סיכויי הקבלה שלכם "מתאפסים", ורק המועמדים עם התוצאות הטובות ביותר עוברים לשלב הבא. כך למשל, במעבר משלב המבחנים הממוחשבים (שלב שני) לשלב הראיונות (שלב שלישי) לא תהיה משמעות לנתונים הקוגניטיביים שלכם, שנקבעים בשלב הראשון, אלא רק לתוצאות שלכם במבחנים הממוחשבים. 

שלב ראשון: שאלון קורות חיים ושתי המלצות

שאלון קורות החיים - במבט ראשון השאלון הזה עשוי להיראות קל ולא מזיק, אבל האמת שהיא שמדובר באחד השלבים המאתגרים שתהליך הקבלה לרפואה עומד לזמן לכם. השאלות המוצגות בשאלון עומדות לחשוף בפני הבוחנים לא מעט על מי שאתם, על מבנה האישיות שלכם ועל האופן שבו אתם רואים את העולם ומתייחסים אליו. לפי האופן שבו תענו על השאלות יוכלו הבוחנים ללמוד על כושר הביטוי שלכם, תפיסת העולם שלכם והיכולת שלכם להבחין בין עיקר לטפל.

עוד אלמנט משמעותי שכדאי מאוד לקחת בחשבון כשממלאים את השאלון הוא שהוא עשוי לפגוש אתכם שוב בשלב הראיונות - המראיינים עשויים לבסס את השאלות בריאיון על התשובות שתענו בשאלון, אז כדאי לחשוב טוב על מה תרצו להמשיך לשוחח ולהבליט ומה תעדיפו לשמור לעצמכם. 

שאלות שהופיעו בשנים קודמות בשאלון קורות החיים:

1. תאר/י את הרקע המשפחתי שלך, השכלתך, שירותך הצבאי וכל נתון אחר שיש לו חשיבות לדעתך. (1,400 תווים)

2. תאר/י בקיצור מאורע בחייך אשר הטביע עליך/עלייך חותם עמוק. הסבר/הסבירי מדוע. (1,000 תווים)

3. תאר/י בקיצור דילמה מוסרית שהייתה לך, ואת הדרך שבה התמודדת איתה. (1,000 תווים)

4. מה לדעתך ההישג החשוב ביותר בחייך עד כה ומדוע? (1,000 תווים)

כפי שאתם רואים, בכל אחת מהשאלות יש הגבלת תווים. הדבר הזה מחייב אתכם לתכנן את התשובות שלכם - להבחין בין עיקר לטפל, לבטא בצורה תמציתית את הפרטים והרעיונות שבחרתם להתמקד בהם וכדומה. ברמה הטכנית כדאי שתיעזרו בתוכנה שמאפשרת ספירת תווים, כגון Word, ואולי הכי חשוב - שתתייעצו עם אנשים שאתם סומכים עליהם ותוודאו שהתשובות שנתתם מציגות אתכם בצורה טובה. 

 המלצות - באזור האישי שלכם תמצאו גם קישור לטופסי המלצה מקוונים. עליכם לבקש משני אנשים למלא אותם. מומלץ שתבחרו שני ממליצים ממסגרות שונות בחייכם, כמובן כאלו שיוכלו לומר עליכם כמה מילים טובות - למשל מורה שהתחברתם אליו בבית הספר, מפקדת בצבא, מרכז השבט בצופים, המאמנת שלכם. עדיף לא לבקש המלצה מקרובי משפחה. 

טריוויאלי, אבל חשוב - סמנו את לימודי הרפואה בעדיפות ראשונה בטופס ההרשמה לאוניברסיטה. בלי זה, גם שאלון קורות חיים מצוין והמלצות מעולות לא יעזרו לכם לעבור לשלב הבא.

מגיעים מוכנים למילוי שאלון קורות החיים


שלב שני: מבחנים ממוחשבים

המבחנים הממוחשבים נמשכים כשלוש שעות, והם כוללים ארבעה חלקים:

  • מבחן פירמידת התכונות - במבחן זה יוצג לפניכם מחסן של 40 תכונות אישיות, ותתבקשו לשבץ אותן בפירמידה שמחולקת לתשע קטגוריות - החל מהקטגוריה של "התכונות שהכי פחות מאפיינות אותי" ועד לקטגוריה "התכונות שהכי מאפיינות אותי".
  • מבחן קוגניטיבי - מבחן שנועד לבחון את מיומנויות וכישורים אנליטיים. למבחן יש כמה גרסאות (משתנה ממועד למועד), כל אחת מתמקדת בשאלות מסוג אחר: סדרות חשבוניות, סדרות של אותיות, הסקה מדיאגרמה, תרשים שינוי קוד ועוד. 
  • מבחן אישיות ממוחשב - במסגרת מבחן זה יופיעו לפניכם יותר מ-200 היגדים שעוסקים בתכונות, בעמדות ובהרגלים שונים, לדוגמה: "לעיתים קרובות מכעיסות אותי התגובות של אנשים כלפיי". עליכם יהיה לסמן אם כל היגד נכון או לא נכון לגביכם.
  • שאלות אישיות-ביוגרפיות - מבחן זה מורכב משלוש שאלות פתוחות, שעוסקות בחוויות ובאירועים שעברתם ובאופן שבו הם השפיעו עליכם - זה יכול להיות למשל קונפליקט שהתמודדתם איתם, כישלון שחוויתם בתחום מסוים, חרטה שיש לכם וכן הלאה.

 

לאחר בדיקת המבחנים הממוחשבים המועמדים מחולקים לרביעים בהתאם לביצועיהם במבחנים. המועמדים ברביע הראשון וחלק מן המועמדים ברביע השני יזומנו לריאיון הראשון בשלב הבא.

 ← אפשר לקרוא עוד על המבחנים הממוחשבים כאן


שלב שלישי: ראיונות קבלה

הפרטים היבשים - שלב זה כולל שני ראיונות קבלה, שכל אחד מהם נערך על ידי שני מראיינים; חלק מהמראיינים הם חברי הפקולטה ואחרים הם חברי קהילה בולטים - כלומר המראיינים שלכם לא בהכרח יהיו רופאים בעצמם. הראיונות נמשכים כשעה, ולרוב נערכים בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בן-גוריון. חשוב לציין שזימון לריאיון השני מותנה בדירוג שתקבלו בריאיון הראשון. 

מהלך הראיונות - הראיונות הם אפשרות בשביל המראיינים להכיר אתכם קצת, ובשבילכם הם הזדמנות להסביר להם למה אתם מתאימים ללימודי רפואה. שאלון קורות החיים וההמלצות שהגשתם בשלב הראשון יעמדו לרשות המראיינים, וככל הנראה ינחו אותם בשאלות שיפנו אליכם. חלק מהשאלות יכולות להיות שאלות אישיות. אין סט מובנה של שאלות לריאיון, ושאלה שנשאלה בריאיון של מועמד אחד לא בהכרח תעלה בריאיון של מועמדת אחרת.

התוצאות - בתום הריאיון הראשון כל אחד מהמראיינים ידרג אתכם, והציון שתקבלו יורכב מסכום שני הדירוגים. המועמדים עם התוצאה הגבוהה ביותר בריאיון הראשון יזומנו לריאיון שני. התוצאות בריאיון השני מחושבות באותה הדרך, והמועמדים עם התוצאות הגבוהות ביותר בשני הראיונות יתקבלו לביה"ס לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון.

שאלות שעשויות לעלות בראיונות:

  • מגיעה אלייך מטופלת בדואית ומבקשת שתשקרי לבעלה לגבי השבוע שבו הרתה, כיוון שהיא חוששת שהוא יפגע בה (הוא חושד שהיא בגדה בו). יש חשש ממשי שהוא ירצח אותה, האם תשקרי?
  • נרשמת לעוד אוניברסיטאות?
  • תאר את החברים הקרובים אליך - מה התפקיד של כל אחד מהם בחברות? מה התפקיד שלך בחברות?
  • האם אתה חושב שהמדינה צריכה לממן למשפחות מרובות ילדים טיפולי פוריות?
  • איך תשלב רפואה עם משפחה?
  • מה את עושה כשאת נוסעת באוטובוס? לאילו פרטים את שמה לב? האם את מקשיבה לשיחות של אנשים שיושבים לידך?
  • האם אתה מעדיף מוזיקת רוק או מוזיקה קלאסית? למה?

 טיפים לראיונות: 

    • לענות על השאלות בפתיחות ובכנות - בעלון המידע למועמדים, האוניברסיטה מדגישה שהיא נותנת משקל רב לאותנטיות, לפתיחות ולכנות. אל תנסו להיות מישהו או משהו שאתם לא. 
    • להתכונן לשאלות חטטניות ואישיות - בשנים האחרונות מועמדים רבים מדווחים שנשאלו שאלות מאוד אישיות במהלך הריאיון האישי באוניברסיטת בן-גוריון. תכינו את עצמכם לכך שזה יכול לקרות, ונסו לענות על השאלות בפתיחות, אבל כמובן, שמרו על הגבולות שלכם, ואל תאמרו דברים שעלולים לגרום לכם אי-נוחות.  
    • להיכנס לעומק - תחשבו מה מניע אתכם בחיים, אילו תכונות אופי מייצגות אתכם לטובה ולרעה, למה אתם רוצים להיות רופאים ויותר מזה - למה לדעתכם תהיו רופאים טובים.
    • לעשות סימולציות עם חברים ומשפחה - מומלץ לתרגל את המענה לשאלות שאופייניות לראיונות, במיוחד אלו שדורשות מכם לתאר סיטואציות מורכבות שהייתם בהן. התרגול המשותף יסייע לכם לדייק במתן הפרטים ולחדד אותם. 
    • לנסח לעצמכם למה אתם רוצים ללמוד בבאר שבע - מאחר שהסטודנטים לרפואה של אוניברסיטת בן-גוריון לומדים בבית החולים סורוקה, האוניברסיטה מצפה שלסטודנטים שלה תהיה איזושהי זיקה לחיים בדרום. ייתכן שתתבקשו להביע דעה על נושאים כגון עיירות פיתוח, רפואה בפריפריה, המגזר הבדואי ועוד.
    • לקרוא על דילמות אתיות - הקריאה עשויה לעזור לכם לגבש עמדה בנוגע למגוון סוגיות אתיות בעולם הרפואה, ובהן המתות חסד, הפלות, חוק זכויות החולה, חוק החולה הנוטה למות, רפואה ודת, הנדסה גנטית, ניסויים בבעלי חיים, סל התרופות, רפואה פרטית ועוד.

מה מיוחד בתהליך הקבלה בבן גוריון?

תהליך הקבלה ללימודי רפואה במסלול השש-שנתי באוניברסיטת בן-גוריון שונה מתהליכי הקבלה ללימודי רפואה בשאר האוניברסיטאות, לטוב ולרע.

בצד החיובי, אוניברסיטת בן-גוריון נותנת משקל רב יותר להתאמה האישיותית לתפקיד הרופא/ה ביחס לנתונים הקוגניטיביים היבשים, כך שגם למועמדים עם ציוני בגרויות ופסיכומטרי נמוכים יותר יש סיכוי להתקדם בתהליך המיון. העניין הוא שיש לזה גם חסרונות - מכיוון שמועמדים רבים עומדים בתנאי הסף לזימון למבחנים האישיותיים, אבל מספר המקומות בחוג מוגבל, האוניברסיטה נעזרת בכלי של המבחנים הממוחשבים, שיכול לסנן גם מועמדים שמתאימים מאוד מבחינה אישיותית. ואם אתם מעוניינים בנתונים - מדי שנה כשליש ממספר המועמדים עוברים את המבחנים הממוחשבים. 

נוסף על כך, תהליך המיון באוניברסיטת בן-גוריון עמום יחסית למערכת המיון של האוניברסיטאות האחרות - מו"ר ומרק"ם. בעוד תהליך המיון במערכות מו"ר ומרק"ם שקוף יחסית (מידע על התהליך כולו, הציונים הנדרשים ושאלות לדוגמה מפורסמים מדי שנה באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה), אוניברסיטת בן-גוריון מנדבת מעט מאוד מידע על תהליך המיון שלה, ורוב המועמדים מגיעים למיונים כשהם לא יודעים למה לצפות, או לאיזה ציון הם צריכים לשאוף. מצד אחד, הגישה הזאת מייצרת תנאים שוויוניים שכן לכולם "אין מושג" באותה המידה. מצד שני, העמימות שבתהליך יוצרת המון לחץ בקרב מועמדים, ולעיתים מועמדים מצוינים נופלים בין הכיסאות מאחר שהם לא מצליחים להוציא את המיטב מעצמם בתנאים האלה, בלי הכנה.

הדבר האחרון שכדאי להביא בחשבון הוא שיהיו לכם רק שתי הזדמנויות להשתתף במיונים בבן-גוריון בכל חייכם. אבל בלי לחץ 

בשורה התחתונה, כמו לתהליכי מיון אחרים - גם לתהליך של בן-גוריון יש צדדים טובים ופחות טובים. מה שבטוח הוא שזה תהליך שנותן נקודת פתיחה טובה יותר למועמדים שהנתונים ההתחלתיים שלהם לא מגיעים לסף הדרוש באוניברסיטאות אחרות. 

 


רשמו ביומנים

כל המועדים החשובים של תהליך הקבלה לרפואה בבן-גוריון:

 

  • 28.1.24 - פתיחת הרשמה מקוונת
  • 6.4.25 - סגירת הרשמה מקוונת 
  • 22.4.25- מועד אחרון להגשת שאלון קורות חיים מקוון וגיליונות ציונים מלימודים קודמים
  • 10.6.25- מועד אחרון להגשת טופסי ההמלצה המקוונים.
  • 26-29.5.25 - מבחנים ממוחשבים
  • 1.7.25 עד 21.7.25 - סבב ראשון של ראיונות קבלה
  • 31.7.25 עד 13.8.25 - סבב שני של ראיונות קבלה
  • 7-14.9.25 - קורס קיץ למועמדים שהתקבלו

שאלות נפוצות

כמה פעמים אפשר להגיש מועמדות ללימודי רפואה בבן-גוריון?

כל מועמד ומועמדת יוכלו להשתתף במיונים פעמיים לכל היותר.

איפה נערכים מבחני הקבלה?
  • את שאלון קורות החיים ממלאים מהבית - הוא נמצא באזור האישי שלכם באתר המועמדים של אוניברסיטת בן-גוריון. 
  • המבחנים הממוחשבים מתקיימים באופן מקוון.
  • ראיונות הקבלה נערכים לרוב בפקולטה לרפואה באוניברסיטה, אבל זה עשוי להשתנות.
מה המועד האחרון שבו אוכל לגשת לפסיכומטרי כדי להירשם לשנת הלימודים הקרובה?

אוניברסיטת בן-גוריון הודיעה שמועד חורף (מועד דצמבר 2024) הוא המועד האחרון שאפשר לגשת אליו כדי להירשם לשנת הלימודים הקרובה (תשפ"ו).

האם ניתן להתקבל ללימודים גם על בסיס רקע אקדמי מלא או חלקי?

בהחלט. במקרה כזה, הסכם שלכם ישוקלל לפי ציון הפסיכומטרי שלכם והציונים שלכם באקדמיה (רלוונטי רק למוסדות אקדמיים ישראליים). חשוב להגיד שתינתן עדיפות לבוגרי מקצועות הבריאות, מדעי הטבע, הנדסה ביו-רפואית והנדסת ביוטכנולוגיה. אלו תנאי הסף להרשמה:

  • פסיכומטרי בציון 660 ומעלה וציון ממוצע 95 ומעלה עם 60 נק"ז בלימודי מערכת מלאה במשך 3 סמסטרים רצופים מאותו מוסד.

או

  • פסיכומטרי בציון 660 ומעלה וציון ממוצע 90 ומעלה עם 80 נק"ז בלימודי מערכת מלאה במשך 4 סמסטרים רצופים מאותו מוסד.

או

  • פסיכומטרי בציון 660 ומעלה וציון ממוצע 90 בתואר ראשון מלא. 


מומלץ להיכנס לאתר של אוניברסיטת בן-גוריון ולחשב את הסכם שלכם שם כדי לבדוק אם אתם עומדים בתנאי הסף הנדרשים. אם כן, הצעד הבא שלכם יהיה לשלוח אישור זכאות לתואר וגיליון ציונים עדכני למדור הרישום של האוניברסיטה. נציין שהוועדה שעוסקת בקבלה לתוכנית יכולה להחליט שהיא דוחה מועמדים בהתבסס על ההישגים שלהם בלימודים האקדמיים, גם אם הם עומדים בתנאי הסף.

מעבר לכך, אוניברסיטת בן-גוריון מציעה "מסלולים עוקפים" לבעלי רקע אקדמי חלקי, ובהם קבלה ללימודי רפואה בשנים מתקדמות על בסיס מקום פנוי, וזימון למבחנים הממוחשבים על סמך הצטיינות בלימודים אקדמיים קודמים בארץ בלבד (כל עוד יש לכם את ציון הפסיכומטרי ואת הממוצע הסמסטריאלי הדרושים). תוכלו לקרוא עוד על מסלולים אלו כאן.

מתי מקבלים הודעת קבלה ללימודים?

מועמדים שהתקבלו ללימודים יקבלו על כך הודעה עד סוף חודש אוגוסט (לפני תחילת קורס הקיץ לסטודנטים). 

מדי שנה כ-40-30 מועמדים מתבשרים שהם נכנסו לרשימת ההמתנה. במצב כזה, הם יכולים להתקבל ללימודי רפואה באוניברסיטה רק אם מועמד או מועמדת שהתקבלו יוותרו על מקומם. מכאן שהודעת הקבלה יכולה להישלח גם אחרי תחילת שנת הלימודים, וליתר דיוק - עד שבועיים לאחר תחילת הסמסטר. לעיתים רחוקות גם קורה שמוסיפים בהפתעה תקנים לבית הספר לרפואה (זה למשל מה שקרה ב-2021), ואז למעשה יש יותר מקומות לאנשים מרשימת ההמתנה. 

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.