מבחני תיל לקבלה למכללה הטכנולוגית באר שבע הם מבחנים פסיכוטכניים ממוחשבים הכוללים שאלות אמריקאיות במגוון תחומים, ובהם התחום הכמותי, המילולי, הצורני והטכני. בחלק ממוסדות הלימוד המבחנים כוללים גם שאלות הבוחנות תפיסה מרחבית, ובאחרים תיבחנו גם באנגלית - הכול לפי ההחלטה של המוסד שאליו אתם מועמדים ובהתאם למסלול הלימודים המבוקש. לכן, בתור התחלה חשוב שתקבלו ערכה שכוללת את כל הנושאים שבהם אתם עומדים להיבחן.
ערכת ההכנה שלנו הותאמה למבחן שאתם עומדים לעבור במכללת הטכנולוגית בבאר שבע מבחינת הנושאים ורמות הקושי. הערכה כוללת חומרי הדרכה, שיעזרו לכם לרענן את הזיכרון בנושאי המבחן, שסביר להניח שלא נגעתם בהם הרבה זמן, וגם תרגול רב, שיאפשר לכם להפנים את החומר. בסוף כל תרגול תקבלו דו"ח תוצאות מלא ומפורט, הכולל פתרונות והסברים מלאים. בעזרת דו"ח זה תוכלו לתחקר את הביצועים שלכם, וגם ללמוד שיטות פתרון יעילות, שנועדו לעזור לכם להתמודד בהצלחה עם הגבלת הזמן.
רגע לפני שאתם ניגשים להכנה למבחן תיל ומתחילים את לימודי ההנדסה, כדאי לחזק את השריר שהולך לעבוד אצלכם ממש קשה - הכירו את ערכת שיפור מיומנויות הקשב והריכוז שלנו, ערכה שמיועדת לכולם, ועובדת על השריר הכי חשוב - המוח - בדרך קלה, משחקית ומהנה!
הערכה דורשת מכם תרגול של 5-10 דקות בלבד ביום, שיהפוך בהדרגה את יכולות הקשב שלכם לעמידות לגירויים חיצוניים. עם התרגול אתם תגלו שמילוי הוראות, איתור אובייקטים על המסך ועבודה זריזה ומדויקת, הופכים אצלכם לחלק מהשגרה.
את משחקי שיפור המיומנויות משלימים תרגולי מיינדפולנס. התרגולים יעזרו לכם להתמודד עם רמות הסטרס ויביאו אתכם למבחן הקבלה רגועים וממוקדים.
מוכנים להתחיל?
מבחן תיל הוא מבחן פסיכוטכני ממוחשב המורכב משאלות רב-ברירה (שאלות אמריקאיות) בתחומים כגון: כמותי, מילולי, חשיבה מרחבית, הבנה טכנית וצורות. המבחן משמש מבכללות רבות כמבחן קבלה, וסולם הציונים בו הוא 800-200.
כדי לתאם את מועד המבחן עליכם ליצור קשר עם חברת תיל באתר או בטלפון: 03-5787444.
ניתן לגשת לבחינה מידי שלושה חודשים, אך לא יותר משלוש פעמים ב-13 חודשים.
בכל מקרה, כדאי לוודא את אפשרות הבחינה מחדש עם המכללה, שכן ישנן מכללות המגבילות את ההיבחנות לפעמיים בלבד.
בממוצע, מבחן תיל אורך 3 שעות.
לא רק שכדאי, אפילו מומלץ. השאלות במבחן הן שאלות רב-ברירה (שאלות אמריקאיות) הכוללות ארבע תשובות אפשריות, ושיטת הניקוד מבוססת על צבירת נקודות כך שכל תשובה נכונה תזכה אתכם בניקוד נוסף, אך תשובה שגויה לא תגרע מציונכם. כלומר, אם לא תדעו את התשובה ותנחשו - יש סיכוי של 25% שתבחרו בתשובה הנכונה ותצברו ניקוד נוסף.
לתשומת ליבכם, המלצה זו תקפה רק אם לא נכתב במפורשות שקיים קנס על תשובות שגויות.
אסור להשתמש במחשבון במבחן, אך מותר להשתמש בדפי הטיוטה שיחולקו לכם לצורך חישובים.
ההקלות הניתנות לנבחנים עם לקויות למידה במבחני תיל הן: אפשרות לבחינה עם מחשבון, אפשרות לבחינה עם מילונית (במבחן באנגלית) ותוספת זמן של 25%.
כדי לקבל את ההקלות, עליכם לפנות טרם המבחן למכללה או לחברת תיל, ולעדכן אותן בכל ההקלות שאתם זכאים להן.
המכללה הטכנולוגית באר שבע מקדמת את ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב משנת 1954. מוקד פועלה הוא הכשרתם והסמכתם של הנדסאים, והיא מציעה 17 מסלולי לימודי הנדסאים בהתמחויות שונות, ובהם: חשמל, אלקטרוניקה, מערכות ייצור, מכשור רפואי, עיצוב תעשייתי ועוד.
לימודי ההנדסאים במכללה משלבים הכשרה מעשית לצד לימודים תיאורטיים, וכוללים 'ימי זרקור' שבהם הסטודנטים נחשפים לאפשרויות התעסוקה הזמינות להם במפעלים באזור המכללה.
יתר על כן, המכללה פועלת ליצירת קשרים ושיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיות מובילות בתעשייה כמו אינטל, אלביט, הקריה למחקר גרעיני, כימיקלים לישראל טבע וסודה סטרים, ועורכת קורסי הכשרה, השתלמויות מקצועיות ומכינות.