שלבי ההכנה:
ראיון קבלה הוא שלב מיון הכרחי ברוב מוסדות הלימוד בחוג ללימודי הפרעות בתקשורת. לאנשים רבים קשה "לשלוף" את המידע להציג את הדברים כפי שהיו רוצים בזמן הריאיון, ולכן אחריו, כשיש להם זמן להרהר על מה שנאמר, עולות המחשבות "חבל שלא אמרתי...", "התשובה שנתתי לא הייתה מספיק טובה", "לא הצלחתי לבטא את עצמי" הסיבה לקושי היא חוסר תרגול.
מפגש עם שאלה בפעם הראשונה בריאיון עצמו כנראה תוביל לתשובה פחות טובה מלשאלה שכבר נתקלתם בה בעבר. נניח שנשאלתם בריאיון "מהן התכונות החיוביות שלכם?" ללא הכנה, וכתוצאה מחוסר הזמן לחשוב, תשלפו את התכונות הראשונות שיעלו לכם לראש. אבל מועמד שהכיר את השאלה וחשב על תשובתו טרם הריאיון ידע לענות תשובה מגובשת ובוגרת יותר לשאלה. במהלך ההכנה נחשוף אתכם לשאלות נפוצות בראיון הקבלה לקלינאי תקשורת, ונעזור לכם לגבש תשובות שתרגישו טוב ושלמים איתן.
ריאיון אורך בממוצע חצי שעה. עם זאת, הוא עשוי להמשך זמן קצר או ארוך יותר, בהתאם להחלטת המראיין. חשוב להדגיש שמשך הריאיון אינו מעיד על הצלחה או על כישלון.
ראיון הקבלה להפרעות בתקשורת הינו ריאיון אישי. המראיינים בדרך כלל יהיו בעלי תפקידי מפתח בפקולטה, כמו ראש החוג או מרצים, וכן קלינאי תקשורת מקצועיים בעלי רקע בתחום.
מטרת הריאיון היא להכיר אתכם ולאפיין האם אתם מתאימים לעסוק בתחום קלינאות התקשורת והאם תצליחו בתחום זה. כלומר, האם יש לכם את תכנות האופי והמוטיבציה הדרושים לעבודה טיפולית. לכן, חשוב להראות מוטיבציה ללימודים ולמקצוע, רצון ללמוד, ותשוקה לעזור לאנשים.
כאמור, השאלות יעסקו בקורות חייכם, ברמת המוטיבציה שלכם לתחום, בהתאמתכם אליו (אמינות, יחסי אנוש, התמודדות עם דילמות מוסריות) ובעיקר בשאלה "למה אתם רוצים ללמוד קלינאות תקשורת?".
קלינאות תקשורת או הפרעות בתקשורת, הינו תחום העוסק בטיפול באנשים בעלי לקויות תקשורת שונות כגון לקויות בדיבור, הבנה או בשפה כמו גם לקויות בתקשורות לא מילוליות כמו קריאה וכתיבה. תואר ראשון בקלינאות תקשורות או הפרעות בתקשורות נמשך כ-4 שנים הכוללים לימודים עיוניים ומעשיים. ניתן לרכוש את המקצוע באוניברסיטאות: תל אביב, אריאל וחיפה, ובמכללות: הקרייה האקדמית אונו, הדסה, מבח"ר ושטראוס.
תנאי הקבלה לכל המוסדות דומים וכוללים:
יש להתעדכן בדרישות הקבלה מול מוסד הלימודים הרלוונטי.
אינכם עומדים בסף הקבלה? למדו על שיפור ציון הפסיכומטרי