למה לכם לגשת לפסיכומטרי בתיכון?

נתחיל מהמובן מאליו: כדי להתקבל לעתודה האקדמית אתם חייבים לגשת לפסיכומטרי בתיכון (מייד נרחיב על זה). אבל זאת לא הסיבה היחידה לעשות את זה: כל עוד אתם בתיכון, גלגלי השיניים בראש שלכם משומנים היטב - אתם יודעים לשבת וללמוד, ואתם רגילים להתכונן למבחנים. האם זה הדבר המועדף עליכם לעשות? ככל הנראה לא, אבל תסמכו עלינו שאחרי הצבא/הטיול הגדול - יהיה לכם הרבה יותר קשה להיכנס לזה. 

עכשיו, זה לא שהפסיכומטרי זהה לבגרויות במתמטיקה, באנגלית ובלשון (עברית). אבל כן יש לא מעט קווי דמיון ביניהם, למשל האנסין ושאלות הבנת הנקרא שיש בפרק האנגלית (בדומה לבגרות באנגלית) או מטלת הכתיבה שיש בפרק העברית (כמו בבגרות בעברית). גם במתמטיקה, מה שאתם לומדים עכשיו לגמרי יעזור לכם להתמודד עם החישובים המהירים ונטולי המחשבון שמצפים לכם בפסיכומטרי.

אז מהם בכל זאת ההבדלים בין הפסיכומטרי לבגרויות?

השוני העיקרי בין הבגרויות לפסיכומטרי הוא שבפסיכומטרי יהיו לכם הרבה יותר שאלות (שמונה פרקים ובין 23-20 שאלות בפרק, לא כולל מטלת הכתיבה), והרבה פחות זמן לענות עליהן (גג דקה לשאלה). בניגוד לבגרויות, בפסיכומטרי לא תהיה לכם אפשרות בחירה בין השאלות - צריך לענות על כל השאלות בכל הנושאים, אחרת זה יעלה לכם בנקודות. 

עוד דבר שחשוב לציין הוא שבפסיכומטרי כל השאלות הן שאלות אמריקאיות (למעט מטלת הכתיבה, מן הסתם). מה שאומר שכאן אי אפשר לקבל נקודות על דרך הפתרון - מה שסימנתם זה מה שמשנה. ואגב, ברגע שמסיימים פרק, אין אפשרות לחזור אליו יותר ולשנות תשובות.

בקיצור, כתלמידים בתיכון שהלימודים טריים אצלם בראש - יש לכם את הבסיס להצלחה בפסיכומטרי, אבל זה לא מספיק. על סמך הבסיס הזה צריך לבנות את, מה שנקרא, "החשיבה הפסיכומטרית" - כל אותן טכניקות ומיומנויות שחייבים לפתח כדי להצליח לענות גם נכון וגם מהר על השאלות במבחן.

 

איך עושים את זה?


ומה לגבי עתודה אקדמית?

לעתודה האקדמית יש שלושה תנאי קבלה עיקריים: נתוני איכות מתאימים לקצונה, הצלחה במבחני המיון של צה"ל, וכמובן - עמידה בדרישות הקבלה של מוסדות הלימוד, שנקבעים לפי ציוני הבגרויות והפסיכומטרי. ציון המינימום שהעתודה האקדמית דורשת בפסיכומטרי הוא 590* - אבל בהחלט יכול להיות שתצטרכו להשיג ציון גבוה יותר, תלוי בתוכנית ובמוסד הלימוד שתרצו להתקבל אליהם (נכון להיום, ממוצע הפסיכומטרי של המלש"בים שמתקבלים לעתודה הוא 650).

רוצים לראות את כל האפשרויות שעומדות בפניכם?

קבלו רשימה של כל תוכניות הלימוד שאפשר ללמוד בעתודה האקדמית:

אדריכלות אחים ואחיות (מסלול פסגה) ביולוגיה / מדעי החיים גיאוגרפיה גיאולוגיה
גיאופיזיקה ומדעי האטמוספרה והחלל הנדסה אזרחית וסביבתית / הנדסת בניין הנדסה ביורפואית הנדסה כימית הנדסת אווירונאוטיקה וחלל
הנדסת אלקטרואופטיקה הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הנדסת חומרים הנדסת חומרים פולימריים הנדסת חשמל ואלקטרוניקה (מסלול דיגמא)
הנדסת מחשבים הנדסת מיפוי וגיאואינפורמציה הנדסת מכונות הנדסת מערכות מידע  הנדסת מערכות תקשורת
הנדסת נתונים הנדסת תוכנה הנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה כימיה
כלכלה / חשבונאות לוגיסטיקה מדעי המזון מדעי המחשב מדעי המעבדה הרפואית
משאבי אנוש / שירותי אנוש משפטים מתמטיקה ניהול מערכות מידע סטטיסטיקה
פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק פיזיקה פסיכולוגיה ארגונית (מסלול פא"ר) רובוטיקה ומערכות אוטונומיות רוקחות

רפואה (מסלול צמרת)

רפואת חירום רפואת שיניים (מסלול בינה) --- ---

שימו 

המועד האחרון שאתם יכולים לגשת בו לפסיכומטרי כדי להתקבל לעתודה הוא מועד אפריל של כיתה י"ב. ההמלצה שלנו (ושל מדור העתודה האקדמית) היא לא לחכות למועד האחרון, כדי שאם תצטרכו לשפר ציון - יהיה לכם מתי. תזכרו שהרבה מתוכניות הלימודים בעתודה דורשות ציון פסיכומטרי גבוה, ויש סיכוי שכמו הרבה מועמדים אחרים, תידרש לכם יותר מפעם אחת כדי להגיע לציון הזה. 


*חלק מהאוניברסיטאות מאפשרות קבלה ללא פסיכומטרי לתוכניות מסוימות, כתלות בציוני הבגרות שלכם ובכפוף להגשת בקשה מסודרת, הכוללת מכתב אישי, גיליון ציונים אחרון ומכתב מגורם פדגוגי (למשל מחנך או מנהלת). את הבקשה שולחים למיטב במייל meitav@digital.idf.il.


איך מסתדרים גם עם הבגרויות וגם עם הפסיכומטרי?

שאלה במקום! לשלב לימודים בכיתה י"א או י"ב עם לימודי פסיכומטרי זה באמת לא פשוט (ובואו לא נשכח שלכולנו יש גם חיים מחוץ ללימודים). זאת הסיבה שללכת בשלב כזה למפגשי הכנה של חמש שעות, כמה פעמים בשבוע, עשוי להיות תובעני מדי ולא מספיק אפקטיבי - כי יש גבול למספר השעות שאנחנו יכולים ללמוד בהן באופן יעיל.

מה שאנחנו מציעים זה ערכת הכנה אונליין, שתוכלו לתרגל בה מתי ואיפה שאתם רוצים, וככה בעצם לסנכרן את הלמידה לפסיכומטרי בקלות עם שאר הדברים בלו"ז. בערכה תמצאו את כל ההסברים והתרגול שאתם צריכים כדי להתקדם בחומר, בקצב שלכם, בלי להיות תלויים במורה או בתלמידים אחרים. ומאחר שאנחנו יודעים שהחלק הכמותי הוא בדרך כלל אימת התלמידים, צירפנו לערכה גם שיעורי וידיאו שיעזרו לכם לחזק נושאים בסיסיים במתמטיקה.

לכל ההכנות שלנו לפסיכומטרי

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.