נתחיל מזה: אין הגבלת גיל לייעוץ תעסוקתי - הוא מתאים לכל אחד ואחת שנמצאים בצומת דרכים בקריירה, ורוצים לבחור בצורה מושכלת את הנתיב הנכון ביותר עבורם. לרוב, אנשים שמתעניינים בייעוץ תעסוקתי משתייכים לאחת משתי קבוצות:
• היוצאים לדרך - צעירים אחרי צבא או שירות לאומי, שמתלבטים באיזה מסלול לימודים או עבודה לבחור נוכח האפשרויות הרבות שקיימות בעולם התעסוקה כיום. פעמים רבות מדובר בצעירים שמעוניינים למצוא את האיזון בין תחומי העניין שלהם לבין ההיבטיים הפרקטיים והכלכליים של שוק העבודה.
• המחשבים מסלול מחדש - אנשים שכבר צברו ניסיון של כמה שנים בתחום מסוים, אבל כעת מעוניינים בשינוי קריירה. בדרך כלל זה מאפיין אנשים שבחרו את הקריירה שלהם בגיל צעיר בהשפעת הסביבה, וכיום הם כבר לא חשים סיפוק מהתחום שבחרו.
לייעוץ התעסוקתי אפשר להגיע גם אם יש לכם כיוון כללי או עולם תוכן מסוים שמעניין אתכם, ואתם פשוט זקוקים להכוונה לפני הבחירה הסופית שלכם; והוא כמובן רלוונטי גם אם אתם רוצים לתכנן את הצעדים הבאים שלכם בשוק העבודה המורכב של היום, אבל לא יודעים מאיפה להתחיל.
הייעוץ התעסוקתי במכון נועם הוא למעשה תהליך שמורכב מכמה שלבים. המטרה של התהליך היא להכיר לעומק את הצרכים, את הרצונות ואת הכישורים שלכם, ובהתבסס על זה, לגבש דו"ח מפורט של המלצות תעסוקתיות שמותאמות לכם באופן אישי. ככה זה עובד:
• שלב 1: מבחנים קוגניטיביים - לאחר הרכישה, תקבלו מאיתנו ערכת אונליין של מבחנים פסיכוטכניים בכמה נושאים: לוגיקה, מטריצות, הבנת הנקרא, זריזות ודיוק ועוד. המבחנים נועדו למפות יכולות קוגניטיביות בולטות שנדרשות בתחומי עיסוק רבים: חשיבה אנליטית, הסקת מסקנות, תשומת לב לפרטים ועוד. תוצאות המבחנים יגיעו לפסיכולוג התעסוקתי של המכון, ויהיו חלק ממכלול השיקולים שישפיעו על דו"ח ההמלצות שתקבלו.
• שלב 2: מפגש ראשון עם הפסיכולוג התעסוקתי - מפגש שנמשך כשש וחצי שעות ומתחלק לשני חלקים:
• שלב 3: מפגש שני עם הפסיכולוג התעסוקתי - כשבוע לאחר המפגש הראשון, נזמין אתכם למפגש נוסף עם הפסיכולוג התעסוקתי של המכון. המפגש צפוי להימשך כשעה עד שעה וחצי, ובמהלכו הפסיכולוג יעבור איתכם על דו"ח חוות הדעת וההמלצות שכתב. בדו"ח תוכלו לראות ניתוח של התוצאות שלכם במבחנים הקוגניטיביים והאישיותיים, חוות דעת שמבוססת על תוצאות המבחנים והשיחה איתכם, וכמובן רשימת המלצות של מסלולי קריירה או לימוד.
• ואחר כך? אחר כך מתחיל המסע האמיתי של למצוא עבודה, אבל הפעם תצאו אליו הרבה יותר ממוקדים, חדורי מטרה ומלאי מוטיבציה. ואם תצטרכו הכוונה נוספת לאחר שתתחילו את תוכנית העבודה שגובשה בתהליך, תוכלו לתאם מפגש נוסף עם הפסיכולוג התעסוקתי ללא עלות (המפגש בדרך כלל מתקיים כחודש-חודשיים לאחר המפגש השני).