אל תישארו מאחור - שפרו את תהליכי הגיוס בארגון שלכם בחוכמה 

מערכות גיוס חכמות מייעלות ומקצרות את תהליך הגיוס באמצעות איסוף וניתוח מידע על מועמדים, דירוג פוטנציאל התאמה שלהם לפי דרישות המשרה ועוד. כאן נסביר לכם  איך המערכות משפרות ומייעלות כל שלב בתהליך הגיוס - נציג מה מגייסים נאלצו לעשות בעבר הלא מאוד רחוק, עם שיטות הגיוס המסורתיות, ומה השדרוג שיש למערכות הגיוס החכמות להציע היום. רק תיקחו בחשבון שאחרי שתקראו על השיטות המתקדמות שיש היום, ייתכן מאוד שלא תהיה דרך חזרה, וכבר לא תרצו לחזור ולגייס בשיטה המסורבלת והישנה - שלא תגידו שלא הזהרנו אתכם 

פרסום המשרה

בעבר → בשביל שהמשרה תגיע לכמה שיותר מועמדים, המגייסים נדרשו לפרסם אותה באופן ידני בפלטפורמות השונות (אתרי דרושים, רשתות חברתיות וכו').
כיום ← מערכות הגיוס החכמות מפרסמות את המשרה בכל הפלטפורמות המוגדרות בלחיצת כפתור. ברגע שמפרסמים את המודעה פעם אחת, היא תגיע לכל היעדים הרלוונטיים.

סריקת קורות חיים

בעבר → קורות החיים נשלחו במייל למגייס או למגייסת. כל סריקה של קורות החיים גוזלת זמן - גם של קריאה וגם של סינון ותעדוף מועמדים. לעיתים מדובר בעשרות מסמכים (לפעמים גם מאות) שצריך לקרוא ולסנן. משך הזמן שלוקח לארגן את כל המידע הראשוני עלול לגרום לאובדן קשר עם מועמדים, שאולי כבר התקדמו עם תהליך הגיוס שלהם במקום אחר. נוסף על כך, אם המגייס או המגייסת עובדים על פרויקטים נוספים שמציפים להם את תיבת המייל, סביר מאוד להניח שחלק מהמועמדים נופלים בין הכיסאות, או יותר נכון - בין המיילים. 
כיום ← כל קורות החיים מגיעים ישירות אל מערכת הגיוס, והיא סורקת ומתעדפת אותם לפי התאמתם לדרישות המשרה, כך שהמועמדים המתאימים ביותר יבלטו וניתן יהיה ליצור איתם קשר במהירות. יתרון נוסף הוא שהסינון נעשה בצורה אובייקטיבית, מבלי ששיקולים אישיים שאינם רלוונטיים (כמו שם משפחה, גיל או מצב משפחתי) ייכנסו לשקלול הנתונים.

תיאום ציפיות ראשוני

בעבר → אחרי שהמגייסים זיהו מועמד או מועמדת בעלי פוטנציאל התאמה טוב, הם נדרשו ליצור איתם קשר באופן אישי, כדי להתרשם מהם ולהבין אם הציפיות שלהם מהתפקיד אכן מתאימות למה שמציעים, ולברר אם ניתן להמשיך לשלבים מתקדמים יותר בגיוס. לרוב הפרוצדורה הזאת נעשתה במייל או בשיחת טלפון שבה שאלו שאלות כלליות, כמו ציפיות שכר, תנאי העסקה, אחוזי משרה ואופק תעסוקתי. זהו שלב שגוזל הרבה זמן מהמגייסים, כיוון שצריך לעשות אותו באופן פרטני, עם כל אחד ואחת מהמועמדים. לא מעט פעמים תהליך הגיוס עוצר כאן, בשלב יחסית מוקדם של התהליך - לא בגלל חוסר התאמה, אלא בגלל השתהות ארוכה מדי בין קבלת קורות החיים ויצירת הקשר הראשוני. 
כיום ← מערכות גיוס רבות מאפשרות לשלוח למועמדים שאלון המורכב משאלות שבוחנות התאמה לארגון באופן כללי ולתפקיד הספציפי שרוצים לאייש. המועמדים ממלאים את השאלון, המערכת משקללת את המידע והנתונים החדשים ומעדכנת בהתאם את אחוזי ההתאמה של כל מועמד ומועמדת. כך המערכות חוסכות מכם גם את השלב הזה.

קליק למערכת שעושה את העבודה


מבחני מיון

בעבר → לא מעט משרות דורשות מבחני מיון, כדאי לוודא שהיכולות המוצהרות של המועמדים אכן מתקיימות בפועל. במקרה כזה, המגייסים היו צריכים לזמן את המועמדים למיונים, להיעזר במכוני מיון או בבעלי תפקידים רלוונטיים ולתאם פגישה ביניהם. זהו שלב ארוך ויקר, שמערב גורמים נוספים בתהליך הגיוס ודורש תיאום בין הזמינות שלהם לזמינות של המועמדים.
כיום ← גם מבחני המיון מתבצעים דרך מערכות הגיוס החכמות ולא מצריכים ממגייסים לערב עוד גורם בתהליך. המועמדים מקבלים במייל קישורים למבחני מיון מקוונים, שמותאמים לתפקיד הרלוונטי. חלק מהמערכות אף כוללות פיצ'ר לעריכת

ריאיון מצולם.

ריאיון שנערך בלי מראיינים, ובמסגרתו המועמדים צריכים לצלם את עצמם עונים על השאלות שמופיעות על המסך.

המועמדים משלימים את המבחנים בזמנם החופשי, מבלי שיצטרכו לתאם עם אף גורם נוסף. כך המגייסים יכולים להתרשם מהיכולות הקוגניטיביות והאישיותיות של המועמדים ומהאופן שבו הם מציגים את עצמם. תוצאות המבחנים משוקללות עם שאר הפרמטרים שהמערכת בודקת, וכאמור - רשימת המועמדים המובילים מתעדכנת כל הזמן לפי ההישגים וההתקדמות בשלבי הגיוס.

לסיכום

בעבר → בשלב זה בטח כבר הבנתם עד כמה התהליך המסורתי במציאות של היום הוא מייגע ואיטי, גם עבור המועמדים וגם עבור המגייסים. מועמדים ממתינים הרבה זמן בין שלב לשלב, ותהליך הגיוס יכול להימשך לעיתים חודש ויותר. עבור מועמדים שצריכים למצוא עבודה באופן מיידי, מדובר בפרק זמן ארוך של אי ודאות, שלעיתים עלול להתפרש גם כחוסר רצינות מצד הארגון. אם התהליך איטי מדי, המועמדים המוכשרים כבר כנראה ייתפסו על ידי מקום אחר, זריז ויעיל יותר. גם עבור המגייסים מדובר בתהליך מסורבל ויקר, שגוזל מהם הרבה שעות עבודה, בעיקר בגלל התעסקות בענייני אדמיניסטרציה וארגון. בארגונים קטנים יותר, שבהם אין צוות גיוס והמגייסים הם המעסיקים הישירים, זה יכול לגזול זמן יקר משגרת העבודה.
כיום ← מערכות הגיוס מקצרות משמעותית את התהליך, מייעלות אותו, מרכזות את כל המידע במקום אחד ונותנות לכם את כל הכלים לקבל את ההחלטה בצורה הטובה והאובייקטיבית ביותר. בנוסף, מערכות הגיוס כיום יודעות לשמר את המידע הקיים של כל הפונים והפונות שהגישו דרכה מועמדות אי פעם, ללא קשר למשרה שבה התעניינו. כך שגם אם הם לא נמצאו מתאימים למשרה אחת, ייתכן שהם יוכלו להשתלב בהמשך במשרה שיותר מתאימה להם. עם הזמן הארגון יוצר לעצמו מאגר של מועמדים ומועמדות, שכולל מידע ודרכים ליצירת קשר בהזדמנות הבאה. 
אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.