כדי להתקבל לעבודה בשירות המדינה (במגזר הציבורי) צריך, קודם כול, להגיש מועמדות לאחד מהמכרזים שהנציבות מפרסמת. אם תעמדו בתנאי הסף של המכרז תזומנו למבחני המיון, שנערכים במכוני המיון השונים. מכון אדם מילא נבחר לבחון מועמדים שמתמיינים לתפקידי מנהלה, משפטנות, מידענות ושירות בנציבות שירות המדינה.
מבחני המיון לתפקידי הנציבות משתנים בהתאם לתפקיד ולדירוג שלו (דירוג מח"ר, דירוג מנהלי וכו'). המיונים לרוב התפקידים בנויים משני השלבים הבאים:
שלב א' - אבחון קוגניטיבי
האבחון הקוגניטיבי מורכב מסדרה של מבחנים פסיכוטכניים בנושאים כגון חשיבה כמותית, חשיבה מילולית, חשיבה צורנית, הבנת הוראות, זריזות ודיוק וכו'. הרכב המבחנים המדויק ורמת הקושי שלהם משתנים בין המשרות והתפקידים השונים. בסך הכול, המבחנים נמשכים כשלוש שעות. רק אם תעברו אותם בהצלחה, תזומנו לשלב ב' במיונים.
שלב ב' - אבחון אישיותי-התנהגותי
יום מיונים מרוכז שנערך על ידי פסיכולוגים מוסמכים מטעם אדם מילא. במהלך היום תיבחנו בכמה מבחני מיון, ובהם ריאיון אישי, דינמיקה קבוצתית, מבחני אישיות וכו'. מועמדים לתפקידי ניהול עשויים לקבל זימון גם למבחן דואר נכנס. המטרה של השלב הזה היא לבחון אתכם ברמה האישית-חברתית: לזהות תכונות ודפוסי התנהגות בולטים, לראות איך אתם מתנהלים בתוך קבוצה, להעריך את היכולת שלכם להתמודד עם מצבי לחץ וכן הלאה.
השלב האחרון במיונים הוא ועדת בוחנים. הוועדה נערכת מטעם נציבות שירות המדינה (ולא מטעם אדם מילא), באחד ממשרדיה. חברי הוועדה ישאלו אתכם שאלות הנוגעות לניסיון המקצועי שלכם ולהתאמתכם האישיותית לתפקיד. בהתבסס על הרושם שיקבלו מכם ועל הביצועים שלכם בשאר המבחנים - ותוך התחשבות בהמלצות, בקורות החיים שלכם ובחוות הדעת מאדם מילא - יוחלט אם אתם מתקבלים לתפקיד.
לא רוצים הפתעות במיונים?
שימו
גם מועמדים שהתמיינו בעבר לתפקיד או לדירוג אחר בנציבות יצטרכו לעבור את תהליך המיון המלא.