שמעתם על הוובינר החינמי שלנו לצו הראשון? קליק כאן לפרטים

הפרמטרים שמשפיעים על המשכורת הצבאית

הסכום הצנוע שתקבלו בתלוש השכר של צה"ל מדי הראשון בחודש מושפע מכמה פרמטרים:

  • אופי התפקיד - לתפקיד שלכם יש השפעה רבה על גובה המשכורת שלכם. התפקידים בצה"ל נחלקים לארבע קטגוריות - לוחמי חוד (קטגוריה חדשה, שאליה נכנסים לוחמים שפועלים בשטח האויב תוך סיכון חייהם, כמו חיילים ביחידות המיוחדות, תותחנים או שריון), תפקידים קרביים, תומכי לחימה וחיילים עורפיים (מה שמכונה "ג'ובניקים"). 
  • רמת הפעילות - רמת הפעילות משתנה לפי אופי התפקיד והשירות - אם למשל אתם נמצאים באזור שנחשב מסוכן או שהתפקיד עצמו בעל רמת סיכון משמעותית, רמת הפעילות שלכם תהיה גבוהה יותר מאשר אם אתם משרתים בקריה וחוזרים בכל ערב הביתה. רמת הפעילות הגבוהה ביותר היא א' פלוס (גדודים לוחמים). התוספת הכספית לשכר יכולה לנוע בין כמה עשרות שקלים ברמות הנמוכות ועד כמה מאות שקלים ברמות הגבוהות. 
  • דרגה - כל עלייה בדרגה מזכה אתכם בתוספת תשלום. אומנם בדרגות החוגרים התוספת הזאת קטנה מאוד (כמה שקלים בודדים), אבל בדרגות קצונה ונגדות לכל עלייה בדרגה יש משמעות רבה ברכיב השכר.

ובתכלס - מה גובה המשכורת הצבאית?

בינואר 2023 התעדכנה המשכורת של החיילים הסדירים, והיא עומדת על הסכומים הבאים: 

  • לוחמים: 2,647 ש"ח לחודש
  • לוחמי חוד: 3,276 ש"ח לחודש החל מהשנה השלישית לשירות 
  • תומכי לחימה: 1,926 ש"ח לחודש
  • חיילים עורפיים: 1,327 ש"ח לחודש

שימו : זה ממש לא עוצר כאן. החל מיוני 2024, משכורת החיילים תעלה ב-25% מהחודש ה-25 לשירות, ומינואר 2025 היא תעלה ב-25% נוספים החל מהחודש ה-25 לשירות. אבל בהקשר הזה חשוב לדעת שלא כולם יגיעו ל-25 חודשי שירות; התוכנית של צה"ל היא להתחיל לקצץ את אורך השירות של סדירים, כך שמשך השירות יותאם לאופי התפקיד ולצרכים הביטחוניים של הצבא. משך השירות הממוצע עתיד לעמוד על כ-28 חודשי שירות. 

לבעלי דרגות על הכתפיים: השכר של קצינים ונגדים

אם אתם חושבים על קבע, תשמחו לשמוע שגם גובה השכר של אנשי קבע נמצא במגמת עלייה. דו"ח הממונה על השכר במערכת הביטחון לשנת 2021 הראה כי שכר התחלתי ממוצע של קצינים ונגדים זוטרים יכול להגיע קרוב ל-9,000 ש"ח. לאחרונה אף פורסם ששכר אנשי הקבע הצעירים עתיד לעלות בכ-25-10% בתוך כשנתיים, כתלות בדרגה ובמערך השירות.

ככל שמטפסים בדרגות הקצונה, פערי השכר הופכים משמעותיים יותר - סגן מרוויח כ-10,600 ש"ח בממוצע, סרן כ-15,000 ש"ח בממוצע, רס"ן כ-23,000 ש"ח בממוצע וכך הלאה עד לדרגות הגבוהות ביותר (הרמטכ"ל מרוויח כ-100,000 ש"ח בממוצע!). אצל הנגדים השכר הגבוה ביותר שייך לרנ"ג, שמרוויח כ-25,000 ש"ח בממוצע בחודש.

לאלו שצריכים יותר: הטבות ת"ש 

הטבות ת"ש (תנאי שירות) הן סיוע שמספק הצבא ושמיועד לחיילים בודדים ולחיילים שממשפחות במצב סוציו-אקונומי נמוך. הסיוע נחלק לשניים: הסוג הראשון נקרא תשמ"ש (תשלומי משפחה), סיוע חודשי שנכנס לחשבון הוריי החייל או לחשבון חיילים נשואים. היקף הסיוע נקבע על ידי הצבא, שלוקח בחשבון את המצב הכלכלי של משפחת החייל או החיילת. הסוג השני הוא סיוע כלכלי חודשי שנכנס ישירות לחשבון העו"ש של החייל, או מועבר לו באמצעות תווי קנייה ברשתות מזון. כדי להגיש בקשה לסיוע, יש לצרף מסמכים רלוונטיים כמו תלושי שכר של ההורים, תדפיסי בנק וקצבאות ביטוח לאומי. את הבקשה ניתן להגיש דרך האזור האישי. 

נוסף על הסיוע החודשי, חיילים שזקוקים לכך יכולים לקבל הטבות נוספות, כגון:  

  • מענק פיקודי - מענק נקודתי שניתן לחיילים עם בעיה כלכלית דחופה. גודל המענק משתנה לפי רמת הפעילות ותלוי בהחלטת קצינת ת"ש. המענק נכנס לחשבון הבנק של החייל עד חמישה ימי עבודה מרגע אישור הבקשה.
  • מענק בזק - מענק סיוע למקרים דחופים ומידיים. גם כאן, גודל המענק משתנה לפי רמת הפעילות (בין 300-400 שקלים), אך נכנס לחשבון עד 48 שעות מרגע אישור הבקשה.
  • הלוואה פיקודית - הלוואה ללא ריבית שמוענקת בהתאם למצב הכלכלי. ההלוואה נכנסת לחשבון הבנק של החייל עד חמישה ימים מרגע אישור הבקשה. אם הצורך הוא דחוף, ניתן לקבל אישור מידי להלוואה בגובה נמוך.
  • "קופת הידידות" של הקרן לידידות - קבלת ציוד אישי כמו מקרר, תנור, מיטה או ארון, מטעם קרן הסיוע של צה"ל והאגודה למען החייל. 
  • תווי מג"ד - תווי קנייה למימוש מיידי ברשתות מזון כמו "יינות ביתן" ו"מגה". סכום התווים תלוי בשיקול דעתם של מפקדים בדרג מג"ד. 

לא רק המשכורת: הטבות שכדאי להכיר

כמו שאמרנו, משכורת של חייל לא תהפוך אתכם לעשירים, אבל אם ניקח בחשבון גם את ההטבות שמקבלים חיילים משוחררים - נגלה שהצבא יעזור לכם לחסוך לא מעט כסף. ההטבות המרכזיות הן מענק שחרור, פיקדון אישי ונקודות זיכוי ממס הכנסה:

    • מענק שחרור: מענק שמקבלים כל חייל וחיילת שהשלימו שירות צבאי מלא. המענק מגיע לחשבון הבנק עד 60 יום ממועד השחרור, והסכום שלו משתנה לפי סוג התפקיד ומשך השירות. לוחמים מקבלים 632 ש"ח על כל חודש שירות; תומכי לחימה מקבלים 527 ש"ח על כל חודש שירות; וחיילים עורפיים, כולל מסיימי שירות לאומי ואזרחי, מקבלים 421 ש"ח על כל חודש שירות. 
    • פיקדון אישי: פיקדון אישי הוא סכום כסף שיהיה זמין לכם בתוך שבועיים מהשחרור. בשנים הראשונות שלאחר השחרור, תוכלו להשתמש בפיקדון רק עבור תשלום ללימודים, נישואים, הקמת עסק, רכישת בית, לימודי נהיגה והכשרה מקצועית. אם בתוך חמש שנים לא תשתמשו בפיקדון או שיישאר לכם עודף, הכסף ישתחרר לחשבון הבנק שלכם ותוכלו לנצל אותו לכל מטרה שתרצו. גם סכום הפיקדון תלוי בסוג התפקיד ובמשך השירות: לוחמים יקבלו 915 ש"ח על כל חודש שירות; תומכי לחימה יקבלו 762 ש"ח על כל חודש שירות; וחיילים עורפיים, מסיימי שירות לאומי ואזרחי יקבלו 610 ש"ח על כל חודש שירות. 
    • נקודות זיכוי: הטבה נוספת ששווה להכיר היא נקודות זיכוי ממס הכנסה. במשך שלוש שנים מתום השירות תהיו זכאים לנקודות זיכוי - שירות של שנתיים לפחות יזכה אתכם בשתי נקודות (שוות 470 ש"ח בחודש), ושירות שמשכו לפחות שנה אחת (אבל פחות משנתיים) יזכה אתכם בנקודת זיכוי אחת (235 ש"ח בחודש). 
  • הטבות נוספות: מלבד ההטבות הנ"ל, יש עוד הרבה הטבות שמחכות לכם אחרי השחרור - מלגות לימודים ללוחמים, הנחות למופעי בידור וחנויות במסגרת מועדון "בהצדעה", קורסים מקצועיים מסובסדים ועוד. 

שאלות בקשר למשכורת צבאית? פנו לשלישות

אם אתם חושבים שנפלה טעות בתלוש השכר שלכם או לא בטוחים ברמת הפעילות שלכם או בהגדרת התפקיד, כדאי שתפנו לשלישות היחידה. אפשרות נוספת היא ליצור קשר עם מוקד השכר והכספים של צה"ל, במספר 1111 שלוחה 2.

אפשר לעזור לך? סימן שאלה
אפשר לעזור לך?
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם:
-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.
מעוניינים בפרטים נוספים?
צרו קשר

Vהשאירו פרטים או התקשרו: 03-5377361

-
תודה שפנית אלינו!
הייתה בעיה בשליחת הטופס. אנא נסו שנית.