שלבי ההכנה
- שלב א': שלב זה כולל סימולציה של ראיון מלא. את הריאיון יערוך לכם מדריך מקצועי, וכדי שתוכלו להפיק את המיטב ממנו, יינתן בו דגש מיוחד לשאלות אופייניות העולות בראיונות למקצועות הרפואה והפרא-רפואה.
- שלב ב': עם סיום הריאיון ייתן לכם המדריך משוב מקיף. הוא יפרט באילו נושאים הוא התרשם מכם לטובה, ובאילו חלקים של הריאיון עניתם תשובות ענייניות והעברתם רושם מקצועי וחיובי. בצד זה, הוא גם יסביר באילו חלקים בריאיון הרשמתם פחות וירחיב על הסיבות לרושם השלילי.
- שלב ג': חלק זה יוקדש למתן טיפים חשובים לקראת הריאיון שאתם צפויים לעבור. דגש מיוחד יינתן בו לדרך שבה תוכלו להבליט את היתרונות שלכם, ובעיקר את אלו שנוגעים לדרישות התפקיד ולציפיות המראיין. כמו כן, המדריך יצביע על כל מה שנדרש בו שיפור לקראת הריאיון שצפוי לכם וכמובן יכוון אתכם כיצד להשיג את השיפור הדרוש.
ראיון קבלה בזום
בעקבות התפשטות נגיף וירוס קורונה, ראיונות רבים נערכים בזום. ראיונות אלו נתפסים לעיתים כפשוטים וקלים יותר מריאיון פרונטלי. עם זאת, לא רק שראיון הזום כולל את כל האתגרים הקיימים בריאיון פרונטלי, אלא שהוא טומן בחובו גם אתגרים חדשים ובלתי מוכרים, שכדאי להיות ערוכים אליהם. ההכנה שלנו לראיון קבלה בזום תסייע לכם לזהות את כל האתגרים וכמובן גם להיות מוכנים אליהם.
מידע על ראיון קבלה לפרמדיקים ורפואת חירום
ריאיון מהווה שלב משמעותי במיון, ולכן חשוב מאוד שתדעו לקראת מה אתם הולכים. ריכזנו לכם תשובות לכמה שאלות נפוצות בנוגע לראיונות עבודה לפרמדיקים.
כמה זמן אורך הריאיון?
ראיון אורך בממוצע חצי שעה. עם זאת, הוא עשוי להמשך זמן קצר או ארוך יותר, בהתאם להחלטת המראיין. חשוב להדגיש שמשך הריאיון לא מעיד על הצלחה או על כישלון.
מי הם המראיינים?
המראיינים במוסדות אקדמיים יהיו בדרך כלל אנשי מפתח בפקולטה - ראש החוג או מרצים, המראיינים במד"א יהיו אחראי הקורס, מדריכים או פרמדיקים.
מה מטרת הריאיון?
מטרת הראיון היא להכיר אתכם ולאפיין האם אתם מתאימים לעסוק בתחום והאם תצליחו בתחום זה. כלומר, האם יש לכם את תכנות האופי והמוטיבציה הדרושים לעבודה מאתגרת זו.
מהן השאלות בריאיון?
כאמור, השאלות יעסקו בקורות חייכם, ברמת המוטיבציה שלכם לתחום, בהתאמתכם אליו (עבודה בלחץ, אמינות, יחסי אנוש, התמודדות עם דילמות מוסריות) ובעיקר בשאלה "למה אתם רוצים להיות פרמדיקים?"
שאלות נפוצות:
- מדוע אתם רוצים להיות פרמדיקים?
- מדוע קורס ולא תואר ראשון? (או להפך)
- למה אתם רוצים ללמוד רפואת חירום ולא רפואה או מקצוע טיפולי אחר?
- מדוע אתם רוצים ללמוד דווקא במוסד הזה?
- ספרו על משהו שאתם גאים בו.
- ספרו על חוויה מלחיצה שעברתם.
- מהן התכונות החיוביות והשליליות שלכם.