מה זה פסיכומטרי?

הפסיכומטרי הוא מבחן כניסה למוסדות האקדמיים בארץ, שנערך על ידי מאל"ו (מרכז ארצי לבחינות ולהערכה). ציון הפסיכומטרי ישוקלל עם ממוצע הבגרויות שלכם למה שנקרא "ציון סף" או "ציון סכם", ויחד הם יקבעו לאילו חוגים ומוסדות לימוד אתם יכולים להתקבל.

המטרה של הפסיכומטרי היא לנבא את הסיכויים שלכם לסיים את התואר, מתוך ההנחה (המבוססת מחקרית) שהציון בו משקף את הכישורים הקוגניטיביים ואת יכולת הלמידה שלכם. בנוסף, הוא נותן למועמדים שציוני הבגרות שלהם נמוכים עוד צ'אנס לעמוד בתנאי הקבלה לאקדמיה.

לא נכחיש - המיון על על בסיס תוצאות הפסיכומטרי הוא לא מושלם. יש לא מעט תכונות חשובות שלא מקבלות ביטוי במבחן - למשל יצירתיות, נחישות ומוטיבציה. אבל, כמו שהזכרנו, מחקרים מראים שהמבחן משמש כלי מיון אמין, ושברוב המקרים יש הלימה בין התוצאות שלו לבין רמת ההצלחה של הנבחנים כסטודנטים.

כמה פרטים טכניים על הפסיכומטרי: 

 הפסיכומטרי בוחן את היכולות שלכם בשלושה תחומים: כמותי, מילולי ואנגלית.

 מבנה המבחן מורכב משמונה פרקים (שני פרקים בכל תחום ועוד שני פרקי פיילוט) + מטלת כתיבה.

 כל השאלות במבחן הן שאלות אמריקאיות (למעט מטלת הכתיבה, כמובן).

 הציון שתקבלו בתחום האנגלית יקבע את מספר קורסי האנגלית שתצטרכו לקחת באקדמיה. 

 המבחן עצמו אורך 190 דקות ומתקיים בארבעה מועדים בשנה: חורף, אביב, קיץ וסתיו.

ככה זה נראה:


איך ללמוד לפסיכומטרי?

כדי להצליח בפסיכומטרי, צריך ללמוד איך ללמוד - נשמע מצחיק, אבל כשתתחילו בהכנה שלכם תבינו שמדובר כאן במיומנויות שצריך לרכוש ולתרגל, במיוחד אם עברו כמה שנים מאז שניגשתם לאיזשהו מבחן. הטיפים לפסיכומטרי והתשובות לשאלות הנפוצות שאספנו לכם כאן, יעזרו לכם להבין איך לנהל את ההכנה שלכם.

 ממה להתחיל את הלמידה שלי לפסיכומטרי?

לפני שאתם מתחילים ללמוד, חשוב קודם כול להבין אם יש לכם פערים כלשהם בנושאים הכמותיים ולהתחיל מלהשלים אותם - למשל לרענן את הזיכרון בנושאים של ביטויים ומשוואות, חזקות ושורשים ועוד. לכל אורך הלמידה מומלץ גם לקרוא וללמוד מילים קשות באנגלית.
אין נושא ספציפי שכולם צריכים להתחיל ממנו, אבל רק נדגיש שלפסיכומטרי לומדים בצורה רוחבית, כלומר מטיילים הלוך ושוב בין הנושאים כדי לשמור על כשירות בכל אחד ואחד מהם. לא כדאי לחרוש על נושא מסוים, לסמן עליו וי, ולשכוח ממנו עד הסימולציות.

 מתי להתחיל לפתור סימולציות?

אנחנו ממליצים להתחיל לפתור סימולציות ברגע שמסיימים לעבור בערך על שני שלישים מהחומר למבחן. מן הסתם עוד לא תדעו לענות על הכול, אבל זה טוב שתתחילו להיכנס לקצב. אם זה הפסיכומטרי הראשון שלכם, ההמלצה שלנו היא לפתור שלוש-ארבע סימולציות בשבוע. לא לשכוח שצריך להקדיש זמן גם לתחקור הסימולציות ולתרגולים וחזרות. 

 איך מתחקרים סימולציות?

דבר ראשון, זאת הזדמנות טובה להזכיר שתחקור הוא חלק בלתי נפרד מהלמידה, ובלעדיו ההתנסות בסימולציה שווה הרבה פחות. ועכשיו לענייננו:
לפני שאתם עוברים על התשובות - חשוב שתנסו שוב לפתור את השאלות שבהן טעיתם. אחר כך, תתחילו לעבור על הפתרונות המלאים של כל השאלות.
הגעתם לשאלה שטעיתם בה? תרשמו לעצמכם למה הטעות קרתה (טעות בחישוב, טעות שנובעת מחוסר ריכוז או מלחץ, טעות הבנה וכו') ותציינו איך אפשר להימנע ממנה להבא (למשל לכתוב יותר בטיוטה, לקרוא יותר בדקדוק את השאלות, לחזור על נושא מסוים).
הגעתם לשאלה שהצלחתם בה? מעולה! תעברו עליה כדי לבדוק אם יש דרך מהירה יותר לפתור אותה. כדאי גם לרשום לעצמכם אם עשיתם שימוש יעיל בפתרונות בשיטת ההצבה, בניחוש מושכל, בפסילת תשובות וכו'. 
ברגע שהכול יהיה רשום לכם במרוכז, יהיה לכם קל יותר להבין מה אתם צריכים לעשות כדי לשפר ביצועים. ועוד טיפ מאיתנו: תעברו על התחקור שוב לפני הסימולציה הבאה שאתם ניגשים אליה. זה יעשה לכם סדר בראש.

 כדאי לנחש בפסיכומטרי?

כן! אם אתם מגיעים לשאלה ואין לכם שום כיוון לפתרון - כדאי לנחש תשובה ולעבור הלאה. חבל שתבזבזו עליה זמן במקום להתקדם במה שאתם כן יודעים. אם נשאר לכם זמן בסוף הפרק, תוכלו לחזור לשאלה הזאת ולנסות לפתור אותה שוב. ובכל מקרה, אם אתם לא יודעים, תנחשו - זה בטוח עדיף מלא לענות.

 כמה זמן ללמוד לפסיכומטרי?

אז בניגוד לשאלות בפסיכומטרי, לשאלה הזאת אין תשובה אחת נכונה. הזמן שדרוש ללמוד לפסיכומטרי תלוי בנקודת הפתיחה שלכם - כלומר, ביכולות ובשליטה שלכם בתחומי המבחן - ובציון שאתם שואפים להשיג. בגדול נגיד שאם אתם משקיעים את רוב הזמן שלכם בלמידה, בשלושה חודשים אתם יכולים להתכונן למבחן בצורה יסודית ומעמיקה.

 איך ללמוד לפסיכומטרי לבד?

לימוד עצמי לפסיכומטרי הוא לגמרי אפשרי, אבל יש שני דברים חשובים שאתם צריכים שיהיו לכם כדי לעשות את זה כמו שצריך: 
1. משמעת עצמית - להצליח להושיב את עצמכם ללמוד (ובינינו, גם בקורס פסיכומטרי פרונטלי זה סופר הכרחי - כי בסוף גם שם רוב הלמידה נעשית בבית).
2. חומר לימוד מסודר - הסברים ברורים, תרגולים ממוקדים לפי נושאי הבחינה, סימולציות, פתרונות מפורטים. כלומר, כל מה שצריך כדי להצליח להשתפר מתרגול תרגול.

המשמעת העצמית עליכם, חומר הלימוד עלינו

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.