שאלת השאלות - אילו עבודות מתאימות לי?

אז ניסיון תעסוקתי אולי עדיין אין לכם, אבל מה שבטוח יש לכם זו היכרות עם עצמכם. אז בואו נשתמש במה שאתם יודעים על עצמכם ובמה שאתם מבקשים להשיג כדי להבין איזו עבודה יכולה להתאים לכם. קחו רגע ושאלו את עצמכם את השאלות הבאות:

♦ האם התפקיד שלי בצבא / שירות לאומי יכול לעזור לי? ← אם התפקיד שלכם כלל עבודה משרדית, תוכלו לחפש משרה בתחום האדמיניסטרציה. אם הייתם לוחמים, תוכלו למצוא המון משרות אבטחה ברחבי הארץ. בקיצור - הבנתם. זה לא יהיה בדיוק כמו השירות, אבל זה יכול בהחלט להיות דומה ולאפשר לכם השתלבות קלה ונוחה יותר בשוק העבודה.

♦ מה אני אוהב לעשות? ← כדאי שתנסו להתמקד במשרות שמתאימות לתחומי העניין שלכם. אם אתם טובים עם ילדים ואוהבים להדריך, תוכלו, למשל, לחפש משרה בתחום החינוך. אם אתם אוהבים את סביבת המטבח, מסוגלים להתמודד עם עומס ולא נלחצים בקלות, אולי תוכלו לחפש משרה בתחום המסעדנות, כטבחים או ברמנים. 

♦ מה המטרה המרכזית שלי? ← אם אתם מתכננים להתחיל ללמוד ורוצים לשלב בין העבודה והלימודים, כדאי למצוא עבודה עם משמרות גמישות. אם המטרה שלכם היא כבר עכשיו לבסס קריירה, כדאי לחפש מקום עם אפשרויות קידום, ולקחת בחשבון שבהתחלה תתחילו בקטן ותצטרכו הרבה סבלנות.

♦ כמה אני רוצה להרוויח? ← אם יש לכם יעד כלכלי ברור שאתם רוצים להשיג בטווח זמן מסוים, למשל לחסוך לטיול ארוך אחרי הצבא במשך חצי שנה, כדאי שתהיו מכוונים אליו כשאתם בוחרים עבודה. מצד אחד, עבודת בייביסיטר יכולה להכניס לכם סכום יפה לשעת עבודה אחת, אבל אם תעבדו שעתיים ביום בלבד, ייקח לכם הרבה זמן להגיע ליעד הכלכלי שלכם.

♦ מה הכי חשוב לי בעבודה? ← עבודה היא לא רק מתן שירות תמורת שכר. יש עוד הרבה גורמים שכדאי לכלול במערכת השיקולים שלכם: קרבה לבית, מספר שעות עבודה ביום, סביבת העבודה, מידת העצמאות שלכם והאנשים שאיתם תעבדו.

  מילה על המעבר משירות צבאי/לאומי לעולם התעסוקה האזרחי

השירות בצבא או בשירות לאומי מזמן לכם הזדמנויות נדירות לשרת בתפקידים שכוללים לקיחת אחריות גדולה ביחס לגיל ולניסיון הקודם שלכם. יכול להיות שהיית מ"פ והיית אחראי על 120 חיילים, או שהיית קצינת חינוך וארגנת אירועי תרבות וטקסים גדודיים לקהל של מאות משתתפים, אבל עכשיו באזרחות המצב שונה. את הניסיון וההישגים שצברתם איש לא יוכל לקחת מכם, אבל בעולם התעסוקה האזרחי (אלא אם כן שירתם בתחומי הסייבר למיניהם), הם כמעט מתאפסים לחלוטין. כך בעצם קורה שגם מ"פ לא יתקבל מייד לתפקיד ניהול פנימייה לנוער וקצינת החינוך לא תתחיל לעבוד כמנהלת מחלקת משאבי אנוש לאחר שחרורה. במילים אחרות, לאזרחות יש קצב שונה, וגם אם בצבא קיבלתם אחריות גדולה תוך מספר חודשים בודדים, עכשיו סביר שתצטרכו להיות סבלניים הרבה יותר. 


על היתרונות בעבודות ללא ניסיון

אז עכשיו אחרי שאתם יודעים קצת יותר מה הכיוון שלכם, אפשר לעבור לשלב הבא - סקירה של עבודות ללא ניסיון קודם, שיכולות להתאים לכם. ברור לנו שאת רוב העבודות אתם מכירים - אנחנו כאן כדי לספר לכם על היתרונות שיש בכל אחת מהן.

עבודה מועדפת

עבודה בתחומים שבהם חסרות ידיים עובדות, כמו חקלאות, מלונאות, עבודה עם אנשים עם מוגבלויות ועוד. המדינה, שמעוניינת למשוך עובדים צעירים למשרות אלו, מבטיחה מענקים כספיים והטבות שונות למתמידים בתחומים האלה. 

בואו נדבר על היתרונות - את המענק הכספי, על סך 10,481 שקלים, תקבלו לאחר חצי שנת עבודה. בנוסף, תוכלו לעבוד בסביבה עם חבר'ה בגיל שלכם, שנמצאים בדיוק באותו שלב בחיים. 

חשוב לציין שאת העבודה המועדפת יהיה עליכם לסיים עד שנתיים ממועד השחרור - זה אומר שהמועד האחרון שבו תוכלו להתחיל לעבוד בעבודה כזו, ולקבל את המענק, הוא שנה וחצי לאחר השחרור שלכם, לכל היותר. על התנאים הנוספים תוכלו לקרוא כאן.

עבודה באבטחה

אבטחה היא תחום עיסוק רחב ביותר, שתמיד זקוק לעובדים נוספים - לכן קל יחסית להתקבל לעבודה בו. תוכלו לעבוד בחברות מסוגים שונים - חברות אבטחה פרטיות, אבטחה ברכבת ישראל, בשגרירויות זרות בארץ או במוסדות ממשלתיים ואקדמיים. 

יתרון נוסף הוא שבשל הביקוש הגבוה לעובדים בתחום בכל הארץ, סביר מאוד להניח שתוכלו למצוא משרה קרובה מאוד למקום מגוריכם, לא משנה איפה אתם גרים.

לרוב, עבודת האבטחה מתבצעת במשמרות, לעיתים גם במשמרות לילה (שבהן מרוויחים יותר). אופן העבודה הזה יאפשר לכם גמישות בלו"ז וגם יבטיח לכם משכורת קבועה, יציבה, ובדרך כלל בתעריף מעל הממוצע. 

אגב, גם אם אין לכם הכשרה קרבית של יחידת קומנדו תוכלו לעבוד בתחום האבטחה. יש משרות שדורשות שירות צבאי מלא בלבד (רובאי 02 ומעלה). משרות אחרות, כמו אבטחה במשרד הביטחון, ידרשו תעודת לוחם ורובאי 05.

עבודה בשליחויות

במקרה הזה, אין צורך בניסיון, רק ברישיון :)

תמיד יש ביקוש לעבודה בשליחויות, בייחוד מאז תקופת הקורונה. היתרונות של עבודה מסוג זה הם שברוב המשרות תוכלו לעבוד מתי שתרצו ותוכלו, ולאורך כמה שעות שתבחרו, ואפילו להרוויח טיפים יפים תוך כדי.

עבודה בשירות לקוחות

אם אתם מחפשים עבודה לטווח קצר יחסית ורוצים להרוויח סכומים יפים של כסף - יש מצב שמוקד שירות מכירתי זה בדיוק מה שמתאים לכם. אם יש לכם את הנחישות הנדרשת, תוכלו להרוויח סכומים יפים מבונוסים של עמלות מכירה ועמידה ביעדים, נוסף על שכר הבסיס שלכם.

גם מוקד שירות טלפוני שאינו מכירתי, כמו מוקדי פניות, מידע או תמיכה טכנית ועוד, יכולים להפוך לאופציה נוחה עבור דורשי עבודה ללא ניסיון קודם. בחלק מהמקרים, מכיוון שהעבודה דורשת ידע מקצועי או טכני, החברה מספקת גם קורס הכשרה מקצועי (בתשלום, כן? שלא יעבדו עליכם). לפעמים זה אומר לחתום מראש על תקופת התחייבות מסוימת בחברה. אז אם אתם מחפשים משהו לטווח קצר - שווה לברר את נושא ההתחייבות מראש.

גם כאן תוכלו לעבוד במשמרות, מה שיאפשר לכם גמישות רבה, ובמוקדים מסוימים גם במשמרות לילה וסופי שבוע, שבהן השכר גבוה יותר. מדובר בעבודה נוחה כיוון שהיא די שגרתית, לא דורשת מאמץ פיזי מיוחד והשכר יחסית קבוע ויציב. 

עבודה בהדרכה וחינוך

אם אתם מסיימים את שירותכם הצבאי בתחושת סיפוק ושליחות, ומעוניינים להמשיך לחוש כך גם באזרחות, אז עבודה בתחום החינוך וההדרכה יכולה בהחלט להתאים לכם.

תוכלו להיות מדריכים בפנימייה או בהוסטל, כיוון שברוב המוסדות האלו לא דורשים ניסיון קודם. זו אולי לא העבודה עם המשכורת הכי גבוהה, אבל מדובר בעבודה מספקת ומשמעותית במיוחד.

עבודה בתחום המסעדנות

אם אתם אנשים של אנשים - יש מצב שתוכלו להרוויח טיפים טובים כברמנים או כמלצרים. משרות מהסוג הזה יבטיחו לכם עבודה לצד אנשים צעירים באווירה טובה, ובדרך כלל, גם אוכל שווה בזמן ההפסקה שלכם. בהמשך, כשתצברו ניסיון, תוכלו להתקדם ולעבוד במסעדות שף יוקרתיות, שם תוכלו להרוויח טיפים יפים. כן, מאוד יפים.

קחו בחשבון שלעיתים מדובר בעבודה פיזית ומאומצת, שלא מתאימה לכל אחד.

עבודה אדמיניסטרטיבית

משרות אדמיניסטרציה כוללות סוגים שונים עבודות כמו פקידות קבלה, מזכירות, עוזר/ת מנהל/ת וכו'. במקרים מסוימים, תפקידים אלה מאפשרים גם עבודה מהבית, כמו לדוגמה משרת ניהול יומן פגישות - משרה שאומנם לא דורשת הרבה ניסיון, אבל בהחלט דורשת תכונות כמו שמירה כל סדר, חוש אחריות ויכולת תעדוף משימות טובה.

תחום האדמיניסטרציה יאפשר לכם לעבוד באופן עצמאי יחסית -לרוב במשרות כמו מזכירות רפואית במרפאה לצד צוות מזכירים ומזכירות או בחברה גדולה כלשהי לצד מספר פקידות ופקידי קבלה.

היתרון המרכזי של משרות בתחום הזה היא היציבות - מדובר בעבודה קבועה ובטוחה, עם שעות עבודה ברורות ומסודרות ושכר קבוע.


דרוש ודרושה - איך לחפש עבודה?

יש היום כל כך הרבה דרכים לחפש עבודה: אתרי דרושים דרושות, רשתות חברתיות, חברות כוח אדם ועוד. גם במקרה הזה, ככל שיהיה לכם ברור יותר מה התחום שאתם מחפשים, תוכלו להיות ממוקדים יותר בדרך שבה אתם מחפשים עבודה.

 להתאים דרך ליעד - דוגמאות לחיפוש עבודה לפי תחומים:

  • אם אתם מחפשים עבודה בתחום המסעדנות, היינו ממליצים לכם על שיטה שהיא יותר אולד-סקול: ללכת פיזית למסעדות, ברים או בתי קפה. לפני שאתם מגישים קורות חיים, תחוו קצת את המקום, אפילו שבו לשתות משהו. תראו אם אתם מתחברים לאווירה, נסו לשוחח קצת עם המלצר/ית שלכם ולגשש אם הם מרוצים ממקום העבודה ומהיחס. אם המקום מצא חן בעיניכם, חפשו את אחראי/ת המשמרת ושאלו אם הם מחפשים עובדים.
  • אם אתם יודעים שיש מקום עבודה ספציפי שמעניין אתכם לשמוע עליו יותר, למשל אבטחה ברכבת ישראל, תוכלו לבדוק את אתר האינטרנט הרשמי של הארגון ולחפש בו את לשונית "דרושים". כך תוכלו להגיש קורות חיים ישירות לחברה שמעניינת אתכם. 
  • אם החלטתם ללכת על תחום רחב, כמו שירות לקוחות, תוכלו לפנות לחברת השמה שעוסקת בתחום. הן מכירות את השוק לעומק ויוכלו להגיש לכם הצעות ממוקדות לתחומים שמעניינים אתכם, בלי להסתבך יותר מדי בחיפושים.

טיפ קטן לתחילת הדרך

התחלתם למלצֵר וגילתם שאתם בעיקר שופכים את המשקאות במקום להגיש אותם? השיחות עם הלקוחות במוקד הטלפוני מוציאות אתכם מאיזון? זכרו שכל התנסות, גם אם היא שלילית, מלמדת אתכם משהו על עצמכם - במה אתם טובים יותר, במה פחות, ואילו עבודות פשוט לא שוות את הכסף מבחינתכם.


מה קורה עכשיו? קורות חיים

קורות חיים הם משהו שתצטרכו להגיש כמעט לכל משרה. אז נכון שאולי אין לכם ניסיון קודם, אבל זה לא שאומר שאין לכם מה לכתוב בקורות החיים שלכם.

מה אפשר לכתוב בקורות חיים ללא ניסיון תעסוקתי?

    • תפקיד בשירות צבאי/לאומי: מה היה התפקיד שלכם, מה תחומי האחריות שנתנו לכם ואילו תכונות בולטות שלכם באו לידי ביטוי.
    • מגמות לימוד בתיכון: מקצועות מורחבים יכולים להעיד על הכישורים שלכם ותחומי העניין. סיימתם בהצטיינות? משהו שבהחלט שווה לציין.
    • פעילות התנדבותית: באיזו פעילות לקחתם חלק, עם אילו אוכלוסיות עבדתם, מה נדרשתם לעשות ולמה היה לכם חשוב להשתתף בפעילות מסוג זה. 
    • פעילויות בתנועת נוער: אילו תפקידים לקחתם על עצמכם, מה הם כללו והאם היו לכם הישגים מיוחדים בתחום.
    • קורסים מקצועיים: בסעיף זו תוכלו לפרט אילו באילו קורסים השתתפתם מטעם בית הספר, תנועת הנוער או פשוט מתוך עניין ורצון ללמוד. למשל, קורסי ציור, קורסי תכנות, קורסי שפה ועוד. גם כאן, מדובר בפירוט שיעזור להדגיש את תחומי העניין שלכם, ואת יצר הסקרנות ומיומנויות הלמידה שלכם.

← מידע נוסף על כתיבת קורות חיים תוכלו למצוא כאן 

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.