על מנת להתקבל ללימודי רפואה בעברית תדרשו לעבור מבחן מרק"ם או מבחן מו"ר. במידה ואתם מתמיינים ללימודי רפואה בירושלים בלבד תתבקשו לעבור מבחן מרק"ם, במידה ואתם מתמיינים ללימודים בירושלים ובאוניברסיטה נוספת תתבקשו להבחן במבחן מו"ר או במבחן מרק"ם (המועמדים מחולקים באופן אקראי בין שתי הבחינות). חשוב להדגיש שמדובר בבחינות דומות הבוחנות את אותן התכונות ועל כן אין זה משנה לאיזו בחינה שובצתם.
מבחני מו"ר ומרק"ם מורכבים משני שלבים - מילוי שאלון אישי-ביוגרפי ומרכז הערכה.
הגשת מועמדות ללימודים כוללת מילוי שאלון אישי-ביוגרפי. השאלון כולל שאלות אודות ההיסטוריה האישית והמקצועית של המועמד, תיאור אירוע משמעותי מהעבר ועוד.
מכון נועם מציע פגישה אישית בת שעה עם מדריך מקצועי, בה תעברו הדרכה אישית כיצד למלא את השאלון האישי-ביוגרפי באופן המיטבי. מומלץ לענות על השאלון בבית, ולהביא אותו לפגישה, יחד עם שאלות ודילמות שיעלו לכם לגבי מילויו.
← הכנה לשאלון קורות חיים מור/מרקם
אנחנו מציעים פגישת הכנה אישית בת שעה וחצי, עם מדריך מנוסה.
הפגישה תכלול הכנה לכל סוגי התחנות במרכזי ההערכה:
14-25.7.24 - במרכז מס"ר תל השומר
14-25.7.24 - בירושלים, באוניברסיטה העברית, מיועד למתמיינים למסלול צמרת
ציון סף הפסיכומטרי להגשת מועמדות הוא 700. לאחר הגשת המועמדת יעשה מיון ראשוני של המועמדים לפי ציון הפסיכומטרי, ידע באנגלית והישגים לימודיים כמו בגרויות, ציון מכינה או לימודים אקדמים קודמים. בסוף מיון זה יקבע לכל מועמד "ציון קוגניטיבי". המועמדים בעלי הציונים הגבוהים ביותר יקבלו זימון למבחן מו"ר או מרק"ם (הציון הנוכחי הדרוש לקבלת זימון למבחני מו"ר ומרק"ם - 25.667).
לאחר מבחני המיון יקבע לכל מועמד ציון סופי המורכב 75% מציון מבחן מו"ר או מרק"ם ו-25% מהציון הקוגניטיבי. המועמדים בעלי הציונים הסופיים הגבוהים ביותר יתקבלו ללימודים.
אינכם עומדים ברף הקבלה? למדו עוד על שיפור ציון הפסיכומטרי.