תפקידם של הפיזיותרפיסטים 

פיזיותרפיסטים הם אנשי מקצוע פרא-רפואיים שעוסקים בשיקום היכולות התפקודיות-גופניות של המטופלים. פיזיותרפיסטים מטפלים, בין היתר, בבעיות שרירים, פציעות ספורט, שיקום לאחר ניתוחים, כאבי שרירים ועוד, ועוסקים גם בשיקום קוארדינציה והגדלת טווח התנועה של אזורים שונים בגוף.

תפקידם של הפיזיותרפיסטים מתחיל באבחון הבעיה ובבניית תוכנית טיפול מותאמת אישית לכל מטופל. בתוכנית הטיפול משלבים הפיזיותרפיסטים מגוון טכניקות טיפוליות ותרגולים גופניים שמטרתם להפחית כאבים, לעודד את תהליך הריפוי הטבעי של הגוף ובמקרים מסוימים גם למנוע ניתוחים חודרניים. עבודתם של הפיזיותרפיסטים כוללת טכניקות ידניות שונות כמו עיסויים, טכנולוגיות מתקדמות כמו גלים קצרים וגירויים חשמליים, אמצעי תרמותרפיה כמו כריות חימום וקרח, וכן תרגולי סיבולת וכוח של קבוצות שרירים שונות. 

תחום הפיזיותרפיה נחלק למספר תתי-תחומים מרכזיים:

  • אורתופדיה - אבחון וטיפול בפגיעות בשלד ובשרירים, כמו למשל בעקבות שחיקה או טראומה גופנית. זהו התחום הנפוץ ביותר בעולם הפיזיותרפיה. 
  • שיקום יציבתי - שיקום עקמת ובעיות יציבה, לרוב אצל ילדים ונוער. 
  • ניורולוגיה - טיפול בבעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו לאחר אירועים מוחיים או פגיעה בחוט השדרה. 
  • פיזיותרפיית ספורט - התמחות בשיקום פציעות ספורט וכן התאמה ופיקוח על תוכניות אימון של ספורטאים מקצוענים. 

תתי-תחומים אלה עומדים לצד תחומי התמחות נוספים כמו אונקולוגיה, שיקום לב, שיקום רצפת אגן, ארגונומיה ועוד.


לגופו של עניין: לימודי תואר ראשון בפיזיותרפיה 

כדי לעבוד כפיזיותרפיסטים חובה להשלים תואר ראשון, שאורך כארבע שנים. לימודי הפיזיותרפיה כוללים תכנים העוסקים בתחומים כמו מדעי הרפואה, מדעי הטבע ומדעי ההתנהגות, ומשלבים תכנים עיוניים ותיאורטיים באנטומיה, פתולוגיה, אורתופדיה, מערכת התנועה ואתיקה מקצועית, לצד התנסויות מעשיות ותרגילים. הסטודנטים בוחרים את תחום ההתמחות שלהם במהלך הלימודים לתואר. 

איפה לומדים ואיך מתקבלים?

לימודי פיזיותרפיה מתקיימים באוניברסיטת אריאל, באוניברסיטת בן-גוריון, באוניברסיטת חיפה, באוניברסיטת תל-אביב ובמכללה האקדמית צפת. תנאי הקבלה המשתנים ממוסד למוסד. באופן כללי, אלו תנאי הקבלה העיקריים לרוב המוסדות:

  • תעודת בגרות מלאה (או מקבילה לה) בממוצע 90 ומעלה, ולפחות 4 יח"ל מתמטיקה 
  • ציון פסיכומטרי שנע בין 650-600 לפחות (תלוי מוסד)
  • מבדקי התאמה לתחום או מעבר של ריאיון קבלה

 

חממו את הגוף - ותתחילו ללמוד למבחני הקבלה 


אפשרויות תעסוקה וקידום לבעלי תואר ראשון בפיזיותרפיה

סטודנטים שיעמדו בכל דרישות התואר ויעברו בהצלחה את בחינות הגמר יהיו זכאים לתואר B.P.T בפיזיותרפיה. עם קבלת הזכאות לתואר, על הבוגרים לעבור את בחינת הרישוי הממשלתית ולעמוד בדרישות משרד הבריאות (כמו היעדר רישום פלילי ומילוי הצהרת בריאות). רק אז יקבלו הבוגרים רישיון פיזיותרפיסט ויוכלו לקבל מטופלים ולעסוק במקצוע בפועל. 

פיזיותרפיסטים נדרשים בבתי חולים, קופות חולים (למשל מכבי), מכוני ריפוי בעיסוק, מוסדות חינוך, מכוני שיקום, בתי אבות ועוד. ניתן לעבוד במוסדות ציבוריים או פרטיים. 

אפשרויות קידום והתפתחות

פיזיותרפיסטים יכולים להתקדם ולהתפתח בכמה אפיקים:
  • עצמאות - פיזיותרפיסטים רבים בוחרים לפנות לדרך עצמאית ולפתוח קליניקה פרטית. 
  • אקדמיה - המעוניינים יוכלו להמשיך ללימודי תואר שני בפיזיותרפיה (M.P.T) באחת האוניברסיטאות (תל-אביב, אריאל, בן-גוריון וחיפה), במסלול מחקרי או קליני. ניתן גם להמשיך ללימודי תואר שני במקצועות בריאות משיקים.
  • לימודים משלימים - אם תואר שני פחות מדבר אליכם, תוכלו לפנות לקורסים ולימודי תעודה בתחומים כמו עיסוי ורפואה משלימה, ולהעשיר את ארגז הכלים שלכם. 

לימודים נוספים שיכולים לעניין אתכם
פרמדיקים ורפואת חירום | קלינאות תקשורת | סיעוד
אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.