מה זה שב"ס? 

שב"ס - שירות בתי הסוהר - הוא ארגון חברתי-ביטחוני שהוקם בשנת 1949 ומוכר כארגון הכליאה הלאומי. הארגון אחראי על כ-30 בתי הסוהר הפזורים ברחבי הארץ ועל רווחת האסירים השוהים בהם - משלב הקליטה ועד לשחרור, וכן בשלבי השיקום שלאחר תקופת המאסר.

מטה נציבות שב"ס ממוקם ברמלה, ובראשו עומד נציב בתי הסוהר, שכפוף לשר לביטחון לאומי. 

כיום משרתים בשב"ס כ-10,000 אנשי סגל, סוהרים, קצינים, וכן אנשי טיפול וחינוך, שפועלים מתוך תחושת שליחות ומחויבות עמוקה. בימים אלו, יותר מאי פעם, מחפשים בשב"ס מועמדים חדשים שמעוניינים לפעול למען חברה בטוחה וטובה יותר.


תנאי הקבלה לשב"ס ותהליך המיון

תנאי הסף

כדי להגיש מועמדות לשב"ס, עליכם לעמוד בתנאי הסף הבסיסיים: 

  • השכלה - 12 שנות לימוד מלאות, עם עדיפות לתעודת בגרות מלאה.
  • מצב רפואי - מצב רפואי תקין וכשירות מבצעית בהתאם לתפקיד.
  • שירות צבאי מלא 
  • אזרחות ישראלית
  • תואר בקרימינולוגיה - יתרון

שלבי המיון לשב"ס 

אם אתם עומדים בתנאי הסף תזומנו למיונים לשב"ס, שמורכבים ממספר שלבים. המעבר משלב לשלב מותנה במעבר בהצלחה של השלב הקודם. כך זה עובד:

• שלב ראשון - הגשת מועמדות: בשלב הראשון יש להגיש מועמדות לתפקיד, בצירוף המסמכים הרלוונטיים, באזור האישי באתר שב"ס. בשלב זה, תיערך בדיקת התאמה ראשונית לבדיקת העמידה בתנאי הסף.

• שלב שני - מבחנים מקוונים: בשלב זה תתבקשו להשלים סדרה של מבחנים ממחושבים מהבית, בעזרת קישור שתקבלו למייל. אלו המבחנים שתתבקשו לעבור:

  • מבחני דפ"ר: מבחני דירוג פסיכוכטני - מדובר במבחנים פסיכוטכניים שנערכים בהגבלת זמן נוקשה וכוללים שאלות בנושאים שונים, כמו חשיבה כמותית, מילולית, צורנית ומרחבית וכן מבחני זריזות ודיוק. את המבחנים יש לבצע עם מצלמה פתוחה. המבחנים מתבצעים במערכת המבחנים של מכון המיון פסיפס. 
  • מבחני אישיות: מבחנים שנועדו להעריך את התאמתכם לפרופיל האישיותי הדרוש בתפקידי שב"ס. בין היתר, המבחנים כוללים שאלון ביוגרפי, שאלון השלמת משפטים ומבחן אישיות ממוחשב. 
  • מבחני אמינות: מבחני אמינות נועדו לסייע למעסיקים לאתר התנהגויות בלתי-רצויות אצל מועמדים לשב"ס, כמו שימוש בסמים ואלכוהול או בעיות התנהגות. 

• שלב שלישי – ריאיון מקוון: בשלב זה ייערך ריאיון עם נציג או נציגה מטעם לשכת הגיוס של שב"ס. כמו המבחנים המקוונים, גם הריאיון יתבצע מהבית, באמצעות המחשב. מדובר בריאיון טכני בעיקרו, שנועד בעיקר לאימות פרטים ולבחינת ההתאמה הכללית שלכם לתפקיד.

• שלב רביעי – גיבוש: גיבוש בן יומיים, שבמהלכו תעברו הערכה על ידי פסיכולוגים ומעריכי שטח נוספים.

  • היום הראשון ייערך בלשכת הגיוס, ויכלול מבדקים וסימולציות מעולמות התוכן של התפקיד שאליו אתם מתמיינים.
  • היום השני ייערך באופן מקוון מהבית, במרחב וירטואלי המדמה את כותלי בית הסוהר. ביום זה תעברו גם ריאיון פסיכולוגי ותשתתפו בפאנל שאלות-תשובות. 


• שלב חמישי – ריאיון תעסוקתי:
ממש עוד קצת וסיימתם! בשלב זה תעברו ריאיון שבו יבחנו את התאמתכם לשב"ס בעיקר מבחינה מקצועית - הריאיון יתאפיין בשאלות שנוגעות לניסיון התעסוקתי שלכם.

• שלב שישי – בדיקה רפואית: בגדול התקבלתם, אבל נותר רק לוודא שאתם כשירים ברמה הרפואית. בשלב זה תתבקשו לעבור בדיקה רפואית מטעם שב"ס ולספק מסמכים רפואיים לפי הצורך. 

• שלב אחרון – גיוס: זהו, סיימתם את תהליך הגיוס הארוך של שב"ס! כעת תתבקשו להגיע ללשכת גיוס שב"ס שברחוב שדרות הרצל 91, רמלה, בתאריך ובשעה שנקבעו לכם.

אם יש לכם שאלה בנוגע למיונים או ליום הגיוס, תוכלו להתקשר לשב"ס בטלפון 074-7834444.

שימו: חלק מהתפקידים, בעיקר תפקידים מקצועיים כמו עובדים סוציאליים וקציני חינוך, דורשים שלבי מיון נוספים: ריאיון מקצועי והתנסות מעשית. 

הסתערו על תפקיד הסוהר


קורס סוהרים ותפקיד הסוהרים

התפקיד המרכזי בשב"ס הוא התפקיד של הסוהרים. אם התקבלתם לתפקיד סוהר או סוהרת בשב"ס, מייד אחרי הגיוס תמשיכו לקורס סוהרים בן 28 שבועות. הקורס מתחלק לשני שלבים:

  • קורס סוהרי ביטחון - החלק הראשון של הקורס מתקיים בתנאי פנימייה, במרכז ההדרכה ניר בשערי אברהם. במסגרת הקורס תעברו הכשרה תיאורטית וכן הכשרה מעשית הכוללת מטווחים, תרגולי פריקה מרכב והתמודדות עם התפרעויות. 
  • חניכה בבתי הסוהר - במסגרת החלק השני של ההכשרה תעברו חניכה בבתי הסוהר הפזורים ברחבי הארץ.

תפקיד הסוהרים

הסוהרים מופקדים על מגוון רחב של משימות - הם מפקחים על האסירים והעצורים, פועלים באירועי אלימות והפרות סדר במתקנים, מונעים חדירת אמצעי לחימה וסמים וכן מונעים בריחות. בנוסף, הסוהרים ממלאים משימות ביטחון שוטפות כמו חיפוש בתאים ותיעוד ביומנים המקצועיים. העבודה כסוהרי ביטחון בשב"ס נעשית לרוב במשמרות של 24 שעות עבודה, ולאחר מכן 48 שעות בבית.


מלבד סוהרים - אילו תפקידים בשב"ס פתוחים בפניכם?

בשב"ס מחפשים מועמדים בעלי ניסיון והשכלה מתאימים לתפקידים הבאים:

  • קציני חינוך - קציני חינוך בשב"ס עוסקים בשיקום האסירים לקראת חזרתם לקהילה. הקצינים בונים תוכניות חינוכיות המותאמות לכל אסיר ואסירה, במטרה להקנות להם השכלה, ערכים חשובים, כלים לביטוי עצמי ועוד. האסירים משתתפים בתוכניות שיקום שונות המציעות להם חוגים, תוכני העשרה והתנדבויות בקהילה.
  • עובדים סוציאליים - העובדים הסוציאליים מלווים את האסירים בתהליך השיקומי שלהם באופן פרטני וקבוצתי - במישור ההתנהגותי, הרגשי, החברתי והקוגניטיבי. העו"סים מאבחנים את הצרכים השיקומיים של האסירים ובונים תוכנית אישית, הכוללת גם הכנה לקראת שחרור.
  • פסיכולוגים - הפסיכולוגים בשב"ס עוסקים בשני תחומים: אבחונים להערכת פרופיל קליני ומשפטי של האסירים, וכן טיפולים פרטניים וקבוצתיים באסירים שסובלים מבעיות קוגניטיביות, מחלות נפש ועוד.
  • קרימינולוגים - קרימינולוגים הם חלק מהצוות הטיפולי-המקצועי, והם אמונים על ביצוע הערכות קרימינולוגיות לעצורים ולאסירים בעלי צרכים מורכבים שיכולים להוות סיכון משמעותי לעצמם או לסובבים אותם.
  • רופאים - רופאים בשב"ס מטפלים באסירים ודואגים לצרכים הרפואיים שלהם. ההעדפה היא לרופאים בעלי התמחות ברפואה פנימית, פסיכיאטריה, רפואה תעסוקתית או רפואת משפחה. 

תנאים בשב"ס - ההטבות שמקבלים עובדי שב"ס

בשב"ס מציעים תנאי עבודה מעולים - הנה כמה מהזכויות ומההטבות שעובדי שב"ס נהנים מהן:

  • קרנות: קרן פנסיה, קופת גמל וקרן השתלמות כבר מהיום הראשון לעבודה. 
  • חופשות: 25 ימי חופשה שנתית, לצד נופש תקציבי מסובסד אחת לשנה. 
  • ביטוחים: ביטוח חיים וביטוח בריאות (כולל ביטוח שיניים).
  • ילדים: השתתפות בהוצאות חינוך וטיפול בילדים (כולל גני ילדים וקייטנות) ומלגות לימוד לילדים. 
  • פיננסים: הלוואות בתנאים נוחים, סיוע בשכר דירה, קצבת לימודים ומענקים מיוחדים.
  • הטבות נוספות: נסיעה חינם בתחבורה ציבורית, השתתפות במינוי בחדר כושר, חברות בעמותת "קרנות הסוהרים" המקנה מגוון הטבות ועוד. 

קידום סוהרים בשב"ס

במסגרת תפקידכם כסוהרים בשב"ס תתחילו בקורס הכשרה בסיסי, ובהמשך, אם תימצאו מתאימים, תוכלו להתקדם לתפקידי פיקוד וקצונה. בנוסף, בשב"ס מציעים גם קורסים מקצועיים שנותנים הסמכות לעבוד כסמב"צים, חובשים, מש"קי מודיעין ועוד. בדומה לקורס הסוהרים, גם ההכשרות המקצועיות נערכות במרכז ההדרכה ניר. חשוב לציין שאפשרויות הקידום מותנות בכמה פרמטרים: ותק, הערכת התפקוד והמקצועיות שלכם (כולל חוות דעת ממפקדים) וכמובן צורכי הארגון. 

סוהרים מקצועיים, חרוצים ושאפתנים יוכלו להתקדם למגוון תפקידים מרתקים, ולטפס גבוה בסולם הדרגות של שב"ס


יחידות מיוחדות בשב"ס

בשב"ס נתקלים באתגרים רבים וייחודיים, כמו הברחות אמצעים אסורים, ניסיונות לחטיפת סוהרים כבני ערובה ואף תקיפה של אנשי סגל. מסיבה זו, הוקמו ארבע יחידות מיוחדות שמטרתן לטפל בתרחישים אלו. המיונים ליחידות המיוחדות נפתחים לפי צורך, ומתקיימים אחת למספר חודשים ואף שנים. 

יחידת מצדה

יחידת מצדה היא סוג של "סיירת מטכ"ל" של שב"ס. תפקידה המרכזי של היחידה הוא חילוץ בני ערובה וטיפול באירועים מורכבים בבתי הכלא - כמו ניסיונות מרד, בריחה, תקיפה והתפרעויות. בפעילותם, הלוחמים המיומנים של היחידה משתמשים בעיקר בנשק פחות קטלני (נפ"ק). בנוסף, היחידה מוכרת כיחידה מטכ"לית צה"לית - מה שאומר שהיא מסייעת לצה"ל בפעילויות מבצעיות שונות. 

יחידת נחשון

יחידת נחשון היא היחידה האחראית על ליווי אסירים ועצורים לבתי משפט, לביקורי בית ולטיפולים רפואיים. היא עושה זאת באמצעות כלי רכב מיוחדים, שמכונים "בתי סוהר על גלגלים". במסגרת עבודתם, חשופים הלוחמים לאיומים מצד האסירים עצמם ואף מצד קרוביהם. הלוחמים עוברים הכשרות שמסייעות להם להתמודד עם משימות מהסוג הזה, כמו גם עם משימות הנוגעות להפרות סדר ואירועים חריגים בבתי הסוהר ועם ביצוע משימות ביטחוניות מיוחדות. 

יחידת צור

יחידת צור הוקמה כדי להגן על הציבור מפני עבירות מין חוזרות של עברייני מין מורשעים שנמצאים בפיקוח. הפעילות המבצעית של הלוחמים ביחידה כוללת תצפיות, בדיקות סמים ואלכוהול, מעקב אחר העבריינים במרחב הווירטואלי ועוד.

יחידת דרור

יחידת דרור היא יחידת המודיעין של שב"ס, ששמה לה למטרה למגר את הפשיעה בתוך בתי הסוהר. היחידה עוסקת במניעת הברחות של סמים, נשק, חומרי נפץ ואמצעים אסורים אחרים, וכוללת צוותי מודיעין, לוחמים, כלבנים וצוות למשימות מיוחדות. 


דרגות שב"ס ומדי שב"ס

יש שלושה סוגי דרגות בשב"ס: דרגות סוהרים (נענדות על צווארון החולצה), דרגות נגדים (נענדות על הכתפיים) ודרגות קצונה (נענדות על הכתפיים). הקידום בדרגות שב"ס מושפע בין היתר מהוותק בתפקיד, מההכשרות שעוברים ומחוות הדעת של הממונים.

דרגת הסוהרים הבסיסית ביותר היא דרגת סוהר, והגבוהה ביותר היא דרגת רב-סמל (רס"ל). עבור הנגדים הדרגה ההתחלתית היא רב-סמל ראשון (רס"ר) והגבוהה ביותר היא רב-נגד (רנ"ג). דרגות הקצונה נעות ממישר משנה (ממ"נ), ועד דרגת הקצונה הגבוהה ביותר - רב גונדר, שהיא גם הדרגה הבכירה ביותר בשב"ס.

מדי שירות בתי הסוהר מתחלקים לשני סוגים: מדי סוהרים, שמורכבים מחולצת שב"ס שחורה ומכנסיים שחורים מחויטים, ומדי שב"ס הרשמיים הכוללים חולצה בצבע תכלת ומכנסיים שחורים. מדי האסירים מורכבים מחולצה ומכנסיים בצבע כתום עם פס מחזיר אור בצבע אפור.

הידעת? הצבע הבוהק של מדי האסירים, וההבדל המהותי בינם לבין מדי הסוהרים, נועדו להקשות על האסירים להימלט ולהפוך את ההבחנה בין האסירים לבין הסוהרים והמבקרים לקלה ונוחה.


ערכי שב"ס

המשרתים בשב"ס נדרשים לנהוג על פי שבעת הערכים המרכזיים של שב"ס: 

  • דוגמה אישית - לנהוג באופן המייצג את ערכי הארגון מתוך מחויבות ואחריות אישית למילוי המשימות. 
  • יושרה - לנהוג בהוגנות, במוסריות ובכנות, להיות נאמנים לערך האמת ולמסור דיווחים מלאים ואמינים.
  • כבוד האדם - לנהוג בכבוד כלפי כל אדם ולשמור על חייהם, על שלומם ועל זכויותיהם של האסירים בלי הבדלי גזע, דת, מין, לאום ואמונה. 
  • ממלכתיות - לנהוג מתוך מחויבות לטובת הכלל, ולא מתוך שיקולים אישיים או עמדות פוליטיות.
  • מקצועיות - חתירה למקצועיות הכוללת הזדהות עם התפקיד והארגון, שאיפה לבקיאות מקצועית בהתאם לחוקים, לפקודות ולנהלים, ושיפור הביצועים והיכולות. 
  • רעות - לפעול מתוך ערבות הדדית ואחווה, וסיוע זה לזה בשגרה ובחירום. 
  • שליחות - לפעול למען הגשמת הייעוד של שירות בתי הסוהר, מתוך הבנת מהותו כארגון חברתי-ביטחוני.


לעשות תפקיד משמעותי

וליהנות מהטבות משמעותיות

  

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.