מבחן תיל לקבלה למכללת אורט סינגאלובסקי כולל רשימה ארוכה של נושאים: כמותי, צורני, טכני, לוגי, חשיבה מרחבית ועוד. זה יכול להישמע קצת מאיים, אבל עם התרגול הנכון אתם לגמרי יכולים להשתלט על זה.
ערכת ההכנה שלנו מותאמת למסלול בינה בירוק ומצוידת בכל מה שאתם צריכים כדי להצליח במבחן: קובצי ההדרכה שבערכה יסייעו לכם להכיר את נושאי המבחן ואת סוגי השאלות בו, וינחו אתכם איך לענות עליהם; שיעורי הווידיאו שצירפנו לערכה ייתנו לכם חיזוק נוסף בנושאים הכמותיים; ביחידות התרגול תוכלו ליישם את טכניקות הפתרון שלמדתם, להתנסות במענה בהגבלת זמן וללמוד מהטעויות שלכם באמצעות דוח התוצאות שתקבלו; ובסוף התרגול מחכות לכם הסימולציות, שבנויות ממש כמו המבחן האמיתי, והתרגול שלהן הוא הכלי הכי טוב להבין מה צפוי לכם במבחן ואיפה אתם עומדים מבחינת השליטה שלכם בחומר.
אז אם אתם רוצים לכסות את כל נושאי המבחן ביסודיות וביעילות, לראות איך אתם מתמודדים עם מענה בהגבלת זמן (אגב, כדי שזה יהיה ממש כמו במבחן - גם בסימולציות שלנו לא תוכלו לראות כמה זמן נותר לכם עד לסיום), ולהוריד את הלחץ לקראת היום הגדול - הערכה הזאת היא ממש בשבילכם.
רגע לפני שאתם מתחילים בהכנה למבחן תיל לקבלה למכללת אורט סינגאלובסקי, זה זמן טוב לחזק את השריר שהולך לעבוד אצלכם הכי קשה. קבלו את ערכת שיפור מיומנויות הקשב והריכוז שלנו - ערכה שמיועדת לכולם, ועובדת על השריר הכי חשוב - המוח כמובן - בדרך קלה, משחקית ומהנה!
כל מה שצריך הוא תרגול של 5-10 דקות ביום, ואתם תהפכו בהדרגה את יכולות הקשב שלכם לעמידות לגירויים חיצוניים. אתם תגלו שעבודה זריזה ומדויקת, מילוי הוראות, ואיתור אובייקטים על המסך, כבר הופכים אצלכם לחלק מהשגרה.
לצד כל משחקי שיפור המיומנויות שמחכים לכם בערכה, הוספנו גם תרגולי מדיטציה בסגנון מיינדפולנס. תרגולים אלו יעזרו לכם לנהל את רמות הסטרס וישלחו אתכם להכנה ולמבחן רגועים וממוקדים.
מתחילים?
מבחן תיל הוא מבחן פסיכוטכני ממוחשב, שמשמש מכללות במבחני המיון שלהן. המבחן מורכב מכל מיני נושאים: כמותי, צורני, מילולי, טכני ועוד. כל השאלות במבחן הן אמריקאיות, וטווח הציונים בו נע בין 200 ל-800.
האורך הממוצע של מבחן תיל הוא כשלוש שעות, אך הזמנים עשויים להשתנות בין מסלולי הלימוד. חשוב לציין שמספר השאלות שיופיע במבחן והזמן שיוקצב לכל פרק לא ידועים לנבחנים לפני המבחן.
לא, במהלך המבחן השימוש במחשבון אסור, אבל תוכלו להשתמש בדפי הטיוטה שיחולקו לכם.
אם לא נאמר שמורידים נקודות על תשובות לא נכונות - אז כן, בהחלט כדאי לכם לנחש. הרי אין לכם מה להפסיד - בכל מקרה אם תשאירו תשובה ריקה לא תקבלו ניקוד. אבל שוב נדגיש שחשוב לוודא שלא מורידים ניקוד על תשובות שגויות.
במסגרת מסלול בינה בירוק תתבקשו, לאחר ההכשרה במכללה, להיבחן במבחן מחשבון קרב כדי להתקבל להכשרה בבסמ"ח (בית הספר למקצועות המחשב). מבחן זה מורכב משלושה או ארבעה קטעי קוד בשפה מומצאת (לכן הוא נקרא גם "מבחן שפות מומצאות"), שעל כל אחד מהם תישאלו כמה שאלות הבנה. בסך הכול המבחן כולל 10-7 שאלות ואורך כ-20 דקות.
אפשר לקרוא עוד על מבחני המיון למקצועות המחשב כאן.